Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

50% намаление за българи в морските кръчми

Повечето заведения са извадили цените си на големи табла, за да видят местни и гости, че няма нищо страшно да се седне за похапване при тях
Ключови думи: заведения, кръчми, цени, намаления, бургас, флагман
50% намаление за българи е един от триковете, с който капанчетата на Златните се опитват да придърпат родните клиенти. Кръчмарите обаче не уточняват как ще делят клиентите на нашенци и гости, ако те говорят прилично езика ни. Освен това не е ясно дали сметката ще бъде половин, в случай, че българин заведе гостите си от странство на ресторант край морето.

Най-скъпите риби в ресторантите са калканът и леферът, които вървят по 28-30 лв. за порция. Скумрия на скара или порция сафрид са по 10 лв., а почти навсякъде в курорта мешаната скара е 18 лв., пише „Монитор”. Телешкият стек е 24 лв., а пържените картофи са по 3 лв. порцията. Ракията е от 3 до 6 лв. за 50 грама, според вида и качеството, а шопската салата - от 4,50 до 6 лв.. Малката наливна бира е 2 лв., а голямата - 2,50 лв. Палачинките се харчат по 3 лв., кафето е 2 - 3 лв., малка минерална бутилка – до 2 лева.

Въпреки призивите за по-ниски цени за да бъдат привлечени повече българи, сянката на плажа също е солена, като и това лято ще се плаща по 8 лв. за чадър и още толкова за шезлонг и по 3 лв. за шалте. Солен е и платеният паркинг, който е от 10 за няколко часа до 20 лв. дневен абонамент. Паркирането на неразрешени места се контролира от “паяк”, който жили с 60 лв. за вдигната кола, плюс по още 2 лв. за всеки час престой на наказателния паркинг.

Повечето заведения по Крайморската алея на Варна са извадили цените си на големи табла, за да видят местни и гости, че няма нищо страшно да се седне за похапване при тях. Менютата предвидливо са преведени на руски и английски, а на места има и румънски ценови листи, така че хората да може да си направят сметката предварително. Тук всеки турист, независимо откъде идва, може да си избере кебапче и кюфте от левче до 1,20 лв., пилешко шишче за 1,90 лв. Свински ребърца на скара се предлагат за 7,80 лв., калмарите са 7,10 лв., а половин килограм миди с черупките от екологични ферми по морето се сервират за 6,90 лв., миди пане са 4,50 лв., а пълнените миди – 6 лв. Рибните заведенията предлагат и „Фреш фиш микс” – цаца, сафрид и кая за 5,80 лв., „Морски микс” от миди, калмари и рибни филенца за 8,10 лв. и „Бирен микс” от селски картофи, ноазети и лучени кръгчета за 5,10 лв.

Порция пържена цаца в крайморските заведения на Балчик е 5 лева. Толкова е и порция попчета. Сафридът е 8 лева, наливната или бутилирана бира – 3 лева. 3 лева е и рибената чорба. Кебапчета и кюфтетата пък са по-скъпи от варненските и вървят по 1,50 лв. бройката, колкото е и кафето. Въпреки че ресторантьорите се кълнат, че цените са същите като миналата година, увеличение има. В разгара на миналия сезон цацата вървеше по 3,80–4 лв., сафридът бе около 7 лв., а бирата се наливаше срещу 2,50 лв.
0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Взривиха бомба в центъра на Атина Анонимен сигнал е предупредил за устройството 35 минути преди избухването му 30-годишна жена с разтърсваща интимна изповед Изневерила е на всичките си гаджета
Направи много дързък ход в "Ергенът" Виктор показа страст към Бранимира Перничанка разби главата на варненец Двамата живеели заедно, но след запой...
Има нова голяма цел Да помогне на Циципас на Уимбълдън Пенсионери се вдигат на голям митинг в... Гърция
Млад мъж с антирекорд зад волана Кара мъртво пиян Полицията в Бургас и организация в защита на животните планират съвместни действия Владимир Маринов и Маргарита Пеева с важен диалог
Шокиращо провинение на пътя в България Мъж кара автобус пиян Термометърът показа минус 17 градуса в... Най-високият връх на Стара планина е рекордьор по-ниска температура днес
Чувстват се сринати В емоционален аспект Кметът на Созопол Тихомир Янакиев на работна среща във френското посолство Бяха обсъдени теми свързани с културно-историческо наследство