×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • С тържествена церемония в Бургас ще бъде посрещнат новият сливенски митрополит – Негово Високопреосвещенство Арсений днес
  • Природният газ поскъпва с над 8% през юни
  • Реал Мадрид триумфира в Шампионската лига за 15-и път
  • В Германия призоваха армията да свика 900 000 запасняци заради Путин
  • Тежка катастрофа в Германия прати в болница 14 човека
  • В Украйна прогнозират катастрофален отоплителен сезон
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Собственик на изгоряла вила в Изворище: Първата пожарна дойде със закъснение и не бе пълна с вода


Собственик на изгоряла вила в Изворище: Първата пожарна дойде със закъснение и не бе пълна с вода
Питах ги дали няма да дойде пожарна, а полицаите вдигаха рамене, разказва мъжът
Ключови думи: пожар, Извореще, Банево, вили, огън,
Тема в развитие
Лунен пейзаж след огнения ужас край Бургас! Вижте снимки от последствията Бургаският кв. Банево ликува: Военните пристигнаха, пожарът е локализиран Гори местността Дълбокото дере, огнеборците са безсилни, кв. Банево чака дъжд или хеликоптер Ще овладеят ли пожарникарите огнената стихия край Бургас? (ВИДЕО/СНИМКИ) Извънредно от бедствието край Бургас! Спасиха Банево, но пламна боровата гора край Каптажа (ОБНОВЯВА СЕ) Ето какво се случва в сърцето на огнената стихия край Бургас (ВИДЕО/СНИМКИ) Огнеборци! Военният хеликоптер ще загаси пожара край Изворище за два часа (ОБНОВЕНА) Премиерът Борисов праща тежката артилерия да се бори със стихията край Изворище Шокиращо от големия пожар край Бургас! Чакат пламъците да погълнат над 100 дка гора, районът е обезопасен(СНИМКИ) Извънредно! Нов пожар край Изворище, десетки бургаски огнеборци на крак (СНИМКИ) Изгоря вила, бунгало и две бараки в местността Острицата (ВИДЕО) Местните от вилна зона „Каптажа”: Кметът Димитър Николов ни спаси от по-голяма стихия Собственик на изгоряла вила в Изворище: Първата пожарна дойде със закъснение и не бе пълна с вода Локализираха пожара между Изворище и Банево, горят 150 дка борови гори Огнена стихия погълна вилна зона край Бургас, пожарникарите още не могат да овладеят пламъците (ОБЗОР) Екшън по време на пожара! Вижте ексклузивно ВИДЕО от ареста на мъж, отказал да се евакуира Банево в паника: Хората виждат през терасите си огнената стихия, от МВР успокояват: пожарът е локализиран (СНИМКИ) Ужас! Огнената стихия приближава Банево, небето е почерняло (СНИМКИ) Димитър Николов от сърцето на пожара: Правим всичко възможно да спрем стихията, за да не стигне до кв. Банево Само във Флагман! Четири вили и оранжериите изгоряха в с. Изворище, отцепиха пътя (СНИМКИ)
виж още
скрий
02 Август 2017, Четвъртък, 00:15 ч.

Било е възможно да се потуши пожарът, каза Петър, от чиято къща са останали само основите



Собственик на изгоряла вила в Изворище обвини пожарникарите. Според него, те можели да потушат пожара, но се отнесли безотговорно.

„Всичко е изгоряло, а за мен тази вила бе много ценно наследство. От баща ми е, а той вече не е сред живите. Грижих се за къщата в продължение на 10 години. Вложих много труд и средства, за да направя ремонт“, каза Петър пред камерата на Нова телевизия.

„Следобед ми казаха, че има пожар. Като разбрах, че вилата ми гори, тръгнах веднага, но на разклона за Банево бе отцепен пътят. 6-7 часа чаках на разклона. Когато пуснаха движението и отидох до вилата, видях полицейска кола пред нея. Питах какво става и те ми казаха, че вилата гори. Питах ги дали няма да дойде пожарна, а те вдигаха рамене. Много безотговорно се отнесоха. По едно време дойде пожарна, която не бе пълна догоре с вода. Опънаха маркучите и започнаха да гасят, но водата свърши“, разказва мъжът, от чиято вила останаха само основите.
От съседите разбрах, че е било възможно да се потуши пожарът, добавя той, а на въпроса дали може да възстанови семейната реликва, той отговаря с „Не“.

„Имам теглени кредити за апартамент, а дъщеря ми е студентка“, каза още Петър.
Един от свидетелите на това, което се е случило вчера в ранния следобед, пък разказа за това, което е преживял.

„Живея на около 600 метра надолу по пътя в посока Банево. Усетих миризма на дим, качих се на автомобила си. Видях как огънят идва. За около 20-30 минути пламъците бяха до мантинелата. Тогава реших да се изтегля към Каптажа. Не знам кога е повикана първата пожарна, но втората закъсня с 40 минути“, каза мъжът.

„Момчетата от първата пожарна опънаха маркучи, възрастните хора им помагаха.
Беше много трудно, защото димът бе силен. Според мен огънят можеше да бъде спрян да не прехвърли шосето и да не се запалят вилите. Имаше обаче само една пожарна“, добавя свидетелят.

В категории: Бургас


Флагман.БГ Вежди Рашидов вае Ламбо за 100 000 лева! Вежди Рашидов вае Ламбо за 100 000 лева! 01/06/2024, Събота 19:20 4
18
Коментара по темата
18.
eha
04.08.2017 09:40:35
0
2
Тези пожари се гасят с хеликоптери, за да не изгарят на хората къщите, как ще пратиш една пожарна за цял балкан !
17.
Петъо Елеганса - въй, въй, въй...
04.08.2017 03:45:59
0
1
...бах маама му, той господ си знаел работата!
16.
все пожарникарите виновни
03.08.2017 14:59:32
1
6
Все пожарникарите виновни. Дайте да изпратим целия наличен състав от службите в страната, вие какво искате, хората си вършеха работата идеално, няма как един пожарен автомобил да долети от Бургас до Изворище за 3 мин, дори бяха извикани пожарни от град Айтос, за което трябва да сте благодарни, другото което, този автомобил не носи 100 тона вода, а макс. 8 -10 т., които свършват за няма и 5-7 мин. Не може до всяка вила да седи пожарникар със шланг и да ви варди, затова, че вие сте немарливи.
15.
идиоти
03.08.2017 13:30:55
2
9
Знаете ли 8 тона вода за колко време свършват (ако гледаме Сканията и Татрата)??? Да не говорим за колите с 3 тона или 1 тон! Пожарните няма как да стигнат от Бургас до Изворище за 1 мин, замислете се малко, гьонове прости
14.
гййкнк
03.08.2017 13:17:39
2
11
Не знаел кога е извикана пожарната, но дохла със закъснение!??? Нямала вода, нямало и пожарникари??? Докога медиите ще давате думата на разни лумпени да приказват глупости и да търсят вината за собствената си несъстоятелност и умствена нищета навсякъде другаде, но не и в себе си......семейни реликви, студентки, дрън - дрън, на кой му пука личният ти живот.Като ти е толкова ценен имота една застраховка е 60-100 лв. Собствеността е отговорност-предимно лична, набийте си го в главите....
13.
альоо
03.08.2017 12:50:37
0
8
На Каптажа водата никога не свършва тя е каптирана от държавата и се чува как бучи силно под земята там е стария водопровод за бургас толкова ли е трудно да се сложи пожарен кран и при нужда и то такава нужда да се ползва а не хората да се гърчат без вода
друг е въпроса че пожара сигурно е умишлен ,а на Запад ползват и хеликоптери за гасене май ne.rufmje,r pd hdieke ;dx
12.
do 8
03.08.2017 12:07:44
0
10
Какъв стрес тест. В Португалия и Испания имаше преди месец огромни пожари. Франция също... Гърция. Дупедавец си ти. Много добре са си отреагирали хората...при положение, че има такива глезлювци като онзи на снимката и коментиращи като теб. Всеки знае, че българите които се оплакват по форумите са им най-насрани гъзовете и са най-големите използвачи. Нищо чудно и да си платен. Стрес тест смешник.
11.
Калигула
03.08.2017 10:27:57
3
17
Собствениците на къщите са немарливи и не си поддържат дворовете. Помислете затова как ВИЕ можехте да си предпазите къщите, вместо да обвинявате пожарната че не си е свършила работата. Пожарникарите правят какво могат но не могат да огреят навсякъде. Петре като разбра от "съседите че е възможно да се потуши пожара", защо съседите не са направили нещо за да го изгасят!!!
