Скорпидът се завърна в Черно море, рибарите в Созопол с пълни мрежи
"Това е риба с шипове, която се дере и се взема филето. Постна е, използва се за пържене, паниране и за супа. Убоде ли те, боли много", казаха се морските вълци.
Рибата върви по 2 лева за килограм, вземат я местни кръчмари по морските курорти. Изчистеното филе се харчи по 8- 10 лева килото. Заради големите пасажи скорпид, няма толкова попчета, тъй като хищникът изяжда хайвера им.
Скорпидът прилича на попче, но е с по- малко кости и има голяма уста и кожни израстъци- шипове, поради които изглежда плашещ, но е невероятен деликатес.
От 15- ти април вече влиза в сила забраната за попчета и калкан. Тя ще трае съответно до 30- ти май и 15- ти юни. Добави Коментар