×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Днес се провеждат редовни сесии в Поморие, Сунгурларе, Айтос и Камено
  • Арести на Острова след смъртта на петима мигранти в Ламанша
  • Съдът пак върна делото срещу собственика на "ТАД Груп" Иван Тодоров за кибертероризъм на прокуратурата
  • Отново ще се обсъжда от Белград и Прищина забраната за използване на сръбския динар в Косово
  • Русия се възпротиви с вето на забраната за ядрени оръжия в космоса
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Нови разкрития: Райко Кръвта искал да убие Георги Илиев на яхтата му


Нови разкрития: Райко Кръвта искал да убие Георги Илиев на яхтата му
Разпити на свидетел съживиха делото 12 години след екзекуцията в Слънчев бряг
01 Май 2017, Понеделник, 12:45 ч.

Килърът дори се снабдил с водолазен костюм и проигравал плана в едно от несебърските пристанища


От месеци по делото за екзекуцията на боса на ВИС 2 Георги Илиев се работи интензивно. На 10 февруари т.г. то е удължено с 5 месеца заради допълнителни разпити на свидетели, потвърдиха от апелативната прокуратура, съобщава 24chasa.bg.

Делото е на Бургаската окръжна прокуратура, но от няколко години по него работят в националното следствие. Според наши източници не е изключено скоро разследването да отиде в спецпрокуратурата заради данни за наличие на престъпна група, която стои зад покушението. Георги бе убит показно на 25 август 2005 г. в любимия си “Буда бар” в Слънчев бряг. Оттогава разследването е спирано и възобновявано по различни поводи. Вече 12 г. обаче остава загадка кой е натиснал спусъка на “бутиковата” флоберка, пронизала сърцето на висаджията.

По ирония на съдбата плановете на Георги Илиев на 25 август 2005 г. се променят в последния момент. Той нямал намерение да ходи в Слънчев бряг, където притежава заведения и хотели, но неочакваната победа на футболния му отбор “Локомотив” (Пловдив) срещу ОФК (Белград) го изстрелва там да празнува.

Илиев е на трибуната на стадион “Лазур" в Бургас, оттам са и последните му снимки, на които е усмихнат и доволен. Заради непланираната визита, охраната му се обажда късно в “Буда бар” - едно от заведенията в комплекса на боса “Мултиплейс”. В него Жоро си има сепаре, в което сядал само той и компанията му. Точно там по-късно вечерта е застрелян, докато подава ръка за поздрав на авер.

39-годишният президент на ВАИ холдинг пристига в заведението си преди 23,30 ч, сяда на масата, но отново се изправя, за да говори по телефона. Разхожда се, докато разговаря, след което се връща до сепарето и се навежда да седне, извивайки се леко настрани към познат. Тогава е прострелян. Чува се шум като от пиратка. Босът на ВИС се свлича на земята пред погледите на охраната си, няколко души от персонала и 20-ина клиенти.

Куршумът, пронизал Илиев, минава на сантиметри от Митко Културиста, по онова време охрана на боса. Аутопсията показва, че куршумът е попаднал много близо до сърцето, разкъсал е основни кръвоносни съдове и това е предизвикало остра анемия. “Мултиплейс” и районът около него са блокирани от полиция. Претърсен е няколко пъти, но нищо не е открито. След повторен оглед балистици стигат до извода, че вероятно е стреляно от високо. Но се допуска и вероятността мишената да се е привела при изстрела.

Проверени са покривите на отсрещните хотели “Хризантема” и “Тракия”. Те са на тогавашния председател на общинския съвет в Несебър Димитър Янков, убит на 9 май 2007 г. На покривите обаче нищо не е намерено. Разследващите правят следствен експеримент, в който участват реалните хора, присъствали в заведението, а в “ролята” на убития бос влиза шофьор на МВР.

Целта на експеримента е да се уточни посоката на изстрела, тъй като свидетелските показания са противоречиви. Едни твърдят, че изстрелът се чул от север и отдалече, а друга - от изток.

На 27 август служител на хотел “Хризантема” забелязва странни съоръжения в зеления плет около градината пред хотела. Полицаите намират 2 малки лазера - уреди, които се използват, за да се фиксира траекторията на куршума. Открити са и 2 статива, застопорени на около 100 м от “Мултиплейс”. Единият бил ориентиран към масата на боса, а другият към съседната, която също се държала за най-близките му приятели. Върху една от стойките имало прясно залепено тиксо.

