×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • В 11 часа днес ще има пресконференция на Емил Кундев - финансово-счетоводен консултант към поморийския манастир "Свети Георги", очаквайте подробности
  • В 10:30 часа днес общинските съветници от БСП Чанко Мирчев и Станимир Баев ще дадат извънредна пресконференция, очаквайте подробности
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Класация: Рекордьорите на парламентарната трибуна


Класация: Рекордьорите на парламентарната трибуна
По същество най-много се е изказвал Димитър Байрактаров, номинално обаче лидерът е Данаил Кирилов
25 Декември 2016, Неделя, 07:39 ч.
Автор: Лъчезар Лисицов

Реалният водач е Димитър Байрактаров, макар че статистически е втори



Трима депутати са говорили по над 30 часа от парламентарната трибуна. Това става ясно от справка на „Флагман“, получена по Закона за достъп до обществена информация.

Данните са за целия мандат на 43-ото Народно събрание до момента (по-точно от 27.10.2014 г. до 30.11.2016 г.). 
Според предоставената справка, най-приказливият депутат е Данаил Кирилов от ГЕРБ с 38ч. и 32мин. Той е следван от Димитър Байрактаров (Патриотичен фронт) с 34ч. и 10мин. и Менда Стоянова (ГЕРБ) – 30ч. и 20мин.


Реалният победител обаче е Байрактаров, показва по-детайлен преглед. Според справката, депутатът от Патриотичния фронт е взимал думата 767 пъти.

Данаил Кирилов от своя страна е правил това 1032 пъти, а Менда Стоянова – 1021 пъти.
Обяснението е, че Кирилов и Стоянова са председатели на най-натоварените парламентарни комисии – съответно правната и бюджетната. На тях им се налага да говорят, така да се каже - служебно, тъй като четат много от докладите при приемането на законите. Т.е. те обикновено не взимат думата, за да коментират текстовете, а поради изискванията на процедурата.

Не така стоят нещата с Димитър Байрактаров, който не е председател на комисия и не му се налага да чете доклади. Народният представител действително е най-активният сред депутатите и често взима думата и коментира текстове от най-различни ресори. Затова и Байрактаров често получава упреци и понякога дори е обект на присмех от опоненти, понеже бил „на всяка манджа мерудия“.
Това обаче явно не го засяга особено и той продължава настоятелно да изказва мнения по почти целия спектър от законодателството.

В класацията надолу следват бургазлийката Диана Йорданова с 20ч. и 9мин. (тя чете доклади като заместник на Менда Стоянова), Хасан Адемов – 17ч. и 40мин. (председател на комисия),  Велизар Енчев – 17ч. и 5мин., Петър Славов – 16ч. и 46мин., Мартин Димитров – 15ч. и 44мин., Лютви Местан – 13ч. и 29мин.

В категории: Бургас , Политика


Любовен хороскоп за май
Любовен хороскоп за май 25/04/2024, Четвъртък 21:00 0
Колко често правят sex Гущерови?
Колко често правят sex Гущерови? 25/04/2024, Четвъртък 20:16 3
8
Коментара по темата
8.
Ho
26.12.2016 11:42:08
0
2
А най-малко Коце Марков. Той е твърде зает с лобизъм и нареждане на схеми.
7.
Запознат
26.12.2016 09:09:12
0
2
Едно е да говориш , друго е да се вземат реални решения за икономическия растеж на държавата, разкриване на работни места, безработица, заетостта, доходи и работна заплата, цени и инфлация, богатство и бедност! Но на тези от отбора на народа, от всички политически сили им дреме на оная работа, сметката да им нарастват във швейцарските банки, а другото не е за тях!
6.
оооо
25.12.2016 23:40:17
0
2
Диана Йорданова я знаем, тя е погрешно попаднала там, след много напъни пред кмета, който реди изборните листи. Ама си личи, че не става...какво може да се очаква от една учителка?
5.
Диана
25.12.2016 21:51:59
1
2
До Стойко №1: Стойко, ти да не би да си Стойко Танков, който за всичкото време в Народното събрание се изказа в продължение на точно една секунда. Ама се нагуши с кариерки. А?
4.
и от всичките
25.12.2016 17:49:48
0
6
празни приказки от трибуната НАКРАЯ ,ПАК ЕДНО ГОЛЯМО НИЩО , не става само с приказки ,требе и акъл
3.
n
25.12.2016 17:40:28
2
1
боко-тъпото ако е доволен
2.
Ремзито
25.12.2016 17:19:39
2
2
Тоя Байрактаров е много строг се по ТВ....от дей туй шили?Неска ядах в Галерия сандвич....путките яко ма гладаха
1.
Стойко
25.12.2016 17:06:21
4
11
ЗА Диана Йорданова сме чували как чете :Ви Ай Ай,
Хахахаххахахахахахаха
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Защо Иван Христов запали строителна техника за 130 хил. лева на бургаски предприемач Защо Иван Христов запали строителна техника за 130 хил. лева на бургаски предприемач Не е успял да подели общ имот с фирма „Беркс 2004“ ЕООД на Атанас Ангелов Туристическият бранш обеща на министъра, че ще вдигне заплатите с 20 % Туристическият бранш обеща на министъра, че ще вдигне заплатите с 20 % Това е добър знак към пазара на труда в България, защото туризмът се бори за работници, каза Евтим Милошев Времето остава мрачно и дъждовно в следващата една седмица Времето остава мрачно и дъждовно в следващата една седмица Прогноза за времето Брутално: 20-годишна опита да удуши майка си Брутално: 20-годишна опита да удуши майка си Обвиняемата се заканила с убийство на майка си с думите „ще те утрепам“ и я стиснала за врата Отложиха с година либерализацията на цената на тока Отложиха с година либерализацията на цената на тока Предложението на БСП либерализацията да се отложи с 3 години, внесено от Корнелия Нинова, не се прие Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Два милиона бутилки са унищожени заради наличие на ешерихия коли и псевдомонас аеругиноза   Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Прокуратурата чака изписването от болница на Господин Вълев, за да му иска мярка за неотклонение   Жестока трагедия в семейството на Чирков Жестока трагедия в семейството на Чирков Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Предстои четвъртото издание на фестивала  Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Двамата бяха конвоирани до Апелативния съд в Бургас, където ще се гледа мярката им за неотклонение
Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест От днес се заплаща такса в размер на 5 евро за посещение в града между 08:30 и 16:00 ч Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Част от демонстрантите се опитаха да пробият полицейския кордон в района на площад Пиацале Рома и да влязат в историческата част на Венеция Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Оранжево-кафяви капки се виждат по стъклата на автомобилите в Анкара. В града духа силен топъл вятър Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Аз говорих с Живко Коцев и часовникът му е подарък. Трябвало е да го декларира, но не струва 50 хил. лева. Това е проблем, но не доказва, че той прикрива корупция, смята бившият премиер Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Не съм сигурна кой ги е учил как да правят секс, но не е била жена, признава Ани Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Това е една от най-посещаваните забележителности в града Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Оказва се, че с днешна дата меринджейката е повече от добронамерена към устатия Жоро Игнатов. Именно пред него тя ще разкаже, че е преживяла много тежки моменти в живота си Почина една от най-красивите жени в света Почина една от най-красивите жени в света Финалистката от конкурса Мис Свят 2005 загуби битката с рака  Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Всички те са посетили една и съща фестивална шатра и след това са се оплакали от повръщане, гадене и диария, а градските власти определиха инцидента като сериозен взрив Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Регламентът е провал, най-слабите двойки са начело, смятат зрителите
Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Съвършенството си има име и то е ИАРА Виц на деня Виц на деня Между блондинки:
- Мога да повярвам, че щъркела носи бебетата, но паяк да вдигне кола... не!
Виц на деня Виц на деня Ако сте мъж и съседката ви често идва да иска сол, значи в скоро време ще поиска и морков...
Народна мъдрост
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори