×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • В 11 часа днес ще има пресконференция на Емил Кундев - финансово-счетоводен консултант към поморийския манастир "Свети Георги", очаквайте подробности
  • В 10:30 часа днес общинските съветници от БСП Чанко Мирчев и Станимир Баев ще дадат извънредна пресконференция, очаквайте подробности
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Бойко Борисов: Реджеп Ердоган всеки ден заплашва ЕС и България. Знам колко твърди и внимателни трябва да сме с него


24 Март 2017, Петък, 08:30 ч.
Автор: Михаил ДИМИТРОВ

Помните когато отказах разговори с турския премиер. Цяла вечер ме търси. После смениха тона и им казах, че нямат право да правят това и няма да го правят, припомни Борисов


Турският президент Реджеп Ердоган всеки ден заплашва Европейския съюз, включително и България. Знам колко твърди и внимателни трябва да сме с този човек. Това каза в „Здравей, България“ по Нова телевизия лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

След като водещата Ани Цолова го пита какво би направил по отношение на опитите на Турция да се намеси в изборите в България, той отговори, че това нямаше да се случи, ако в момента бе премиер.  „Те ми имат респекта. Помните когато отказах разговори с турския премиер. Цяла вечер ме търси. После смениха тона и им казах, че нямат право да правят това и няма да го правят“, припомня Борисов.

Той обеща двойно увеличение на учителските заплати и въвеждане на санкции за родителите на децата, които не ходят на училище. Ще спираме социалните помощи, добави експремиерът.
Борисов също така се ангажира да се бори с корупцията и контрабандата. Също така той пое ангажимент да финансира всички процедури по ин витро – колкото пъти е необходимо.
„Чувството за безнаказаност дразни и затова ще вложим цялата си воля. Надявам се да имаме мнозинство в парламента, за да приемем антикорупционното законодателство, което сме предложили“, заяви лидерът на ГЕРБ.

На един от лексиконните въпроси, които водещите му зададоха, свързан с доходите, той отговори, че живее средно с 1500 лева на месец. Заплатата ми като премиер беше 4500 лева, уточни Борисов.

А след като му се наложи да каже няколко думи за опонентите му, той определи червеният лидер Корнелия Нинова като политик, харесващ фантастиката. Ще е бъдещ диктатор, ако продължава така, добави той. За патриотите Валери Симеонов и Красимир Каракачанов пък каза, че са му приятели, а за Марешки спомена само думата разочарование.

„За последно плаках на погребението на Танов. Не съм ревлив човек, но ми домъчня за него.
Най-доброто ми качество е, че съм добър и толерантен“, сподели лидерът на ГЕРБ.
„Демокрацията им пречила на социалистите. Ами да върнем чл. 1 в Конституцията и БСП да са си на власт като са на 130 години партия! Ще мине неделя и ще имаме тежко разединен народ в момент, в който съединението трябва да направи силата“, коментира той.

„БСП обиждат милиони избиратели на ГЕРБ с всичките тези обиди, квалификации и неверни твърдения. Бих отговорил много остро на Корнелия Нинова, но зад нея стои друг милион хора. Имам много приятели от БСП. Ако започна да говоря така за тях, ние ще счупим по средата отношенията си като хора”, подчерта Борисов.

След като бе попитан дали е изпратил SMS на Огнян Герджиков, за да уволни Иван Гарелов, той отговори с „Не“ и заяви, че ГЕРБ нито е назначила, нито управлява служебното правителство.
„Ние предизвикахме изборите, за да успокоим държавата. Усещаше се напрежение в страната след президентския вот“, припомня той. „БСП винаги се възползва на изборите от това, че техният електорат е проруски. По същия начин тази тема бе експлоатирана от тях и по време на президентските избори. Тогава ГЕРБ имаше много твърда позиция спрямо Русия заради анексията на Крим. Винаги съм настоявал, включително и в Брюксел, за спазване от страна на Русия на Минските споразумения. Но в същото време виждате какво става в Турция.  Единственият ни шанс при тази ескалация на напрежението е чрез ЕС и НАТО да се справим с предизвикателства, включително и като това с мигрантите. Виждате, че по мое време нямаше проблем с тях“, добавя бившият министър-председател.

На въпрос по 10-степенната скала до колко му е важно да спечели изборите той отговори лаконично, като спомена цифрата 11.

Заради намеците от червените редици, че е крадец той изтъкна, че е възпитан от родителите си, че чуждото не бива в никакъв случай да се пипа.

„Много бой ме е бил баща ми. Никога не съм си и помислял, че мога и да открадна нещо“, сподели лидерът на ГЕРБ.

След като водещият Виктор Николаев го пита дали съжалява, че е влязъл в задочен спор с Елена Йончева, той припомни, че е защитил Делян Добрев.

„Може би не трябваше, но вече има дела. Ще се видим в съда и ще си кажем каквото трябва. Не за първи път политици се съдят. Тя е идвала при мен. Бяхме в отлични отношения, но след като я изгониха от пресцентъра на президентството, малко се е изнервила. Влязохме в диалог, който надали избирателите имат нужда да го чуват“, призна Борисов.

„С ДОСТ нямаме нито уговорки, нито ще управляваме заедно, нито каквито и да било приказки. На ДПС съм благодарил когато ни подкрепиха за бюджета и за плоския данък. Публично съм казвал това и българите знаят за какво сме били подкрепени. Това е честното отношение“, коментира бившият премиер.

Той сподели, че дядо му е убит с тояги, а комунистите са се изгаврили с паметта му. „Като са го трепали, са писали, че е умрял от червен вятър. Това е все едно като отрежеш на някого ушите и да кажеш, че е умрял от заушка. Как ви звучи да го изкарат от къщи, да го убият с тояги, а да пишат такова нещо в смъртния акт? Както президентът Радев казва „Трябва да се отнесем с почит към всички, които при един или друг режим са загинали“. Както сме се отнасяли към ястребинчетата, така трябва и към тези, които са ги яли прасетата в Белене“, призова Борисов.

„Видимо е това, което сме направили във всеки град. Аз съм вярващ човек. Спомням си когато майка ми ни е водила на църква, как кварталният стоеше пред храма и не даваше да влизаме. Сега не можем да хванем ръката на патриарха, защото всички се нареждат да му целуват ръка. Много лицемерни хора има“, изтъкна лидерът на ГЕРБ.

В студиото влезе и Йорданка Фандъкова. Тя изтъкна, че той е началник, който се вслушва в мнението на хората от екипа си. „Всеки, който знае какво трябва да се направи, получава пълната му подкрепа и свобода на действие. Това е добро, но означава огромна отговорност“, заяви кметът на София.




Любовен хороскоп за май
Любовен хороскоп за май 25/04/2024, Четвъртък 21:00 0
Колко често правят sex Гущерови?
Колко често правят sex Гущерови? 25/04/2024, Четвъртък 20:16 3
България Всички новини
Добра новина за столичани, метрото ще се разшири с още две станции в "Люлин" Добра новина за столичани, метрото ще се разшири с още две станции в "Люлин" "Метрополитен" обяви конкурс за строител на продължението към Околовръстния път Комисията "Митници" праща доклада си в прокуратурата, убедени са, че се доказало участието на Асен Василев Комисията "Митници" праща доклада си в прокуратурата, убедени са, че се доказало участието на Асен Василев Докладът е изпратен на прокуратурата  Красивата украинка Мария и най-голямата интригантка от "Ергенът" Криси останаха без рози Красивата украинка Мария и най-голямата интригантка от "Ергенът" Криси останаха без рози За сметка на това Екатерина получи две рози - една от срещата си с Алек и втора от вечерта на елиминациите Тя е любимка на шеф Ангелов, но снощи приключи с Хелс Китчън Тя е любимка на шеф Ангелов, но снощи приключи с Хелс Китчън За два месеца ти научи много. Симона, ти си детето чудо на Hells Kitchen. Ти изненада абсолютно всички, каза й шефа  Защо Иван Христов запали строителна техника за 130 хил. лева на бургаски предприемач Защо Иван Христов запали строителна техника за 130 хил. лева на бургаски предприемач Не е успял да подели общ имот с фирма „Беркс 2004“ ЕООД на Атанас Ангелов Туристическият бранш обеща на министъра, че ще вдигне заплатите с 20 % Туристическият бранш обеща на министъра, че ще вдигне заплатите с 20 % Това е добър знак към пазара на труда в България, защото туризмът се бори за работници, каза Евтим Милошев Времето остава мрачно и дъждовно в следващата една седмица Времето остава мрачно и дъждовно в следващата една седмица Прогноза за времето Брутално: 20-годишна опита да удуши майка си Брутално: 20-годишна опита да удуши майка си Обвиняемата се заканила с убийство на майка си с думите „ще те утрепам“ и я стиснала за врата Отложиха с година либерализацията на цената на тока Отложиха с година либерализацията на цената на тока Предложението на БСП либерализацията да се отложи с 3 години, внесено от Корнелия Нинова, не се прие Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Два милиона бутилки са унищожени заради наличие на ешерихия коли и псевдомонас аеругиноза  
Пробив в Красногоровка! Руснаците планират щурм към Ню Йорк и Турецк Пробив в Красногоровка! Руснаците планират щурм към Ню Йорк и Турецк Бившият офицер от US разузнаването Скот Ритер пък заговори за „военен Шенген“ и за нападение на НАТО срещу Русия Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест От днес се заплаща такса в размер на 5 евро за посещение в града между 08:30 и 16:00 ч Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Част от демонстрантите се опитаха да пробият полицейския кордон в района на площад Пиацале Рома и да влязат в историческата част на Венеция Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Оранжево-кафяви капки се виждат по стъклата на автомобилите в Анкара. В града духа силен топъл вятър Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Аз говорих с Живко Коцев и часовникът му е подарък. Трябвало е да го декларира, но не струва 50 хил. лева. Това е проблем, но не доказва, че той прикрива корупция, смята бившият премиер Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Не съм сигурна кой ги е учил как да правят секс, но не е била жена, признава Ани Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Това е една от най-посещаваните забележителности в града Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Оказва се, че с днешна дата меринджейката е повече от добронамерена към устатия Жоро Игнатов. Именно пред него тя ще разкаже, че е преживяла много тежки моменти в живота си Почина една от най-красивите жени в света Почина една от най-красивите жени в света Финалистката от конкурса Мис Свят 2005 загуби битката с рака  Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Всички те са посетили една и съща фестивална шатра и след това са се оплакали от повръщане, гадене и диария, а градските власти определиха инцидента като сериозен взрив
Доц. Петър ЧОЛАКОВ, политолог Доц. Петър ЧОЛАКОВ, политолог Смяната на министрите, ясно показва, че има борба на различни интереси в остатъка от Сглобката Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори