×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

ДПС не успя да обезглави Антикорупционния закон, оставиха правомощията на ДАНС


ДПС не успя да обезглави Антикорупционния закон, оставиха правомощията на ДАНС
ДАНС минава в новия Антикорупционен орган
07 Декември 2017, Четвъртък, 15:01 ч.
Автор: Антония ЧОРЕВА

Бъдещият Антикорупционен орган ще може да разследва със специални разузнавателни средства високопоставени лица

Искането на ДПС да обезглави Антикорупционния закон на управляващите не мина през правната комисия в парламента днес, която гледа законопроектът на второ четене.

Депутатите-юристи отрязаха предложението на групата на ДПС да отпадне цялата глава 9 в закона.

А тя е свързана с правото на бъдещия антикорупционен орган да извършва проверки на високопоставени лица, да използва специални разузнавателни средства и оперативно-издирвателна дейност.

Хамид Хамид представи мотивите пред депутатите: Няма как да се съхранява такава информация и не е прецизирано как ще се използва такава информация. Освен това засягала всички български граждани.

Експерти в залата подкрепиха ДПС във връзка с това, че ако се прилага главата от този закон тя пряко нарушава Конституцията и законите, свързани с човешките права и се намесва в личния живот на хората, тяхната кореспонденция. Не е

БСП изрази противоречиво мнение по предложението на ДПС. Крум Зарков обясни, че това е същността на законопроекта, но не е изгладена и поиска строго и стриктно лимитиране на лицата, които могат да бъдат под такъв вид контрол, а не както е предвидено – всички български граждани.

По думите му обаче без тази промяна – Антикорупционният закон ще остане просто компилация от вече съществуващите закони.

От МВР изразиха обаче позиция, че без тази промяна в закона няма как да се работи един сигнал за корупция.

В крайна сметка депутатите от правната комисия гласуваха и решиха, че Глава 9 остава в Антикорупционния закон. БСП не гласуваха единно, против бяха трима, а 5 бяха за отпадане. ГЕРБ също не бяха единни  - някои от тях гласуваха против, но по-голямата част от юристите се въздържа – с 8 „въздържал се“.

С това предложението да отпадне основният текст от новия Антикорупционен закон  да се разследват лица за корупция със специални разузнавателни средства и издирвателна дейност.

В категории: Политика


Флагман.БГ Грешки има във всеки протокол, хаос в РИК-овете Грешки има във всеки протокол, хаос в РИК-овете 10/06/2024, Понеделник 07:17 3
Флагман.БГ Междинни резултати при 12 % обработени протоколи Междинни резултати при 12 % обработени протоколи 10/06/2024, Понеделник 01:22 4
11
Коментара по темата
11.
Българск гражданин
08.12.2017 17:21:38
0
3
Резак,мен тоя закон не ме засяга и искам да го има на вас ви се еба маиката защото контролирате най-корумпираната институцуя-сада ,там се въртят стотици милиони
10.
Христина Банкина защо спря да ходи в съда?
08.12.2017 11:22:44
0
8
Май далаверката секна,Габровски много изнервен !Какво става да не свършиха лесните мангизи?Май без далавера сте кръгла о!Братът на Банкина нали живее на калкан с Джанкова ,а сградата на агро аптеката му не е ли на Габровски?За кво иде реч!Кръговрат и пак кръговрат!
9.
още за пощата в Айтос
08.12.2017 11:16:07
0
7
Знаете ли че там изчезват писма от ИВСС,ВСС.Министъра на правосъдието и мн. други!Знаете ли че връчват писмата залепени с тиксо!З наете ли че ,там работи майката на адвокат Христина Банкина Мария(АДВОКАТКАТА Е НАЙ-ДОБРАТА ПРИЯТЕЛКА НА Джанкова).Знаете ли кой е зайнтерисован да отваря чужди писма и знаете ли че,е забранено с закон да се отварят!Но някой хора си превишават правата в целия град!
8.
Айтос
08.12.2017 09:58:03
0
9
В АЙТОС ХОРАТА ЗАБОГАТЯЛИ ЧЕСТНО БЕЗ КРАЖБИ МОГА ДА ГИ ИЗБРОЯ НА 1 СИ РЪКА.Всички останали "БОГАТАШИ" СА КРАДЦИТЕ НА ГРАДА!Изгонихте децата ни от града сган крадлива!Но и кмет като Едрев за първи път има в АЙТОС ,то бива да си алчен ,но чак пък толкова нямам думи!Отвратителен си !
7.
до айтозлии
08.12.2017 09:49:26
0
10
Уважаеми мой ,есичко знаете за всеки,но страхът с които ви натискат няма да донесе нищо добро за децата ви.Държат ви под контрол и разсипеат града!Продължаваите да стоите и да ви мачкат!Като не можете да разберете ,че обиденението прави силата!Време е да изхвърлим боклука!
6.
поверително от Айтос
08.12.2017 09:38:39
0
11
1.На кого е сервиза на Фейм Мурадов-защо там се обслужват коли на полицията (за кого работи той) и каква е връзката му с Джанкова и ДЕМИРЕВ?
2Автоморгата на кого е в действителност?
5.
Ple6ivia
07.12.2017 22:20:58
1
1
Otidete na darvata v Pomorie tam 4oko prodava jmeji .
4.
....
07.12.2017 20:55:20
0
6
Че те в ДАНС от айдук нагоре.....
3.
ДАНС да провери
07.12.2017 19:59:27
1
17
Как се работи в РП Айтос и по-специално прокурор Генчева ,прикрива ли брутална ОПГ ?Нотариус Бисер Демирев е приятел с Пламен Синков шеф на бургаския съд(нотариуса нашумя доста скандално през 2008,2009,2010г).Каква е връзката на всички тези с адвокат Георги Габровски ,също скандално и бойно известен.Защо кмета ЕДРЕВ МЪЛЧИ И КМЕТА НЕ Е ЛИ ПРИЯТЕЛ С Калоян Калоянов?Как са се навързали само!
2.
СТРАНИЧЕН НАБЛЮДАТЕЛ
07.12.2017 19:44:15
1
15
Генчо Генчев от ДАНС Бургас защо не ви каже ,че съпругата му прокурор Милена Генчева от РП Айтос,където е и Председател покрива ОПГ Айтос.Изключително брутално ОПГ ,лоето с цената на потъпкването на всички закони и с чупене на коли се опитва да плаши и обира безпомощни хора.Попитаите Генчев той знае какво е прикрила жена му и защо.Може да е получила нещо?
1.
ВРЕМЕ Е и за посещение от ДАНС в....
07.12.2017 19:18:19
1
11
КАБИНЕТА НА СЪДИЯ МАРИЯ ДЖАНКОВА ОТ РС–АЙТОС
ВНИМАВАЙТЕ !!! ЧЕ Е ПСИХИЧНО БОЛНА ДА НЕ СТАНЕ НЯКОЯ БЕЛЯ
ЧЕ ПОСТЛЕ ПРОКУРОР СТОЙЧЕВА ЩЕ ИЗКАРА ВАС ОТ ДАНС ВИНОВНИ
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Ясни са окончателните резултати за Бургас, вижте прогнозното разпределение на 14-те мандата във Втори МИР Ясни са окончателните резултати за Бургас, вижте прогнозното разпределение на 14-те мандата във Втори МИР За края на учебната година: Родители се рекетират за подарък на класната За края на учебната година: Родители се рекетират за подарък на класната Събират от 30 лв. до 100 лв. от дете да изненадат госпожите Седмицата започва с жега, термометърът удря 40 градуса Седмицата започва с жега, термометърът удря 40 градуса Температурата на морската вода е 24° Моторист без книжка блъсна 6-годишно дете Моторист без книжка блъсна 6-годишно дете Той също е пострадал При 88 % в Бургас: ГЕРБ води, ДПС – втори, трети „Възраждане“ При 88 % в Бургас: ГЕРБ води, ДПС – втори, трети „Възраждане“ ПП-ДБ остават четвърта политическа сила, а пета са ИТН Има ли частна армия „Величие“? Николай Марков заговори за грабежа в болниците Има ли частна армия „Величие“? Николай Марков заговори за грабежа в болниците България е фалирала отдавна, защото няма основната функция да си изпълнява като държава, каза пък Ивелин Михайлов ДПС започна да вдига резултата при 80 % от обработените протоколи ДПС започна да вдига резултата при 80 % от обработените протоколи Движението е на второ място с 14,17 %, но тепърва ще расте в следващите часове Българите вдигнали червен картон на политическия елит, социолог заговори за роене на ГЕРБ и ПП-ДБ Българите вдигнали червен картон на политическия елит, социолог заговори за роене на ГЕРБ и ПП-ДБ Това е наказание за неуспешната ротация, коментира Добромир Живков Ще има ли правителство след вота? Малките партии в парламента улесняват Бойко Борисов Ще има ли правителство след вота? Малките партии в парламента улесняват Бойко Борисов Колкото повече са политическите формации в Народното събрание, толкова по-вероятно е да подкрепят кабинета, каза доц. Стойчо Стойчев При 70 % обработени протоколи в Бургас: Кои са шампионите по преференции При 70 % обработени протоколи в Бургас: Кои са шампионите по преференции Димитър Найденов до този момент е 1413 гласа, Любен Дилов – 1260, Галя Василева – 758, Тодор Байчев – 673, Борис Аладжов – 962
Възход за крайнодесните в Европа, но ЕНП увеличава мнозинството си Възход за крайнодесните в Европа, но ЕНП увеличава мнозинството си Най-голямо сътресение предизвикват изборните резултати във Франция Лидерите на сензацията на вота проговориха Лидерите на сензацията на вота проговориха Ще осветим процеса, по който се правят законите и как се изпълняват, каза полк. Марков Става мазало: 24-годишен инфлуенсър от Кипър влиза в Европейския парламент (ВИДЕО) Става мазало: 24-годишен инфлуенсър от Кипър влиза в Европейския парламент (ВИДЕО) В първата си реч след обявяването на данните той заяви, че е било постигнато "чудо" не само в Кипър, но вероятно и в света ТикТок политикът: Кой е Жордан Бардела - 28-годишният лидер на крайно десните във Франция ТикТок политикът: Кой е Жордан Бардела - 28-годишният лидер на крайно десните във Франция Той има 1,2 млн. последователи в ТикТок След съкрушителното поражение: Макрон разпуска парламента на Франция, обяви предсрочни избори След съкрушителното поражение: Макрон разпуска парламента на Франция, обяви предсрочни избори Решението го е взел след резултатите от евровота ЕНП с най-много депутати в ЕП, "Зелените" отбелязаха огромна загуба ЕНП с най-много депутати в ЕП, "Зелените" отбелязаха огромна загуба Губят цели 24 места Шенген се отдалечава - крайнодесните печелят евровота в Австрия Шенген се отдалечава - крайнодесните печелят евровота в Австрия Това са първите европейски избори след излизането на Великобритания от ЕС Удар за Олаф Шолц: Десницата печели евровота и в Германия Удар за Олаф Шолц: Десницата печели евровота и в Германия Крайнодясната Алтернатива за Германия (AfD) e втора политическа сила Колосална победа на евровота за крайнодясната партия "Национално обединение" във Франция Колосална победа на евровота за крайнодясната партия "Национално обединение" във Франция Резултатът е двойно по-голям от броя на гласовете, спечелени от центристката партия Renew на президента Еманюел Макрон (15,2%) Ето как броят бюлетините на живо Ето как броят бюлетините на живо През специална платформа всеки може да проследи процеса в секционните избирателни комисии
Николай СЛАТИНСКИ Николай СЛАТИНСКИ Ако Европа не направи така, че Русия да загуби войната, Голямата европейска война няма да ни се размине Виц на деня Виц на деня Пиян мъж се доближава до полицай.
- Господин полицай, колко цицини имам на главата?
- Три.
- Значи още три стълба и съм вкъщи.
Виц на деня Виц на деня На младини - правиш с*кс - появяват се деца.
В зряла възраст - тъкмо се наканиш да правиш с*кс и се появяват децата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук В семейството трябва да има баланс и хармония. Тя истеричка, той непукист!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори