×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Парламентът спасява летния сезон със спешни промени в закона за чужденците


Парламентът спасява летния сезон със спешни промени в закона за чужденците
Маноил Манев и Теменужка Петкова от ГЕРБ са вносителите на законопроекта
24 Април 2024, Сряда, 20:01 ч.
Автор: Флагман

Депутатите с амбиции да ги гласуват на две четения на ръба на правилата

Народното събрание ще се опита експресно да приеме на две четения промени в Закона за чужденците в Република България (ЗЧРБ). Те бяха одобрени днес единодушно от парламентарната Комисия по туризъм.

Поправките са внесени във вторник от депутатите от ГЕРБ-СДС Маноил Манев и Теменужка Петкова. Те касаят улесняване наемането на сезонни работници.

На заседанието присъства и служебният министър на туризма Евтим Милошев. Той припомни, че казусът, който законопроектът цели да разреши, е бил сред първите, които бизнесът му е поставил, след като е поел ресора.

Решаването на проблема със сезонните работници от трети страни е въпрос, който вълнува работодателските организации в туризма, които изпитват проблеми при попълването на дефицита на работна ръка. Приемането на този законопроект би било знак за това как народното представителство подкрепя работата на работодателите в този сложен момент, каза Милошев и допълни, че би било безспорен успех, ако тези нормативни промени бъдат приети в оставащите два дни работа на този парламент.

Основните промени се отнасят до процедурата по предоставяне на възможност за дългосрочна и краткосрочна сезонна заетост. Законопроектът цели да се създаде правна възможност чужденец, който пребивава на територията на България и притежава разрешение за пребиваване, различно от единното разрешение за пребиваване и работа, висококвалифицирана заетост и вътрешнокорпоративен трансфер, да кандидатства за пребиваване, без да е необходимо да напуска територията на страната, се посочва в мотивите към проекта.

Той цели и прецизиране на релевантните разпоредби от ЗЧРБ по отношение на здравното осигуряване на сезонните работници с разрешено право на продължително пребиваване след получаването на документа за пребиваване; възможност за удължаване срока на пребиваване на чужденци, извършващи сезонна работа.

На извънредно заседание вчера и Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред прие на първо четене законопроекта.

Маноил Манев заяви, че темата с кадрите е започнала да придобива болезнен характер за бизнеса, който разчита на сезонните работници. Той посочи, че с промените се намаляват срокове за административни процедури, дава се възможност за желаната от бранша 180-дневна виза. Манев каза, че лично за него най-голямото постижение е възможността т.нар. виза D (виза за дългосрочно пребиваване – бел. р.) да бъде продължавана от територията на България. Той изтъкна, че тази промяна ще е полезна не само за туристическия бранш, но и за спортисти, студенти.

Надявам се с ваша подкрепа в четвъртък законът да мине на две четения, за да може още този сезон бизнесът да се възползва от промените, обърна се Манев към членовете на Комисията.

Бургаският депутат от ГЕРБ-СДС Любен Дилов заяви, че ако няма обструкции от правния отдел на Народното събрание, няма пречка законопроектът да мине на две четения, и посочи, че нормативният акт ще помогне не само на туризма.

Ванина Вецина от ПГ на "Продължаваме Промяната-Демократична България", изрази подкрепа за законопроекта, но посочи, че с него се решават само част от проблемите, натрупани десетилетия.

Драгомир Петров от ИТН каза, че се радва, че последните два дни от работата на парламента се случва нещо в туризма и разкритикува работата на туристическото ведомство през последната една година. В закона има много несъвършенства, много пропуски, но по-добре да приемем някакъв, отколкото да няма никакъв, заяви Петров. Той допълни, че не е уредена възможността за преместването на чужденец от трета страна от един на друг обект на дадена фирма. Депутатът посочи, че в следващия парламент това трябва да бъде уредено.

От ДПС също изразиха подкрепа за законопроекта и акцентираха върху важността да му бъде дадена "зелена светлина" в навечерието на предстоящия летен сезон.

Депутатите са притиснати от сроковете, тъй като се очаква парламентът да приключи работа на 26 април. След това излиза във великденска ваканция, а после няма да функционира заради предизборната кампания.