10.
...
03.08.2017 09:48:40
0
18
Флагман, поразровете се за тока, който ползват собствениците на имотите там. Кой го доставя, на каква цена го прекарва и колко плащат хората за киловат?! Ще изплуват интересни подробности!
9.
fdv
03.08.2017 09:48:35
1
27
Абсолютна лъжа, ама нали има камера.... Бях там, гасихме с пожарникарите, пожарните бяха доста и на много места. При нас бяха от РСПАБ Айтос. Водата била свършила - ами като си толкова умен измисли пожарна дето да не и свършва водата. И си окоси треволяците около оградата. Кавал.
8.
Хм
03.08.2017 09:34:39
7
21
Стрес тестът за бургаската пожарнс - тотален провал!!!!!Хората в Европа садят гори, бургаската управа ги проспива да се овъглят.....никакъв контрол, никаква ефективна работа :((( ....да вземат сега да възстановят гората, а не да подменят тинтири-минтири по Богориди!Без бял дроб Бургас остана еееей!И какъв пример даваме на поколението след нас???
7.
Батка
03.08.2017 09:22:35
1
9
Този пък е пълен тъпан,цял живот от лакомия страда и кривите го цакат здраво.
6.
Бургас
03.08.2017 09:20:35
0
15
Той пешо дребния има пари нали е шеф на елеганс такси,беше продумал на баща си апартамента от лакомия ,една кунева го измами с парите той пък отмъкна таксиметровата компания от едно свястно момче,абе съдба.
5.
блеика
03.08.2017 09:04:08
5
16
Има лесно. Застраховка. Ама до сега не съм чул нито един да си е застраховал "скъпия" и "ценен" имот. Но пък всеки иска и изисква. На мен и имота ми е застрахован и вилата. Не може да се очаква, че когато има пожар, ще дойде точно за твоята къща една пожарна заредена догоре и ще стоят цял ден да ти пазят имота...щото видиш ли ти е толкова ценен...ама само на тебе, само този имот. И пак казвам. Що не си го е застраховал? Изплащат си хората всичко.
4.
иван
03.08.2017 09:02:52
3
20
ако си чистите око къщите тревите няма как да се запалят буриняса ли те ви къщи
3.
=
03.08.2017 08:59:10
5
17
А пожарната ако идва от друго място в селото и допреди това липсващата вода е отишла за друга къща????? Вие кво точно очаквате, с десетина камиона да летят по въздуха, и да пристигат за минута??? Да покрият същите тея десетина камиона цялата площ на пожара и да бъдат пред всички вили????
2.
огънят можеше да бъде спрян -
03.08.2017 08:31:24
2
14
-да не прехвърли шосето.Би било възможно,ако нещата са направени ,както трябва - да има канавки отстрани и те да се поддържат.
1.
потърпевщ
03.08.2017 08:28:28
18
8
Винаги е така или ще закъснеят или нямат вода!Трябва всичко да е заредено и да се действа бързо затова са пожарна!Има много такива случаи!!!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Отидете на море сега, ще ви излезе 30 % по-евтино, съветва експерт Отидете на море сега, ще ви излезе 30 % по-евтино, съветва експерт Цените не са мръднали от миналата година, твърди Румен Драганов Флагман.бг откри най-вярната фенка на Матей Казийски, бургазлийката шашна волейболиста със снимка отпреди 20 г. Флагман.бг откри най-вярната фенка на Матей Казийски, бургазлийката шашна волейболиста със снимка отпреди 20 г. Роси присъства на всичките му спортни изяви, първият й спомен е от зала "Младост", когато е едва 14-годишна 4 качества на хората, които умеят да избягват провалите 4 качества на хората, които умеят да избягват провалите Всеки човек в този живот има външни опори: сродна душа, любящи роднини, работа, някакво хоби Как да защитим парите и данните си, ако ни откраднат телефона Как да защитим парите и данните си, ако ни откраднат телефона Експерти дават пет съвета как да се предпазим от злоупотреба, дори и след като телефонът ни е бил откраднат Габровска с номинация „Порнозвезда на годината“ Габровска с номинация „Порнозвезда на годината“ Розовата актриса иска да превземе и Лас Вегас Чистачки лъскат апартамента за 500 лева Чистачки