Следственият експеримент потвърждава, че това е най-вероятното място на стрелбата. Оръжието е намерено на 28 август, мушнато в короната на храст - трик, използван от ловци бракониери. Колекционерско е и скъпо - аншуц, 22-и калибър, с патрони “Стингър”, които нанасят по-тежки и болезнени поражения.

Една от първите следи на разследването е свързана с труп, намерен на 4 септември във Варненския залив. Той е на едър руснак и бил със закрепени тежести. Заради близката дата с убийството на Илиев се смятало, че това може да е евентуалният извършител, който после да е убит от поръчителите. Доказателства за версията обаче не са събрани.

В началото на 2006 г. разследването е спряно. След месеци е възобновено заради версията “Райко Кръвта”, обявена официално през 2013 г. от бившия главен секретар на МВР Светлозар Лазаров. Криминалисти събират данни за конфликти между Георги Илиев и по-ниски нива в наркоструктурите, към които принадлежи перничанинът Васил Арарски-Райко Кръвта. До МВР достига информация, че Илиев подозирал връзка между Райко Кръвта и убийството на Васил Горчов-Кьоравия.

Кръвта е убит 48 дни след смъртта на боса на ВИС - на 13 октомври 2005 г. пред хотел “Струма” в Перник. Вечерта той излизал от кафе “Емералд”, когато покрай него минало ауди. От задната дясна врата слязъл маскиран, стрелял и изчезнал.

Веднага след убийството на Кръвта се заговори за връзка между 2-та случая - коментираше се най-вече версията за преразпределение на наркопазара. Допълнителна информация за това е събрана през 2007 г. Разследването за убийството на Илиев е възобновено, за да се разпитат хора от обкръжението на перничанина. Според запознати към делото има показания, които потвърждават, че Райко Кръвта и негови хора са прекарали част от лятото на 2005-а в селце до Слънчев бряг. Групата трябвало да проучва навиците на Илиев. Имало 2 плана - според единия Илиев е трябвало да бъде застрелян на луксозната си яхта, на която бил с часове.

Кръвта дори се снабдил с водолазен костюм и проигравал плана в едно от несебърските пристанища, твърдят осведомени. План Б бил Буда бар, в който Георги имал навика да ходи. Враговете му били наясно, че по онова време той движи с многобройна и добре обучена охрана, но има едно слабо място -не обичал да вижда гърбове на гардове пред себе си.

С разбиването на “Килърите 3” версията, че стрелец от обкръжението на Райко Кръвта е натиснал спусъка срещу Илиев, изглежда все по-достоверна. Опитни криминалисти са убедени, че екзекуцията на боса на ВИС е подготвена поне от трима. Това им дава надежда, че още има шанс убийството да бъде разкрито. “Има ли замесен повече от 1 човек, все някога някой ще допусне грешка”, смята бивш полицейски шеф от Бургас.

Дълго време след екзекуцията на Георги Илиев “Мултиплейс” остана затворен. Днес лобното място на боса пак е атракцион, но вече не е част от “ВАИ холдинг”. През 2008 г. той бе продаден. Хотелският комплекс “Астория” и съседният “Дюн” на плажа, дискотека “Айсберг” и базарът около нея са имотите в Слънчев бряг, които се свързват с името на Георги Илиев. Фирми, близки до някогашния ВИС, управляват на концесия един от плажовете в Слънчев бряг и имат търговски обекти и заведения в курорта. До преди година за имотите на бившата ВИС в Слънчев бряг се грижеше основно Веселин Стоименов. Той обаче бе застрелян в София на 7 януари м.г. Убийството му не е разкрито.