В категории: Бизнес , Политика


40
Коментара
Флагман.БГ 5 неща, които мъжете искат силно 5 неща, които мъжете искат силно 04/05/2024, Събота 22:00 0
40
Коментара по темата
40.
gggggggg
27.04.2024 01:41:19
0
4
Тези ЧОРБАджии живеят в измислен свят. Сега да ви обясня нещо. За тези чужденци. Всичките мега мизерни и мега гладни. Като изкарват тавите с остатъка, налитат, като гларуси. Падат тави, пада храна по земята, хората се хлъзгат и падат, боища стават, крясъци, аларма, пъдарите викат, крещят. Това са ЖИВОТНИ. Говорим също и за украинците..Не рабиотят, трябва да има зачислен пъдар на солидна заплата, крещи, вика, обръща се и те пак същото. Не могат да работят, като готвачи, помощник готвачи, дори и в студената кухня не могат да се оправят сами. Помагат, чистят, белят лук, режат картофи, такива неща, обират свинщината след туристите , "сервитьори". Открай време работят чужденци в Слънчев бряг и открай време са ПОМОЩНИЦИ. Също и циганите....

Искам да кажа, без българи, колкото и да си правите цигански сметки, не дае зле, ами въобще няма да може да работи ресторанта. Също и бара..Барове, шоу и т.н. НЕМА..ПЛАЩАЙ!! Или се шибай в алчния гъз, затваряй и ставай за резил. И внимавай вече кви ги плещиш, защото човекът отива в другия хотел и то за повече пари. Ще наддавате накрая , така ще стане, на търг. Който даде повече..
39.
аз
26.04.2024 15:45:05
0
2
ТИЯ ПУМИЯРИ В ПАРЛАМЕНТА ПРИЕМАТ ЗАКОН ,С КОЙТО УЛЕСНЯВАТ ДА СЕ ВКАРВА ЕВТИНА РАБОТНА РЪКА , НО НЕ ПРИЕМАТ ЗАКОН , С КОЙТО ДА ЗАДЪЛЖАВАТ РАБОТОДАТЕЛИТЕ ДА ПЛАЩАТ ЕВРОПЕЙСКИ ЗАПЛАТИ НА ХОРАТА , ЗАЩОТО ЦЕНИТЕ НА ВСИЧКО СА ЕВРОПЕЙСКИ!! ?!?!
38.
До 28
25.04.2024 11:59:30
2
0
ти по тъп коментар не можа ли да сглобиш? Или от късния час мозъка вече не може да работи нормално?
37.
До 29
25.04.2024 11:58:32
0
0
въй сериозно ли ве лек? И кой ще дойде? Нека позная копейката и вГЪЗрАждане?
36.
До 32
25.04.2024 11:56:22
0
0
ахахаха ти ли ще защитаваш бе? Къде в нета ли хахах Що да не гласуват може и гражданство да им дадат за другите избори не се притеснявай ;) Въпроса е ти да издрапаш от дъното в което си. Но едва ли ще стане злобата и омразата водят към дъното а не нагоре ;)
35.
До 30
25.04.2024 11:50:39
0
2
ай да обясниш българите с кво са известни по чужбината? Той човека ви я нарисува държавата - един кенеф
34.
До 31
25.04.2024 11:49:07
2
1
а на бас че боко пак ще е номер 1 метачо хахаха
33.
Ъпрусд
25.04.2024 10:20:32
0
6
Избираме депутати за да ни прогонят от страната. Обслужват се интересите на няколко човека, които са мултимилионери но не искат да плащат повече от минимална работна заплата. На никой не му дреме за българите и че покрай тая работна ръка ще влязат граждани на държави донори на терористи. То направо си е казано бизнеса иска това и те му го дават. Пък какво ще стане после на никой не му дреме
32.
ТБС
25.04.2024 02:41:15
1
26
Уроди, вместо да ги принудите да плащат правилно на българите, ще внасяте сган от чужбина??? Е, тази сган няма да гласува за вас, нито пък се ви защитава, когато стане страшно.
31.
Българин
25.04.2024 02:23:13
2
19
Идат избори целия политически боклук ще бъде изметен
30.
Евтин Галошев министър
25.04.2024 02:11:10
2
16
В Киргизстан и Узбекистан има доста ЗАРАЗНИ болести в разни затътени села в полупустини територи (холера,туберколоза,дифтерит,едра шарка,сифлис,детски паралич)
В Шри Ланка върлува голям ГЛАД това е трета ФАЛИРАЛА страна в света след ударенете от от трусове ХАИТИ(2010тод) и НЕПАЛ(2015год) и 2те с 2 милиона БЕЗдомни и озвере
и от глад след трусовете.
НЕПАЛците са известни
като ПУШЕЧНО месо -войници наемнци в SAS-спец части на UK,и наемници вРуската армия бият се с-у Украйна и др гореще точки.Мизерията ги тика към всяква работа
