Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Първият Азиатски нудъл бар със здравословна кухня отвори в Бургас

Новото поколение китайска храна не се пържи в мазнина и това е най-голямото предимство на „Bamboo”
Ключови думи: бургас, bamboo, азиатски ресторант, мол галерия, здравословна храна, китайска кухня

Бургас вече е част от световната тенденция клиентите на традиционните китайски ресторанти да се пренасочват към нудъл барове, в които храната се приготвя пред очите ти.  Нудъл баровете са различни по вид, големина и асортимент, но това, по което се различават от китайските ресторанти, е основно кухнята от отворен тип, където можеш да видиш съставките на ястието ти, можеш да проследиш процеса на приготвяне и да се убедиш в хигиената.

Първият Азиатски нудъл бар със здравословна кухня отвори в мол „Галерия” в Бургас. В „Bamboo”  храната се приготвя пред клиента с пресни зеленчуци, печено месо и автентични Азиатски сосове. Най-важното за новото поколение китайска храна е, че не се пържи в мазнина и това е най-голямото предимство на „Bamboo”. Тя се приготвя без изкуствени добавки, без натриев глутамат и други вредни съставки.

Известна е всеобщата представа за кухнята на китайските ресторанти – мръсна, с плъхове, хлебарки, използване на месо с неустановен произход и т.н. Нудъл баровете са ново поколение заведения, в които няма и следа от подобни неща. В тях съставките са изложени във витрина пред клиента, а готвачът сглобява ястието  пред очите му.

Така заведението отива една крачка пред всички  и без съмнение предлага по-добрата китайска храна – със същия вкус, но далеч по-здравословна.  Между 60-90 секунди са необходими, за да бъде готова храната. Тя се приготвя в специален азиатски уок с незалепващо покритие, което позволява да не се използва олио и да не се пържи.

Вкусът на ястието идва от соса, с който съставките се разбъркват по време на топлинната обработка. Сосовете са три вида и са приготвени на място в ресторанта. Стилът на готвене е т.нар. Stir-roasting (печене с разбъркване), като порцията е готова за максимум 90 секунди. Това е възможно, заради високата температура, която поддържа пламъкът на уок-котлоните (около 400 градуса), които са изработени специално за „Bamboo”.
21
Коментара по темата
21.
Таня
06.10.2016 12:26:55
Бара е уникален. Храната вкусна. Персонала позитивен. Какво по-хубаво от това. Продължавайте все така!
20.
Велева
09.10.2015 16:44:52
храната е наистина много вкусна и е нещо различно за Бургас. ако ми позволите бих посъветвала собственика да се погрижи за униформите на управителите,понеже трудно св различават от останалият персонал!!!
19.
Мартин
09.10.2015 10:09:10
Аз по-вкусно приготвени спагени не съм опитвал, абсолютно си заслужава! Продължавайте все така, относно хектърите, винаги ще име недоволни хора, такива сме си ние българите!
18.
Николай Георгиев
08.10.2015 23:55:24
до #8 "...та и аз желая да се изкажа по въпроса. Както един наш презокеански съвременник е казал "Хейтърс гона хейт "
Драга ми госпожо, бих желал да ви споделя две неща. При писането на предишния ми коментар, неволно се подписах като Н, просто избързах да потвърдя кода. Не съм от хората, които се крият зад анонимност.
Второ. Смятам за абсурдно да се окачествява нечие мнение като "хейтърско", само защото не съвпада с вашето.
Драга ми госпожо, в този сайт малко хора се опитват да спазват добрия тон. По начина ви на изразяване съдя, че сте интелигентна жена. Моля, не давайте простор на бедното въображение на "любимите" ви хейтъри с подобни постове.
Но ако смятате, че греша в скромните си съждения или в правописа и/или пунктуацията си ( съмнително несвойствени за хейтърите ), то чувствайте се свободна да го споделите на мейла ми, а не тук, за да не затлачваме темата.
Искрено Ваш: decimator@mail.bg
17.
Българин
08.10.2015 08:54:30
Абе няма по хубаво от прясно заклано прасенце по коледа,скаричкка, винце,,приятели.Българи сме.--Някой да оспорва.
16.
барона
07.10.2015 19:41:39
Веднъж направих грешка да хапна там и повече няма да я повторя, дори и за тъпата усмивка на продавача
15.
aaaa
07.10.2015 12:28:53
И нямат оризови спагети!!! Какво му е азиатското ?
14.
мария
07.10.2015 10:51:48
съгласна съм със 7 номер - спагетите са супер, персоналът е усмихнат и работи бързо, но нека се помисли да се въведат чинии, защото е малко неудобно да се похапва на място от тези високи и дълбоки кутии
13.
mana
07.10.2015 10:04:08
в мойте имаше лайна от лясовица.
12.
Хахо
07.10.2015 09:24:47
99% от готвачите готвят по един и същ начин тук в България, след като пробвате нещо в Китай тук всичко ви изглежда като майтап. Колкото и реклама да правите, файда няма. Всичко се приготвя там от крехко до 50кг прасенце, птичото месо става за секунди защото не е "угоено" за 3 седмици като тук, няма смисъл да продължавам, щото и рибата там е истинска риба не боклука, които "нашите" внасят от там пангасиус...
11.
Куче в сладко кисел сос - по Виетконгски
07.10.2015 08:27:59
Спагетите са Гадни!
10.
Ронда
06.10.2015 23:49:51
Спагетите наистина са потресаващо вкусни. Колкото до съставките, склонна съм да вярвам, че наистина са качествени, доколкото разбрах собствениците са същите, като на Романса. А на тях съм голям фен.
9.
До 3.
06.10.2015 23:44:18
Не знам кво му е автентичното и кво не, ама по-вкусно нещо не съм ял. Аман от хейт и "разбирачи".
8.
Ta
06.10.2015 23:42:35
Уважаеми г-н/жа H... уви аз няма да мога да бъда така изчерпателна като вас, но тъй като вие използвахте цитат, та и аз желая да се изкажа по въпроса. Както един наш презокеански съвременник е казал "Хейтърс гона хейт "
7.
milena
06.10.2015 23:12:50
Zavedenieto e super samo ako moje kutiite za spagetite da sa po udobni kato ne gi vzemash za vkashti. Vavedete nqkakvi chinii za celta
6.
xaxo
06.10.2015 23:08:40
Тука у нащо село си седим в кръчмата и се чудим ко е туй нудъл бар.Кмета и даскала като по-умни, казаха че, сигурно става въпрос за нудистки бар.Ако е тъй още утре сабалян ше доидем с рейса и ще свалим потурите още на входа на мола.Ай, спирам да пиша че, у кръчмата влиза Колю чобанина.Ако доде с нас и както не се е къпал от 5-6 години и си изуе гащите у мола ще стане страшно.Лани кака Пена го видяла да дриска в храстите и каза че, задника му приличал на лястовиче гнездо от лайно и косми.
5.
marin
06.10.2015 22:54:12
Tova trqbva da se opita. Noodle barovete sa hit nazapad!
4.
петя
06.10.2015 22:52:41
Спагетите са уникални!!! Благодаря за вкусната вечеря! Дори детето няма търпение пак да дойдем!
3.
Н
06.10.2015 22:29:09
"...пресни зеленчуци, печено месо и автентични Азиатски сосове..."
Не можах да се сдържа просто.
Нека да отгатна: пресните зеленчуци се отглеждат екологично, истински са и нямат НИЩО общо с восъчните боклуци във веригите, месото е от автентично екологично щастливо китайско прасенце, хранено с китайски трюфели и пасано от девствена китайка, а в сосовете не се ползват съставки, купувани на радния пазар, само "рецептата им" е автентична.
И както казваше приятелят на Френк Лойд Райт в "Опасен чар": "Дат ис дъ куесчън."
2.
r
06.10.2015 22:04:48
Ako si platish shte go mahnat niama problem
1.
gb
06.10.2015 20:10:51
Касабова, не мога да повярвам ..

Как пуснахте реклама на нещо намиращо се в така омразния ви Мол Галерия ...
Сигурно сте го тарифирали на двойна цена това рекламно каре :)
  Добави Коментар
Прекръсти се, че не я познава, а са пяли на една сцена /видео/ Беатрис Халваджиян и Орлин Горанов пяха в Коледно матине 2023 година един след друг Абсолютната класика "Железният светилник" отново изгрява на бургаска сцена Билетите ви очакват на каса НХК, като поради големия зрителски интерес е добре да не чакате до последния момент и да запазите своя навреме
Ядоса се много Емануела попита: Адекватни ли сте?  Преживя 4 куршума, за да дойде в София и... Съперникът на Кобрата има живот като на филм
"Радвай се, че си жив" Така "Роки" се обърна към Пол, който ликува срещу Железния Тайсън Хит: Този бургазлия е увековечен "Ш' с' боря за теб, чуек!", е фраза на Виктор, която излиза извън пределите на Големия брат
"Дай ми 50 лева, за да ям" Олимпийски медалист от Париж 2024 не може да се прехранва сам, защото... Зловредни имейли заливат електронните ни пощи Мнимите изпращачи се представят за търговци, куриерски служби, администратори на пощата 
Какво се случва с Димо Алексиев зад решетките? Твърдят, че... Алексиев дели килия с още трима, няма привилегии Голям шеф в банка и работещ в телевизия изнудвани с голи гей снимки Две от момчетата си правели регистрации в гей приложения като grindr и примамвали хора оттам в хотели в София, общо пострадалите са петима
72-годишен пиян шофьор блъсна 10-годишно дете Момчето е изскочило внезапно на пътното платно Избяга в Париж Самоличността на придружителя ѝ е дълбока тайна