В категории: Крими


6
Коментара
Любовен хороскоп за май
Любовен хороскоп за май 25/04/2024, Четвъртък 21:00 0
Колко често правят sex Гущерови?
Колко често правят sex Гущерови? 25/04/2024, Четвъртък 20:16 3
6
Коментара по темата
6.
Доброжелател
01.05.2017 23:50:34
1
1
Касабова, кажи на мъжа си да осъди Този, който му е пратил инсулта! Нека да си наеме Ваклена Кънчева за адвокат и да предяви иск за 5000 лв. За инсулт толкова се полага.
5.
KMETA-MOMATA
01.05.2017 18:13:45
0
17
Az sam nai-golemiq,nai-mazniq i nai-kradliviq ...xa xa xa
4.
*********
01.05.2017 18:02:47
1
7
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържа недоказуеми твърдения, касаещи конкретни личности.
3.
Олигарх
01.05.2017 17:33:12
2
28
След 12 години курорта продължава да е собственост на Мутри, само имената са други. Така е в държавата на Мафията и така ще бъде докато "жертвите" си избират един и същ Палач.
2.
БРАВОС
01.05.2017 17:12:06
11
43
СИК - Самоковец - гръмнат
ВИС - ИЛИЕВ Г. - гръмнат
открити похитители-убийци няма
гл. сек на МВР - Б. Борисов
държавна поръчка от частно естество
Малко мозък и можеш да се сетиш кой наследи ВИС и СИК и как мафията се сля с държавата!!!
1.
пффф
01.05.2017 16:59:23
3
13
Флегман моля ви се
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Защо Иван Христов запали строителна техника за 130 хил. лева на бургаски предприемач Защо Иван Христов запали строителна техника за 130 хил. лева на бургаски предприемач Не е успял да подели общ имот с фирма „Беркс 2004“ ЕООД на Атанас Ангелов Туристическият бранш обеща на министъра, че ще вдигне заплатите с 20 % Туристическият бранш обеща на министъра, че ще вдигне заплатите с 20 % Това е добър знак към пазара на труда в България, защото туризмът се бори за работници, каза Евтим Милошев Времето остава мрачно и дъждовно в следващата една седмица Времето остава мрачно и дъждовно в следващата една седмица Прогноза за времето Брутално: 20-годишна опита да удуши майка си Брутално: 20-годишна опита да удуши майка си Обвиняемата се заканила с убийство на майка си с думите „ще те утрепам“ и я стиснала за врата Отложиха с година либерализацията на цената на тока Отложиха с година либерализацията на цената на тока Предложението на БСП либерализацията да се отложи с 3 години, внесено от Корнелия Нинова, не се прие Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Два милиона бутилки са унищожени заради наличие на ешерихия коли и псевдомонас аеругиноза   Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Прокуратурата чака изписването от болница на Господин Вълев, за да му иска мярка за неотклонение   Жестока трагедия в семейството на Чирков Жестока трагедия в семейството на Чирков Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Предстои четвъртото издание на фестивала  Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Двамата бяха конвоирани до Апелативния съд в Бургас, където ще се гледа мярката им за неотклонение
Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест От днес се заплаща такса в размер на 5 евро за посещение в града между 08:30 и 16:00 ч Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Част от демонстрантите се опитаха да пробият полицейския кордон в района на площад Пиацале Рома и да влязат в историческата част на Венеция Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Оранжево-кафяви капки се виждат по стъклата на автомобилите в Анкара. В града духа силен топъл вятър Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Аз говорих с Живко Коцев и часовникът му е подарък. Трябвало е да го декларира, но не струва 50 хил. лева. Това е проблем, но не доказва, че той прикрива корупция, смята бившият премиер Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Не съм сигурна кой ги е учил как да правят секс, но не е била жена, признава Ани Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Това е една от най-посещаваните забележителности в града Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Оказва се, че с днешна дата меринджейката е повече от добронамерена към устатия Жоро Игнатов. Именно пред него тя ще разкаже, че е преживяла много тежки моменти в живота си Почина една от най-красивите жени в света Почина една от най-красивите жени в света Финалистката от конкурса Мис Свят 2005 загуби битката с рака  Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Всички те са посетили една и съща фестивална шатра и след това са се оплакали от повръщане, гадене и диария, а градските власти определиха инцидента като сериозен взрив Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Регламентът е провал, най-слабите двойки са начело, смятат зрителите
Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Съвършенството си има име и то е ИАРА Виц на деня Виц на деня Между блондинки:
- Мога да повярвам, че щъркела носи бебетата, но паяк да вдигне кола... не!
Виц на деня Виц на деня Ако сте мъж и съседката ви често идва да иска сол, значи в скоро време ще поиска и морков...
Народна мъдрост
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори