Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Българинът мина на домашно уиски

Аналогично на уискито българите влагат стотарка в уреди за производство на бира
Ключови думи:
Българинът мина на автентично уиски. Десетки нашенци разменят рецепти за производството му от малц в нета, който купуват за 1,50-2 лв. килограма, пише „Телеграф”. Те инвестират от 200 лв. до 5000 лв., за да си поръчат от интернет дестилатори за производството му. От споделянията разбираме дори, че има и ентусиасти, които внасят от Франция и Англия специални бъчви, за да догодят вкуса на купешката напитка.

Според тях след като е направена началната инвестиция, всяка следваща година бутилката от този вид алкохол им излиза по-тънко, средно до 5 лв., което им се връзва много по-евтино, отколкото да купят уиски от магазина.

Според експерти, които тази година ще организират и фест на уискито в София, не е възможно в домашни условия да се направи качествено уиски. Наред с това, ако се заплаща акциз за всяка бутилка от 700 милилитра, то на шише трябва да се плаща 3,08 лв.

Аналогично на уискито българите влагат стотарка в уреди за производство на бира. Там дори предложенията са много повече и на различни цени. Тарифите за специална пивоварна могат да стигнат и до 5000 лв.
0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Защо сексът „по приятелски“ носи усложнения - 10 правила Ако сте „само за единия секс“, трябва да сте убедени, че никоя от двете страни няма да се влюби Ад на кръстовище в София заради пиян моторист Инцидентът е станал на кръстовищата на булевардите "Александър Стамболийски" и "Вардар"
18 знака, че женската ви енергия е блокирана Сравнявате се с мъжете 3 зодии, които ще направят голям скок в кариерата си тази пролет Дали сте сред тях
Няма такъв пухкав кекс с ябълка и моркови, става за нула време С ябълки, моркови и малко лимонада стават ето такива вкусотии - пухкав кекс с ябълка и моркови Клюкарстването било полезно, твърди учен Суийт обяснява, че клюкарстването е дълбоко вкоренено в социалната ни природа и има сложни психологически корени
Мариан Бачев уволни ключов шеф в културата Заповедта е издадена две седмици преди ресорният зам.-министър Тодор Чобанов да коментира пред ситуацията с НИНКН Проф. Рачев: Давайте към планината и морето, там агнешкото е по-вкусно! Във вторник може да има гръмотевични бури, но може да гръмне, може и да не гръмне
Путин смълча света, издаде грандиозния си план Президентът на Руската федерация подчерта, че Русия и Китай имат "големи планове - интересни, амбициозни и грандиозни" Няма да повярвате какво ще прави Ще пише роман
Превъртяха футбола През 2011 г. Бодьо/Глимт удря дъното – изпада във финансов колапс, играе във втора дивизия и функционира с условия, характерни за аматьорския футбол, а днес са на полуфинал в ЕКТ Мозъкът започва да работи с пълна сила между 60 и 80-годишна възраст Върхът на интелектуалната активност на човек е около 70 години, когато мозъкът започне да работи с пълна сила