лъскат апартамента за 500 лева Богаташи глезят съпругата с домашна помощница Ето колко пари на данъкоплатците изкарчиха партиите за реклама Ето колко пари на данъкоплатците изкарчиха партиите за реклама Най-много средства за реклама са отделили парламентарно представените формации Вежди Рашидов вае Ламбо за 100 000 лева! Вежди Рашидов вае Ламбо за 100 000 лева! Столична община не дава паметникът да е пред Народния театър Кой е бил най-големият страх на Мария Бакалова преди пробива в Холивуд Кой е бил най-големият страх на Мария Бакалова преди пробива в Холивуд Бургазлийката разказва за пътя си към голямата сцена Демографската криза и защита на секторите туризъм и рибарство ще са основните ми задачи в НС Демографската криза и защита на секторите туризъм и рибарство ще са основните ми задачи в НС Нужно е родните производители и търговци да чувстват подкрепата на държавата и да бъдат поощрявани с политики
Президентът, който пребори мафията, започва втория си мандат Президентът, който пребори мафията, започва втория си мандат Държавният глава на латиноамериканската страна положи клетва снощи в столицата Сан Салвадор на церемония, на която присъстваха испанският крал Фелипе Шести и президентът на Аржентина Хавиер Милей Реал Мадрид триумфира в Шампионската лига за 15-и път Реал Мадрид триумфира в Шампионската лига за 15-и път "Белия балет" победи Борусия Дортмунд с 2:0 Има надежда! Лекарство на Pfizer срещу вид рак на белия дроб показва добри резултати Има надежда! Лекарство на Pfizer срещу вид рак на белия дроб показва добри резултати След 5 години при повече от половината пациенти, лекувани с лорлатиниб, ракът не е прогресирал Алчност по съседски: Семейства плащат по 1000 евро за ферибот от Атина до Родос Алчност по съседски: Семейства плащат по 1000 евро за ферибот от Атина до Родос Нашенци масово канселират екскурзии заради надутите цени на морския превоз Шок и ужас! Младоженец откри на сватбата, че съпругата му е мъж Шок и ужас! Младоженец откри на сватбата, че съпругата му е мъж Двамата имали 1-годишна връзка, в която се въздържали от интинмни контакти Испания срина авиокомпаниите, глоби ги солено заради таксите за багаж и за избор на място Испания срина авиокомпаниите, глоби ги солено заради таксите за багаж и за избор на място Превозвачите често извиват ръцете на потребителите с допълни плащания, понякога по-скъпи и от билетите, за да настанят дете до родител например Заради мижав интерес тази световна певица отмени изцяло лятното си турне Заради мижав интерес тази световна певица отмени изцяло лятното си турне Дженифър Лопес си взема почивка, за да бъде с децата, семейството и близките си приятели, обявиха организаторите  Пробив в Париж. Български килими украсиха френската столица Пробив в Париж. Български килими украсиха френската столица Най-старият килим, който се показва в изложбата е от 1830 г. Съпруги на руски войници бяха обявени за чуждестранни агенти Съпруги на руски войници бяха обявени за чуждестранни агенти Те са обединени в организацията "Пут Домой" След сватбата младоженец осъзна, че съпругата му е... мъж След сватбата младоженец осъзна, че съпругата му е... мъж Той искал да се облагодетелества финансово от брака
Владимир ЧУКОВ, анализатор Владимир ЧУКОВ, анализатор В Москва искат идването на Тръмп, в Техеран искат точно обратното Виц на деня Виц на деня Майка при джипи-то:
- Детето се буди в три сутринта... какво да го правя?
- Миии, Фурнаджия или баничар!
Виц на деня Виц на деня - Жена, ако спечеля от тотото, какво ще направиш?
- Взимам половината и те напускам!
- Е, спечелих 10 лв... на ти 5 и айде чупка!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като целувката. Трябва да го споделиш, за да му се насладиш

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори