Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Кулинарен виртуоз вае 3D картини от ястията си в Поморие (СНИМКИ)

Шеф Ивайло Цонков е главен готвач в петзвездния балнеохотел „Поморие“
Ключови думи: поморие, гранд хотел поморие, шеф ивайло цонков, главен готвач, кухня

Лодка с платно от чипс от рибена кожа, плаваща в езерце от сос Холандез е една от последните 3D картини на шеф Ивайло Цонков. Ако не бяха толкова вкусни, кулинарните му шедьоври със сигурност щяха да са експонати на някой музей за съвременно изкуство, категорични са неговите клиенти.

Шеф Ивайло Цонков е главен готвач в петзвездния балнеохотел „Поморие“ от няколко месеца. Преди това беше шеф на изисканата кухня на хотел „България“ в Бургас.

Шеф Иво разкри част от тайните на шедьовъра си наречен от негови колеги „Яхтата Евдокия“. Името, което му даде обаче кулинарят е доста по-прозаично – „Филе от див черноморски лаврак с мус от сьомга, сос Холандез и сотирани зеленчуци“.
Ето какво разказа шеф Цонков, докато приготвяше 3D инсталацията си:

Изваждат се двете филета от черноморски лаврак, одира се кожата, премахва се средната кост. Филетата се обезкостяват с пинсета.
Мусът от сьомгата се прави в блендер, само с малко сметана, нищо друго. Мусът се слага между двете филета, запечатва се в тиган и се довършва във фурната.
От кожата на лаврака се прави чипс. Поставя се в тиган с малко сол и се затиска отгоре с по-малък тиган, след което се слага на котлона да се запече. В загрят тиган става за около 30 секунди /от всяка страна/.
Приготвя се сос Холандез по традиционната рецепта.
Гарнитурата  – зеленчуците/моркови, пипер/ се нарязват на „жулиенчета“. Подправят се със сол, черен пипер и мащерка и се пускат за кратко в нагорещена мазнина.

Платноходката се прави с въображение.

1
Коментара по темата
1.
Ауу
22.09.2015 17:55:29
Шеф, готвач, а това ще е златната чиния със стойност на храната от космическа величина.
  Добави Коментар
Шокиращо: Твърдят, че първата съпруга на Димо Алексиев го зарязала заради... Алексиев има тежки проблеми с алкохола и... дрогата? Предизвикан е на бой Любовната драма за Беба може да влезе в клетката за ММА, ако зависи от Велин...
"Взриви" телевизията Димо Алексиев произнесе присъда в Игрите, деликатна подробност е, че в момента той е зад решетките Вярно ли е, че хората във връзки всъщност са по-щастливи от необвързаните? Ето какво казват експертите
„За“ и „против“ прошката след изневяра Да останеш във връзка с някого, който е изневерил, понякога може да бъде нараняващо 4-те зодии, които ще намерят нова любов Вижте кои са те 
За бургазлии това е перфектното предястие - калмари с чуден чеснов сос Това е тайната рецепта на хората от морето  Президентският вот в Румъния: На първи тур води критик на НАТО, социолозите му даваха едва 5% Калин Джорджеску получи 22 на сто подкрепа 
7 нездравословни храни, които да избягвате Инстантни спагети са едни от тях Българските гори са едно от местата с най-голямо биоразнообразие в Европа
„Жени като Дебора Михайлова“: Урсула фон дер Лайен спомена българката на Деня срещу насилието над жени (ВИДЕО) Една на всеки три жени става жертва на насилие в някакъв момент от живота си Близо 5% от българите са пристрастени към спиртните напитки За 2024 г. страната ни се нарежда на осмо място по консумация