Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Кулинарен виртуоз вае 3D картини от ястията си в Поморие (СНИМКИ)

Шеф Ивайло Цонков е главен готвач в петзвездния балнеохотел „Поморие“
Ключови думи: поморие, гранд хотел поморие, шеф ивайло цонков, главен готвач, кухня

Лодка с платно от чипс от рибена кожа, плаваща в езерце от сос Холандез е една от последните 3D картини на шеф Ивайло Цонков. Ако не бяха толкова вкусни, кулинарните му шедьоври със сигурност щяха да са експонати на някой музей за съвременно изкуство, категорични са неговите клиенти.

Шеф Ивайло Цонков е главен готвач в петзвездния балнеохотел „Поморие“ от няколко месеца. Преди това беше шеф на изисканата кухня на хотел „България“ в Бургас.

Шеф Иво разкри част от тайните на шедьовъра си наречен от негови колеги „Яхтата Евдокия“. Името, което му даде обаче кулинарят е доста по-прозаично – „Филе от див черноморски лаврак с мус от сьомга, сос Холандез и сотирани зеленчуци“.
Ето какво разказа шеф Цонков, докато приготвяше 3D инсталацията си:

Изваждат се двете филета от черноморски лаврак, одира се кожата, премахва се средната кост. Филетата се обезкостяват с пинсета.
Мусът от сьомгата се прави в блендер, само с малко сметана, нищо друго. Мусът се слага между двете филета, запечатва се в тиган и се довършва във фурната.
От кожата на лаврака се прави чипс. Поставя се в тиган с малко сол и се затиска отгоре с по-малък тиган, след което се слага на котлона да се запече. В загрят тиган става за около 30 секунди /от всяка страна/.
Приготвя се сос Холандез по традиционната рецепта.
Гарнитурата  – зеленчуците/моркови, пипер/ се нарязват на „жулиенчета“. Подправят се със сол, черен пипер и мащерка и се пускат за кратко в нагорещена мазнина.

Платноходката се прави с въображение.

1
Коментара по темата
1.
Ауу
22.09.2015 17:55:29
Шеф, готвач, а това ще е златната чиния със стойност на храната от космическа величина.
  Добави Коментар
Сподели, че е унижавана В младежките години  Папата получи два пристъпа на остра дихателна недостатъчност Ето какво съобщават от Ватикана
Администрацията на Тръмп с показателен ход Ето какво съобщи ББС Те са най-добрите в "Ергенът"... Относно готвенето
Сигнал до Флагман.бг: Голяма опасност ни дебне на пътя Бургас-Малко Търново Изсъхнали дървета може да паднат върху коли Свлече се като прострелян Виктор Русинов се превива от смях в "Ергенът", падна дори на земята
Зловеща катастрофа в страната Един човек загина, има и ранени Тя даде страхотен пример Млада българка със заявка да се превърне в световна хегемонка
Зеленски с тревожен коментар за войната Президентът на Украйна: Краят й е много далеч Шампион от Бургас се качи на Шипка и каза ярка фраза "Шипченската епопея е най-славната страница от нашата история", смята Цанко Цанков
Българин с разтърсващи думи за кървавата атака в Германия "Хората вече започват да се притесняват като излизат на разходка", сподели Яво Божилов Ад на "Тракия" Верижна катастрофа и 10-километрово задръстване