Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Кошмар! Вижте какво правят с месото в хипермаркетите, за да изглежда прясно

Тази "прясна" мръвка е била замразена месеци наред и после изпрана и сложен етикет "охладена"
Ключови думи:

Работници в столичен хипермаркет признаха, че шефовете им ги принуждават да накисват месото във вода и да го перат преди да го нарежат и поставят под витрините за продажба. Идеята е то да изглежда свежо, розово и апетитно. Като че ли едва ли не животното е заклано и разфасовано преди броени часове. В същото време в над 90 на сто от магазините предлаганото месо, преди да се превърне в прясно, дълго е лежало вкочанено в лед.

Двама студенти, работили в известен хипермаркет разказаха, как „перат“ месото с накисване, преди да го пуснат на пазара. Разкритията им направо смразяват кръвта. Според тях потребителите дори не подозират какво ядат. Месото се размразява, после се накисва за известно време с някакъв уж безвреден химикал. После се отцежда добре и става като чисто ново. Дори опитни готвачи могат да бъдат заблудени, разказват служители. Залежалите по витрините мръвки пък се мариноват с подправки и масла и отново се връщат в търговската мрежа. Дъхът се убива с билки, а клиентите с радост купуват залежалото месо, без дори да подозират какво носят в домовете си.

От най-залежалата животинска стока се прави кайма. Дори готовите кюфтета и кебапчета излизат от нея. Контрол върху пробутването на старо месо за свежо е почти невъзможен. Никой не може да каже колко дълго е било замразено месото, след като премине „специалното“ пране. Охладените месни продукти са още по-голяма заплаха за здравето на клиентите. Тъй като дори не се съхраняват както трябва.

Затова единственият начин да сте сигурни, че ядете прясно месо е наличието на кръв. В пресните мръвки винаги има кръв, колкото и да ги миете. Докато в замразените само прозрачна течност.
Друг начин да сте поне малко сигурни, че едно месо е прясно, е да си го вземете с кост. Гаранцията не е голяма, но поне има минимален шанс месото да не е престояло прекалено дълго.

Още по-шокиращо е положението с телешкото месо. Внесените от Аржентина или Бразилия мръвки претърпяват жестоки процедури. За да бъде митото върху тях по-малко, то се изсушава в специални машини. А когато бъде внесено минава нова обработка – поставя се в перални пълни с осолена вода и се върти около 2 часа, докато достигне нормални размери. При това не е съвсем сигурно, че процедурите са безопасни. Съветът на служители в хипермаркетите е да се купува само българско телешко месо и то задължително с кост, за да сте сигурни, че е прясно. И е най-добре да се залага на кварталната месарница. /retro.bg
6
Коментара по темата
6.
Pesho
28.02.2016 08:06:22
Аз купувам месо и риба само от малките магазини защото там има по голям контрол
5.
Колю
27.02.2016 22:55:08
Това се случва само в магазина за селяни така наречен Кауфланд
4.
_nib_
27.02.2016 22:35:40
Неонови.
3.
_nib_
27.02.2016 22:34:38
Има си специални меонови лампи за месни щандове.Като го гледаш ще кажеш че мърда.Като го занесеш в къщи изглежда сиво.
2.
Перла 05
27.02.2016 21:14:23
Нищо ново, ние в Джафланд отдавна перем с Месекс, Першол и Бонуксфиле.
1.
Неа
27.02.2016 20:50:08
Ще повърна
  Добави Коментар
Тръмп се похвали, че е принудил Макрон да увеличи цените на лекарствата Тръмп неведнъж е искал цените на медикаментите да се увеличат в Европа, за да могат, според него, те да намалеят за американците В любимия на българите Одрин спряха да приемат левове Заради въвеждането у нас на еврото
Москва: България е плацдарм на НАТО за война с Русия Това води до съответни рискове за онези, които предоставят територията си за военни приготовления, заяви Юрий Пилипсон, директор на Втори европейски департамент на Министерството на външните работи на Русия Пазарът на имоти е в капан, а бабите не си дават жилищата Очаква се да се появят нови имоти на пазара, които да балансират и да спрат опитите за надуване и спекулиране с цените, прогнозира брокер
Важно! Дежурен детски кабинет ще работи в медицинския център на УМБАЛ-Бургас по празниците Кабинетът ще бъде отворен от 8:00 до 19:00 ч., само през празничните дни, без нощни дежурства Обрат! ВиК операторите нямало да вдигат цената на водата, заради еврото Целта е осигуряване на необходимия преходен период за по-плавно адаптиране след приемането на еврото за официална валута
Днес е ден за смирение, подготвяме се за Светата вечер, не правете това, за да не си навлечете беди В народните традиции денят е свързан с грижа за дома и семейството Леля Стефка ми даде тази рецепта за пълнена пита "Хайдушки калпак", страхотна е Ястие, което комбинира пухкаво тесто с богата и ароматна плънка
Рекордна сума: НСО дариха 26 000 лв. на "Българската Коледа" Сумата е с 9000 лв. повече спрямо предходното издание на инициативата Мъка за феновете на бърбъна, Jim Beam спира производството Гигантът в производството на бърбън предприема пауза за подобрения, следвайки спад в консумацията и износа на алкохол в САЩ
311 000 винетки изтичат след дни, вижте цените в евро На www.bgtoll.bg и на мобилното приложение шофьорите могат да проверят валидността на е-винетката Колекционери проявяват голям интерес към българския лев Националната ни валута ще стане колекционерско бижу