Гонете грипа с люти чушки и чесън, алкохолът срива имунната система
Лютите чушки, чесънът, бобовите храни и богатите с витамини зеленчуци и плодове правят чудеса. Ако искате вирусите да бягат от вас, трябва да си засилите имунната защита с тях. Чесънът, хрянът, лютите чушки имат антибактериални свойства. Затова ги включвайте в менюто си. Това каза в „Денят започва“ по БНТ диетологът Донка Байкова.
„За да подобрим имунната си защита, трябва да имаме една бариера срещу вирусите и болестотворните агенти, която създават нашите бели кръвни телца. Затова е важно да започнем с пълноценна белтъчена храна. В зимния период не трябва да се пренатоварваме с мазнини. Храната ни трябва да е с малко калории, но с добра хранителна плътност. Белтъчините дават защитата. Добре е на трапезата ви да има нискомаслени млека, извара, кашкавали и сирена, риба, яйца, оранжевите зеленчуци и плодове. Два пъти седмично яжте бобова храна. Приемайте витамини А, D, C, E, цинк и калций“, заяви проф. Байкова.
„Ако искате да преборите грипа, трябва да забравите сладкото, подчерта тя. Алкохолът за 24 часа прави абсолютен срив на имунната ни система, каза още диетологът.
Тя препоръчва чайчета с мед и използването на всички пчелни продукти като средство за повишаване на имунната ни защита. Добави Коментар