Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Кулинарен виртуоз вае 3D картини от ястията си в Поморие (СНИМКИ)

Шеф Ивайло Цонков е главен готвач в петзвездния балнеохотел „Поморие“
Ключови думи: поморие, гранд хотел поморие, шеф ивайло цонков, главен готвач, кухня

Лодка с платно от чипс от рибена кожа, плаваща в езерце от сос Холандез е една от последните 3D картини на шеф Ивайло Цонков. Ако не бяха толкова вкусни, кулинарните му шедьоври със сигурност щяха да са експонати на някой музей за съвременно изкуство, категорични са неговите клиенти.

Шеф Ивайло Цонков е главен готвач в петзвездния балнеохотел „Поморие“ от няколко месеца. Преди това беше шеф на изисканата кухня на хотел „България“ в Бургас.

Шеф Иво разкри част от тайните на шедьовъра си наречен от негови колеги „Яхтата Евдокия“. Името, което му даде обаче кулинарят е доста по-прозаично – „Филе от див черноморски лаврак с мус от сьомга, сос Холандез и сотирани зеленчуци“.
Ето какво разказа шеф Цонков, докато приготвяше 3D инсталацията си:

Изваждат се двете филета от черноморски лаврак, одира се кожата, премахва се средната кост. Филетата се обезкостяват с пинсета.
Мусът от сьомгата се прави в блендер, само с малко сметана, нищо друго. Мусът се слага между двете филета, запечатва се в тиган и се довършва във фурната.
От кожата на лаврака се прави чипс. Поставя се в тиган с малко сол и се затиска отгоре с по-малък тиган, след което се слага на котлона да се запече. В загрят тиган става за около 30 секунди /от всяка страна/.
Приготвя се сос Холандез по традиционната рецепта.
Гарнитурата  – зеленчуците/моркови, пипер/ се нарязват на „жулиенчета“. Подправят се със сол, черен пипер и мащерка и се пускат за кратко в нагорещена мазнина.

Платноходката се прави с въображение.

1
Коментара по темата
1.
Ауу
22.09.2015 17:55:29
Шеф, готвач, а това ще е златната чиния със стойност на храната от космическа величина.
  Добави Коментар
Баба ми от с. Маджаре правеше този уникален зелник с кисело зеле и месо Непременно пробвайте тази рецепта Разкри любимата си поза Какво харесва плеймейтката Златка Райкова 
ЗАД „ОЗК-Застраховане“ АД с ново регионално застрахователно представителство "Орлов мост" в гр. София Белгия ще депортира мигрантите от Афганистан Планът ще влезе в действие още през февруари, като първо ще бъдат върнати извършилите престъпления
Страшен екшън: Жена издра по врата полицай по време на проверка Пострадалият униформен е освидетелстван и по случая се води разследване под надзора на прокуратурата Купуваме закуски от вечерта за следващия ден заради намаления Баницата води на пържолата с 5 лева
Много важна информация за грипната епидемия в този град Отпадат въведените противоепидемични мерки в лечебните и социалните заведения Рецептата за тези солени тригуни е на свекърва ми и си я пазя като зеницата на окото Рецептата за тези солени тригуни е на свекърва ми и си я пазя като зеницата на окото
Жестока трагедия! 22-годишен шофьор се заби в стълб, загина 14-годишната й спътничка Шофьорът е в изключително тежко състояние Мед с виагра залива пазара Веществото съдържа смес от мед и лекарство, подобно на виаграта, и се продава на черния пазар в някои нощни магазини за по няколко евро
Доц. Атанас Мангъров каза какво да правим, за да се предпазим от грипа Началната остра фаза е около 4-5 дни, но някой път продължава до 7-8 дни Рецепта за домашен шоколад за 20 минути, с който децата ще бъдат във възторг Много лесно се приготвя