Проф. Донка Байкова: Заредете се с хормона на щастието с морска риба, картофи и банани!
За да сте щастливи, трябва в менюто ви да има повече морска риба, картофи и банани. Те контролират хормоните на щастието, които пък от своя страна влияят на настроението ни. Консумирайте и повече кафяв ориз, картофи и банани, които са източник на трептофан, съветва специалистът по здравословно хранене проф. Донка Байкова в „Добро утро, България!“. Сред 10-те храни на щастието, тя поставя и изварата.
„Важно е да се приемат храни, които са източници на витамини от групата на витамин В. Те отговарят за процесите в централната нервна система. Такива са пълнозърнестите хранителни продукти. Той е предшественик за производство на хормона на щастието серотонин. За мен бананите са картофи със захар. Източник на триптофан е и киселото мляко“, каза още проф. Байкова. Добави Коментар