Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Френска вечер в Гранд хотел Приморец

​Изискана кухня и оригинално божоле за ценители ви очакват в ресторант "Салини"
Ключови думи: приморец, ресторант салини, гранд хотел спа приморец, франция, френска вечер, божоле, ивелин кръстев


На 20 ноември, петък от 20.00 часа в ресторант „Салини“, Гранд хотел СПА Приморец  ще изненада своите гости със изискана Вечер на френската кухня и вино. Оригинално френско божоле е част от менюто и ще зарадва винолюбителите със своите вкусови качества, като ги направи съпричастни с големия празник във Франция, посветен на младото вино. Бутилките с божоле вече пътуват за България, споделиха от ресторант „Салини“ и ще са на масите на гостите за френската вечеря в Бургас,така както изисква традициата на божолето - на 20 ноември цяла Франция празнува Божоле нуво. Френски шансони и съвременна музика ще звучат на живо, за да пренесат изцяло духа на Франция в Бургас.

Гвоздеят на вечерта ще бъде менюто, което е приготвено с истинска виртуозност от шеф-готвача на ресторанта Ивелин Кръстев. Маестрото ще използва оригинални френски рецепти, за да зарадва ценителите на френската кухня. Изисканото меню започва със салата Сен Пиер, която включва свежи салатки, чери домати, синьо сирене и кедрови ядки, поляти със салатен дресинг. Основното ястие е Сен мор де Фосе,любимо ястие в различни вариации на последните двама президенти на Франция. Оригиналната рецепта е свинско бон филе с размарин и сос Фор де Франс,чийто съставки са истинска експлозия от вкусове и аромати, но се пазят в пълна тайна от шеф-готвач Кръстев. Вечерята ще завърши с десерт Ла Рошел, който е съвършена симфония на сладкарското изкуство.

В менюто е включена и чаша искрящо божоле. Цената на куверта е 37 лв. и всеки, който иска да се докосне до френската кулинарна традиция и да се потопи във френската атмосфера, може да закупи в ресторант „Салини“ на Гранд хотел СПА Приморец. За любителите на божоле е предвидена бутилка на преференциална цена от 22 лв.
Лили Иванова опече баница по тайна рецепта в тава от Митко Щерев Прибавянето на няколко лъжици майонеза превръщало баницата в истински кулинарен шедьовър Земетресение в България, епицентърът е край Самоков Усетено е в района на град Момин проход и град Костенец
Какво обещава за всяка зодия през 2025 г. годината на Дървената змия Тя подкрепя онези, които действат съзнателно, търпеливи са и се стремят към хармония Почина лекарка, покорила Еверест Заедно с 28-годишната аспирантка в Националната спортна академия Цвета Мишева те са единствените от втората национална експедиция до най-високия връх на планетата
Учени бият тревога, случва се нещо страшно в Гренландия Ако се разтопи, моретата ще се покачат с цели седем метра Внезапно ни напусна Зандана и боксьорите потънаха в скръб Възпитаници на Тодор Занданов стават световни, европейски и републикански шампиони
Русия и САЩ продължават работа заедно в Космоса Руската космическа агенция „Роскосмос” обяви в Москва, че ще провежда нови съвместни полети с НАСА до Международната космическа станция  Цяла Австрия търси кола, а тя се оказа във Велико Търново На 25 декември е спрян за проверката автомобил с великотърновска регистрация, който се оказа краден в друга страна
"Светът на Ванката" изби рибата с... дубайски шоколад Скечовете на актьорите и неволите им на пътя ще ви накарат да се смеете с глас преди да си докарате дежурното главоболие Ще се радвате н щастие и пари през 2025 г., ако приготвите тези ястия за новогодишната трапеза Ако ги сложите на масата, то ще успокоите Зелената дървена змия и така ще привлечете просперитет в дома си
19-годишният, пронизан от падащо дърво на Витоша, се бори за живота си Младежът е в реанимация Агресия срещу педиатър в Перник заради 30 минути изчакване Тази агресия я считам за недопустима, защото, ако още един или двама специалисти напуснат отделението - то ще се закрие, алармира директорът