Вижте как главният готвач на Гранд хотел Поморие шеф Ивайло Цонков приготвя чудния Т-бон стек (ВИДЕО)
Цонков е ученик на кулинарния гуру Стоян Мавров и от няколко месеца пое управлението на кухнята на петзвездното бижу в Поморие. Резултатът вече е налице – менюто е обогатено, а изкушенията си заслужават и биха задоволили и най-капризния вкус.
Т-бон стекът определено е едно от тях. Това е най-вкусната телешка пържола, категоричен е шеф Цонков. Нарича се Т-бон заради коста под формата на буквата Т. От едната страна е от телешкото бон филе, а от другата от телешкото контрафиле. В телето има само две такива. За да стане истински добра е нужно младо и крехко месо, уточнява шеф Цонков.
Преди да се приготви стекът се оставя да поеме от традиционните подправки – сол, черен пипер.
В Гранд хотел Поморие го приготвят на скара с дървени въглища, за да стане превъзходна вечеря. Гарнира се със сезонни зеленчуци, които също за няколко минути се оставят на скарата.
ПОВЕЧЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕТО НА Т-БОН СТЕКА – ВИЖТЕ В НАШЕТО ВИДЕО