Шри Ланка е остров и дължи милиарди заеми на Китай и НЯМА какво да предложи на КИТАЙ (Нямя Мед,Злато ,Нефтнито Литий за е-авгомобили като Африканскете калонии),заплате
ате ако ги имаш са от 50$÷120$ на месец
Хигиената им е ЛОША и вероятно са бъкани с екзотични болести,а ся представете 1 шри ланкиец от как КИХА над ястия в 5*хотел пълен с мега капризни англичани толям филм може да стане.....
Преди годи в анжлийския "Дейли Мироу" писаха за 3 починали англичани от бактерия "Легионела" от развалени КЛИМАТИЦИ с престояла с годени НИпочистена мръсна вода ,вода със заразни бактерии в хотел "Калофер" в Слънчака
Пиша ги тия работи за да се ИМА 1 на УМ при вземине на екзотични работници пълна проверка на здравословното им състояние иначе щу изтровят комплексите и туристите
29.
Българин
25.04.2024 02:03:32
2
14
При нови избори целия политически боклук вън от парламента
28.
Хм
25.04.2024 01:27:50
1
4
Той и спокоен и уровновесен може да те гръмне. Сега си помисли кой ще реве за теб. Никой. Седиш и се дразниш с хората мислейки че няма кой да те познае. И наистина няма.
27.
До 26
25.04.2024 00:32:30
4
2
казах ти спокоен и уравновесен. Брой там до 10 пийни си парцуцката или там цигарка квото те успокоява. Пази кръвното че услугите на гробарите са скъпи и тогава вече няма да има никакво значение къв си и колко взимаш ;)
26.
До 21
24.04.2024 23:30:16
4
7
Ако си жена...може да ме поискаш(ще ти сложа кърпа на главата за един ден)...Ти си повърхностен човек!!!...Да съм писал,че трябва да получават еднакво възнаграждение!!... Когато аз плащах заплати...1995 хората работещи при мен получаваха повече от депутатите по това време....Не ми говори за знание...с тези си разсъждение мога да те оприлича на току завършващ гимназист или закъсал в БСУ..И ще се разкрия...Аз съм главен механик неограничени мощности...Ти кой си ве СУ#ЛЬО?
25.
1
24.04.2024 23:29:09
1
18
Дотам я докараха родните бетониери че дори туркините от селата вече не искат да чуят за лайноморието и трябва да се молят на разни мързеливи цигански катуни които една да се откаже и всичките тръгват
24.
1
24.04.2024 23:25:56
0
11
Галфона е много просто парче. Не спря да плямпа колко трябвало да взимат заменимите според него 27000 работници. Нали са заменими бре що ги търсят по азиатските пещери и планини?? Да ти кажа сестрите взимат по 2500-3000 и ги осигуряват реално не работят сезонна работа на 6+1 за 1300лв без платен отпуск а на 5 дневна седмица по 7 часа.
23.
Гларус
24.04.2024 23:05:29
0
28
От тази статия разбрах, че се търсят роби да спасяват сезона(джобовете) на нашите псевдо хотелиери и кръчмари.
22.
До 20
24.04.2024 23:05:20
13
2
и колко според теб трябва да взима един работник дето е лесно заменим без знания и умения и всеки от улицата може да му свърши работата? Ако той трябва да взима 2-3к колко според теб трябва да взима един лекар? А един професор? Или ще ги наредиш че те са алчни и не стават за нищо само великия прост бачкатор без образование и умения става и заслужава адекватно заплащане? Ти медицинските сестри наясно ли си колко взимат примерно? А акушерките? Ма за тях не ревеш налИ?
21.
До 19
24.04.2024 23:02:31
9
3
сладур искам та спокоен и уравновесен ;) Що не си чистил капитана ръждата пък ай-тито не си мие помещението. Защото имат повече знания и умения от тия които го правят и може да ги наемат/платят да го правят те не да си губят времето. А който не е учил и усвоявал занаят винаги ще е на най ниското ниво.
Винаги е било така и винаги ще бъде. Пък ти си фантазирай глупостите как всеки щял да получава така че да живее достойно,
Или реви за комунизма когато не беше важно какво можеш и знаеш а кой познаваш. То затова толкова ви липсва нали? Може си най големия глупак и нищо не можещ ама ако познаваш някой от партията охааа шефче нещо волгичка...

Масово големите арийци българите не им се работи и не им се занимава. Мангалите им се работи повече от на масовия българин дето все гледа далаверата келепира и как нищо да не прави пък да взема много или "аз го лъжа че работя той ме лъже че ми плаща"
20.
240 пумияра защитават робовлоделците
24.04.2024 22:56:09
0
22
А защо тези пУмияри не приемат закони, които да накарат робовладелците хотелиери и ресторантьори да започнат да плащат на хората както трябва и да не ги експлоатират, и да има строги наказания за тези които лъжат работниците, осигуряват ги на минималната и накрая не им плащат?! Тогава нужда от чужденци няма да има!!!
19.
До 13
24.04.2024 22:43:08
1
13
Ей, бо# клук!! Що не си завреш в за#дника тази пледоария! Явно си добре платен ,клиширан ,,многознайко" и не можеш да направиш задълбочен анализ на проблема!! Сигурно получавам и имам много повече пари от теб ,но не мога да си позволя да коментирам това,което ти правиш!! ЗАПОМНИ!! ВСЕКИ ТРУД ТРЯБВА ДА БЪДЕ ВЪЗНАГРАДЕН ТАКА,ЧЕ ПОЛАГАЩИЯ ГО ДА ВОДИ ДОСТОЕН ЖИВОТ!!......За да бъде търсена дадена длъжност...значи има нужда от нея...
Защо IT специалистът не си чисти ,бърше мие помещенията...Защо капитана,главния механик не чистят ръждата на палубата....
Всъщност излишно е да се ядосвам,на чехълчета и амеби... Такова мислене доведе до гавра на големи европейски търговски вериги и бензиностанции да плаща в пъти по-малко на българите отколкото в техните държави...
18.
До 15
24.04.2024 22:36:33
8
8
хората да мислят сами за себе си. Никой не е длъжен да мисли за тях без значение прост работник ли си или притежател на хотел. Само че първите най много реват и то по форумите. Иначе пред шефа мазно мазно го дават.

Тъй че не ми обяснявай кой се правил на мъж щото масово тука се правите на мъже пък пред шефа... и после зад гърба му бла бля :) Създайте вие нещо почнете бизнес нали е много лесно? Или май е по лесно някой да те наеме и ти само да мрънкаш колко си ощетен.
17.
Братвурст
24.04.2024 22:08:03
0
16
Нека не забравяме, че много депутати притежават хотели по курортите
16.
taka,taka
24.04.2024 21:58:16
1
19
Когато работата опре до там , че държавата да се "намеси" пиши я работата бегала...
15.
до Гал5она
24.04.2024 21:57:30
0
7
мисли и за хората бе галфон,ко се правиш на мъж и на разбирач,гъсок смешен...палячо-философ
14.
До 13
24.04.2024 21:53:32
2
13
Ми то и ти си баси кухия галфон. Фронт офис мениджър заплата 1500 масово до преди една година Управител на барове 1800лв с една почивка в месеца. Guest relation същата работа и още много подобни длъжности за същите пари. Не съм видял да се пишат статии че персонала ревял за по високо заплащане но пък такива от ревящи работодатели които не дават пари колкото искаш
13.
До 11 и другите галфони
24.04.2024 21:34:07
18
3
а колко да дават на некласифициран персонал ве смотан? 5к нали? Аман от тъпаци. Колко да дават на лесно заменими глупаци за работа която може да върши всеки хванат от улицата? Ай големите експерти дет сте навъдили отговорете на следно:

Защо АЙ-титата не мрънкат че не им стигат парите и как държавата им бърка някъде им е длъжна

Защо международните шофьори не мрънкат че не им стигат парите и как държавата им бърка някъде им е длъжна

Защо моряците и капитаните не мрънкат че не им стигат парите и как държавата им бърка някъде им е длъжна

Защо кадърните майстори плочкаджии автомонтьори и там каквито се сетите не мрънкат че не им стигат парите и как държавата им бърка някъде им е длъжна

Мрънкат само галфоните като вас който ръцете са ви отзад а в главата ви си правят гонки бръмбари. Простия и тъпия все държавата или някой друг му е виновен. Който има умения и знания не реве как не му стигат парите. А в тоя сайт основно влизат прости бачкатори дето все реват кой им е длъжен и колко им е трудно - ми да не е лесно да си тъп
12.
до 7
24.04.2024 21:28:46
0
11
Така е, няма нищо ново под слънцето, но с едно голямо НО, което всъщност е описано в твоя пост, но не е подчертана важността му. Аз писах по този въпрос под друга статия. Да, хора които не говорят изобщо български могат да се ползват за почистване и градинарство, макар че дори това е проблематично, но не и като кухненски и сервитьорски персонал, защото не могат да комуникират по никакъв начин с колегите си, тъй като най-вероятно болшинството, ако не и всички, и от двете групи не говори английски, т.е нямат общ език! Същият проблем е налице и при общуването с клиентите. И както сам/а споменаваш, чуждият персонал във Франция е от бившите им колонии, т.е. тези хора говорят френски и е напълно нормално да работят каквато и да е работа във Франция и това не създава никакви затруднения и не носи никакви рискове за никого.

Я си представи, че нашенските мутрагени изтровят или дори убият няколко чужденци силно алергични към нещо! Пак "държавата", сиреч празният народен джоб, ще плаща като я осъдят, и то с пълно право! Да не говорим за живота на тези наивни туристи или за последващите легенди по туристическите форуми. Не че последното особено ме занимава или милея за печалбите на мафията...
11.
Бургазлията
24.04.2024 21:25:21
0
24
Aве смотан , какви 1500-2000 лв сънуваш ве.
Назначените за хотелиери,концесионери,ресторантьори и схемаджии не дават повече от 1200 лв и ти скъсват гъза от работа 3 месеца .
Никой вече не им ги иска теа пари , да си ги давст на индийците , ние нема им стъпим на бетономорието .
Чужденците и те скоро ще изчезнат!
10.
До 9 Поживьом увидим
24.04.2024 21:02:10
2
23
А ве тъпан, толкова си прост, друсалка смотана. Нали бяхте много ербап миналата година... докато урагана не разкри циганията с фекалните тръби на плажа.
Те туроператорите и народа трева пасат. Малоумен глупак. На бас , че за тея три месеца, ще ви лъсне н@ср@нив червен дирник. Последния се смее най-добре.
9.
hahahaah
24.04.2024 20:52:00
23
6
айде простите бачкатори дето за нищо не стават и се надяват като бачкатори по хотелите да си оправят мизерния живот разбраха че няма кой да им даде така исканите от тях хилядарки.

Айде духайте супата всички галфони които сте без умения и знания обаче "аз на тоя за 1500-2000лв няма му работя." е други ще му работят а вие ще се чудите как да си плащате сметките.

Аре марш към бързите кредите или хазарта с надежда да оправите бюджета вместо да си оправите пропуските в празните кратуни хахахаха

И да не забравите да нахакте минуси така ще се почувствате поне за малко велики ахахахахаха
8.
Да парламента
24.04.2024 20:38:00
3
24
А ве еничери малоумни, не карайте външни хора да ви работят без пари. Ще ни разнесът навсякъде колко е зле България!
Летището в Бургас не работи, ще трябва или във Варна, Пловдив или София да кацат, От там с автобуси или влакове да ги извозват, Магистралите ни са по-зле от каруцарски пътища в техните страни, а влаковете ни са по-мръсни от цигански катун. На третия ден след като започнат работа, ще трябва специална аптека за диария и "летен" грип лекарства да им давате, л@йноморие....
В техните страни няма назначени комунисти за капиталисти и от 200 години са забравили за робството и ангария... Само ще си вкарате автогол... Ама вие си знаете, поне ще ви научат по света какви сте крадци, лошото е, че пак този робски изстрадал народ ще обере негативите и съдебните дела поради комунистическата ви некадърност и простотия.
7.
до 3
24.04.2024 20:33:00
10
10
В РИМ Италия персонала по хотели-камриери е масово от Шри Ланка,Индонезия и тук там някоя цицореста камириерка полякиня по Католическа линия
В Париж и Лион масово персонала е от Кот Д'Ивоар и френско говорящи африкански страни
В Гърция ,гръцкато правителсгво е взело решение мигрантите от Афиганистан да ги правят градинари,чистачи и общаци в лукс хотелите по островите
Нищо ново под Слънцето
6.
Бургазлията
24.04.2024 20:30:41
1
27
Mилиционерите от ДПС-ГЕРБ никакъв сезон не могат да спасят , защото капацитета на ченгетата е само кражби и продажби.Ще помогнат на своите хора да докарат евтина работна ръка , но сезона ще е леш така или инак..те го докараха до тук .ДПС-ГЕРБ държат хотели, плажове , заведения по цялото Бетономорие, чужденци идват все по-малко , а българите вече научиха че света е отворен за тях ....
5.
Да е..маам
24.04.2024 20:25:41
0
29
Без този парламент сигурно нямаше да има лято. Ега ти и простите мисирки.
4.
Манов мед
24.04.2024 20:24:03
1
22
На ГЕРБера Маноил Манев щерка му УЧИЛА в МОСКВА Туризъм .Идеята на гербера е че ТАМ щерката ще влезе в полезрението на БОГАТШИ руски синчета чийто бащи и майки ЩЕ искат да си направят 3-4 хотела на брега на БГ Черноморие а ТОЙ и щеркa му да ги въртят .
Значи Маноил ЩЕ лансира работници от бедни краища на Россия
А Теменужка понеже е близка с КГБ Москва и едни чичковци ГРУЗИНЦИ и мноу ги слушка,ще уреди Грузински готвачи,грузински камериерки за хотелите на Вальо Златев ,Гергов и Милен Велчев
3.
Тодор Живков
24.04.2024 20:20:04
3
40
Парламента спасява не летния сезон, а хотелиерите капиталисти като им помага да гърбят българския народ за жълти стотинки и да вкарват марсианци да го заменят. Така антибългарския парламент с душманите ни капиталистически прогонват българите от българската земя
2.
Хахахахахаха
24.04.2024 20:16:40
3
27
Следва процедури от ЕС за отваряне на вратата за всички, които искат да мигрират :) Стойте и гледайте какви ще ги натворят тези некадърници! Ама успех де! Ще е смешно!
1.
Българин
24.04.2024 20:16:32
1
33
Изроди дано пукнете всички
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Христос Воскресе! Бургазлии посрещнаха Великден на пл. "Св. св. Кирил и Методий" Христос Воскресе! Бургазлии посрещнаха Великден на пл. "Св. св. Кирил и Методий" Две огромни видеостени излъчваха службата на живо, за да може всеки присъстващ да стане свидетел на службата На живо във Флагман.бг: Стотици бургазлии се събират за Пасхална служба в храма „Св. св. Кирил и Методий“ На живо във Флагман.бг: Стотици бургазлии се събират за Пасхална служба в храма „Св. св. Кирил и Методий“ Църковният ритуал за възвестяване на Христовото Възкресение започна в 23:30 часа "Бaлĸaнтypиcт": Иcтopиятa нa нaй-cтapия бългapcĸи тypиcтичecĸи oпepaтop "Бaлĸaнтypиcт": Иcтopиятa нa нaй-cтapия бългapcĸи тypиcтичecĸи oпepaтop Πъpвoнaчaлнaтa ĸoнцeпция зa cтpoитeлcтвo нa Cлънчeв бpяг, ĸaĸтo и нa Злaтни пяcъци e cгpaдитe дa бъдaт нe пo-виcoĸи oт тpи eтaжa Кой е най-вредният работен навик и може да ви вкарат в лудница Кой е най-вредният работен навик и може да ви вкарат в лудница Очакването, че служителите ще бъдат на разположение 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата, оказва голям натиск върху работниците Бургас загуби маестро, Бог прибра Емануил Арнаудов да дирижира хора на ангелите Бургас загуби маестро, Бог прибра Емануил Арнаудов да дирижира хора на ангелите На свят ден Господ прибра композитора, който организираше Международния младежки театрален фестивал "Бургаски Изгреви" Проф. Иво Христов: България е умираща страна! Да си оптимист означава да си глупак или демагог Проф. Иво Христов: България е умираща страна! Да си оптимист означава да си глупак или демагог По думите му "каквото наредят началниците отвън, това ще стане“ след изборите Ракът ни отне обичана учителка Ракът ни отне обичана учителка Радка Тодорова се бореше с онкологично заболяване - мозъчен тумор Брутална катастрофа, цяло чудо е, че има само един пострадал Брутална катастрофа, цяло чудо е, че има само един пострадал Инцидентът е между 3 леки коли Никулден ще е през май в Бургас, Веселин Маринов идва на Тройката Никулден ще е през май в Бургас, Веселин Маринов идва на Тройката Бургас възстановява една стара традиция - да празнува Летен Никулден  Какво издава любимата порода куче за вашия характер? Какво издава любимата порода куче за вашия характер? Изследователите оцениха пет основни характеристики на личността на собствениците на кучета от различни породи, наричани още "Големите пет"
Русия обяви за издирване Петро Порошенко Русия обяви за издирване Петро Порошенко Не е ясно защо Путин е разпоредил търсенето на бившия украински президент Шофьор загина, след като се вряза с колата си в един от порталите на Белия дом Шофьор загина, след като се вряза с колата си в един от порталите на Белия дом Самоличността на водача на колата засега е неизвестна Колко пъти на ден трябва да се храните, за да сте здрави и да не напълнявате? Колко пъти на ден трябва да се храните, за да сте здрави и да не напълнявате? Има състояние на тялото, което възниква при продължително отсъствие на храна, в резултат на възбуждане на страничните ядра на хипоталамуса - това е глад Европа срещу свръхтуризма - какво стои зад тази реакция Европа срещу свръхтуризма - какво стои зад тази реакция Hямa иĸoнoмичecĸи ceĸтop, имyнизиpaн cpeщy нeблaгoпpиятни eфeĸти, нo в тypиcтичecĸaтa индycтpия тe ca yпpaвляeми c пoдxoдящия нaбop oт пpeдпaзни мepĸи и пoдxoдящaтa ĸoмбинaция oт пoлитиĸи Всички пенсионери ще са щастливи от тази новина Всички пенсионери ще са щастливи от тази новина Минималната пенсия скача на 620 лева  Почина един от основателите на ГЕРБ Почина един от основателите на ГЕРБ Йордан Кюмюрджиев беше открит и принципен човек, който не приемаше лицемерие и сляпо партийно послушание Тази скандална реклама взриви социалните мрежи Тази скандална реклама взриви социалните мрежи В тв клипа три млади жени се наслаждават на вкуса му, като едната прави двусмислено изказване със сексуален подтекст Това е "Ергенът" от "Хелс Китчън" Това е "Ергенът" от "Хелс Китчън" Чоткин вдига сватба с Полина Педофил ли е Кевин Спейси Педофил ли е Кевин Спейси Поемам пълна отговорност за миналото си. Но не мога и няма да поема отговорност или да се извинявам на всеки, който е измислял неща за мен или е преувеличавал Болната Михнева сама на Великден Болната Михнева сама на Великден За празника Чапа излиза от хосписа, в който живеят с журналистката
Левон ХАМПАРЦУМЯН Левон ХАМПАРЦУМЯН Нещото, което регулира цените да бъдат пазарни, са конкуренцията и контролът. Това, че цените са по-високи, показва институционална слабост Виц на деня Виц на деня - Скъпи, ако умра ще си вземеш ли друга жена?
- Не, първо ще си почина малко...
Виц на деня Виц на деня Ако една жена не помни къде си е оставила ластика, това въобще не означава, че е забравила какво си и казал преди 6 месеца, в 15:05! Статус във фейсбук Статус във фейсбук Когато я видях си пожелах да остарея с нея! Но нямах предвид за две години...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори