Как хубавата Елена потопи баровския ресторант "Луксор" с жилаво телешко, кисели салати и претенции (ВИДЕО)
Италианският ресторант „Луксор” в Бургас е най-лъскавият и скъп ресторант, където шеф Манчев е призован на помощ в епизода на „Кошмари в кухнята” в четвъртък по Нова, става ясно от поредния анонс на медията. Заведението е собственост на Живко Стоянов – бизнесмен с дългогодишен опит в ресторантьорския бизнес и Елена – бивш преподавател по мениджмънт в руски университет. Преди година стрелите на Купидон улучват сърцето на Живко и само пет дни след първата им среща той й предлага брак. Оттогава Елена държи в ръцете си не само живковото сърце, но й италианския „Луксор”.
Хубавата Елена постепенно потапя баровския ресторант с жилаво телешко, кисели салати и претенции, претопляни на два стари котлона. Красавицата няма представа за грозната страна на практиката, изискваща тежък труд, лидерски умения и познаване на бизнеса отвътре. Ресторантът е на една седмица разстояние от фалита. Бургазлии са спрели да го посещават, защото въпреки бляскавата обстановка високите цени се разминават, като бивши любовници, с вкуса на ястията.
Най-кошмарното е, че хубавата Елена, наглеждаща белия салон, не вижда проблемите в черната кухня, а Живко никога не е влизал в нея. Тя е в заведението по цял ден, но стои предимно в офиса си или наблюдава работата в салона. Проблемите обаче се крият в кухнята, където цял океан от кошмари е пропълзял от света на сънищата и залива полупразния хладилник и двата стари котлона. Според готвачите, пицарите и сервитьорите условията на работа са потресаващи. Оборудването в кухнята е под всякаква критика - имат само един работещ фритюрник, скарата им е развалена, нямат фурна и конвектомат, половината микровълнови са изгорели, котлоните са стари и не са стабилни, а хладилниците са почти празни.
Заради тежкия характер на Елена и липсата й на практически опит има голямо текучество на хора, които се сменят всяка седмица. Според нея няма нормални и работещи служители, всички крадат, лъжат и това е единствената причина да сменя екипа непрекъснато. Живко минава през ресторанта само да хапне или да се срещне с някой бизнес партньор и дори не му хрумва, че може да трябва да помогне ресторантът да живне.
47
Коментара по темата
47.
klient
10.06.2015 20:43:26
Ne hodete v luxsor .russkiniata ebal maikata na sichko .ujassss
46.
Гнус
15.04.2015 13:46:00
Гадната рускиня да си ходи в руското село да пасе козите !!!
45.
Баровец
14.04.2015 14:35:14
Чак баровски!
44.
6ev man4ev
12.04.2015 10:25:53
po zaguben reesturant ne bqx xodel nai zagubiniq s nai nacupeniqa presunal mizerii
43.
Криско до 41
10.04.2015 13:41:35
шефове да искаш там , всеки се праи на такъв,а положението е много зле, работил съм там и знам.
42.
Г.Свиленов
10.04.2015 10:45:10
Живко е чиста проба измамник
41.
Настоящ до 39
10.04.2015 10:34:02
Механа Бургаски вечери има повече от един шефа...
40.
Наивник
10.04.2015 10:33:50
Пак тази жълта пушилка както кърменето в мола. Чеф Манчев дава съвети, които са впечатляващи само за дурета. Същите съвети /клишета/ даваха евро-многознайковци в началото на "демокрацията".Тук освен това е набъркан и "руския"проблем.Тъпо,едноцветно,без смисъл.
39.
Бивш....
10.04.2015 10:14:15
Абе тоя Живко нали държи и Бургаски вечери кръчмата?
38.
баровците
10.04.2015 06:54:36
Халююю бургаските тузари приседна ли ви манджата като гледахте придаваниту, СИГУРЕН СЪМ,ЧЕ ДА и между другото сега кухнята беше като аптека
37.
до кирчо
10.04.2015 06:48:11
Мне пич свирките ги прави Живко това е обществена тайна, а руската курва е само камуфлаж за пред хората да не говорят, абе педераска работа
36.
Kiro
10.04.2015 03:41:06
Смятай колко добри свирки трябва да може да прави за да й предложи брак след 5 дена
35.
Колююю
10.04.2015 00:24:13
Живко Стоянов си е играча. Просто няма закакво да се меси. На персонал на който не плащаш, мое ли му кажеш къде да пуши и с какво да идва обут???? За инвентар да не говорим... У нас имам повече котлони и скари.
34.
Браншовик
10.04.2015 00:08:15
Истината е,че Живко за нищо не става.Дължи пари на много хора и затова никога няма да има свестен персонал.За жалост 97% от собствениците на ресторанти в Бургас са много зле.
33.
Автора
09.04.2015 23:42:34
Авторът на тази статия вероятно вече е уволнен, защото изведнъж в сайта тръгна обява за репортер на Флагман. След гафа с цитиране на несъщесвуващата статия от сайта на Васил Петев и гузното извинение след това, би трябвало в редакцията до един да си заминат. Въпросът е кой ще дойде след тях...Не вярвам някой уважаващ себе си журналист да отиде да работи в сайт с толкова паднало реноме.
Касабова, не разбираш ли, че добнобробни интриги, клюки, жълтини, и поръчкови рекламни статии аудитория не се печели?!
Оправете си критериите първо-не е нормално изискванията за журналист да са " познания в областта на социалните мрежи и шофьорска книжка" Тези две неща вече всеки циганин с второкласно образование ги има...
Касабова, не разбираш ли, че добнобробни интриги, клюки, жълтини, и поръчкови рекламни статии аудитория не се печели?!
Оправете си критериите първо-не е нормално изискванията за журналист да са " познания в областта на социалните мрежи и шофьорска книжка" Тези две неща вече всеки циганин с второкласно образование ги има...
32.
Сашко
09.04.2015 22:55:19
Нагла тъпа кучка-рускиня.
31.
Kaloyan
09.04.2015 22:27:48
Koi e avtora na tazi statiq? Saveta mi kam nego ili neq e da spre da se zanimava s tazi deinost. A tozi, koito mu plashta za tova tryabva da e mnogo tap. Obarnah vnimanie, che na drugite statii v tozi sait, pishe koi e avtora, a na tazi ne. Ochevdino se e zasramil ot truda si. HAHAHAHHAHAHAHAHHAHAHAHAHHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHHAHAHAH
30.
до 29 Георги
09.04.2015 20:50:49
Ами то и моя коментар е ирония бе, брат ! 100% съм съгласен с теб !
29.
Георги
09.04.2015 20:40:46
До 24 - анонимния. Ти за ирония чувал ли си бе, брат?
28.
Jivko sladkia gei
09.04.2015 20:07:32
Zashto Vaklincho naznachava za upraviteli samo geiove, hora koito nqmat kapka mozak, darpat firmite nadolu , trupat dalgove i to na oborotni zavedenia, no vapreki tova ne gi maha....stranni nali ....kakva li im e vrazkata toi li darji tqh ili te nego hahhaha
27.
hahhah
09.04.2015 20:03:34
kakvi lokumi raztqgate be, otkakto go vzel jivko restoranta ...... che sladkiq Juji menajira restoranta otkakto e otvoril ne ot vchera. Bokluka prez cqloto vreme dalji masa pari na vsichki koito imat nqkakva vrazka s restoranta kato zapochnesh ot distributori do personal. Obache postoqnno si smenqt imeto na firmata i novite firmi gi registrirat v Sofia che tapacite da si mislqt che sofianci go darjat hahah.A starata firma umishleno natrupala neizplateni zadaljeniq kam firmi i lica ne znam kakvo q pravqt moje i na nqkoi negramoten mangal da prodavat.
26.
ruska mamashenka
09.04.2015 19:48:06
koe i e hubavoto na taia ruska izmet??? ia da si ide v rusia ta da vidim shte cafne ili shte varje! Aman ot tia ruski izmeti... a restoranta e pod vsiakakva kritika ot godini,v nachaloto beshe hubavo miasto ,makar i po-skapo,no segaaaa-da ne smee chovek da sedne tam! I kato cheta kakva e prichinata mi stava iasno - ruskinite sa na-mizernite jeni v cial sviat,laskavi ama mirizlivi do bezobrazie....Jivko,Jivko kade si blial,kade si spal....
25.
.......
09.04.2015 19:35:12
Предаването не е нагласено. Смело мога да твърдя, че всичко е истина.От както го взеха този Живко и тази рускиня ресторанта още повече замря.Но началото на гибелта на ресторанта положи управлението на предните собственици.Гостите се оплакват от закуската ,понеже сутрин чистачката я приготвяла.Собствениците на хотела така си правят лоша реклама с този ресторант ,защото гостите им остават недоволни от храната.ПРОСТО ВСИЧКИ ГОСТИ НА ХОТЕЛА СЕ ОПЛАКВАТ ОТ ХРАНАТА.
24.
до 23 Георги
09.04.2015 19:32:54
Дааа, да така е ! Затварят ги .... А един мармот завиваше шоколада в калник от Калибра ....
23.
Георги
09.04.2015 18:30:40
То е ясно, че предаването е нагласено. Както знаем, в България има стриктен контрол и изключително неподкупни служители и мръсните неподдържани заведения веднага ги затварят.
22.
ех изнудвачи
09.04.2015 18:13:48
ФЛАГМАН са много нагли. Който не им плаща го плюят. Ако сега Луксор им хлъзне 1 2 бона и глей кво става. А за мизерните кухни.... 90 % в Бг са такива. Погледнете вашата след като сте направили супа салата яйца на очи и си предтсравете професионална ....
21.
Рейса
09.04.2015 18:07:58
Кога ли ще видя лъсната и бляскава кухня, а не само в ресторанта всичко да е оправено, а кухнята вътре да е като маза???
20.
chef Rubio
09.04.2015 18:07:35
Това е телевизионна шоу програма,има си сюжет договора се подписва предварително,задължително заведението трябва да е мръсно по време на програмата водещия(готвач Манчев..за Чеф доста има да учи още) има право да обижда персонала и собственика колкото си иска...защото иначе няма кой да го гледа...и за това собственика получава безплатен ремонт и рекалама на заведението!!!
19.
dobrolubow
09.04.2015 17:59:06
ylena,ylena ditq reki A mur
18.
Набора
09.04.2015 16:55:41
Хубава ли ,явно ни се разминават вкусовете!
17.
Георги
09.04.2015 16:02:15
Руска некадърна шлюха! Вместо да изгради екип от доволни хора, който да ѝ върти ресторанта, тя сменя хората през месец. Типично за некадърните мениджъри с голямото самочувствие. Не да фалират, а в дън земя да се продънят. Не заслужават да въртят бизнес, а да стоят там, където е мястото на руските блядки - на магистралата и тираджиите да им претъркат миризливите пизди от чукане.
Най-важното за успешния бизнес е доволният работник, който с удоволствие ще работи за теб, а няма да е вечно на тръни да не му викаш, да не го глобиш или да не го уволниш.
И нещо друго. Вече си купихте лъскави коли и обиколихте света по няколко пъти, така че бъдете добри и започнете да плащате реалните осигуровки на хората, мръсни ненаядени помияри некадърни!
Най-важното за успешния бизнес е доволният работник, който с удоволствие ще работи за теб, а няма да е вечно на тръни да не му викаш, да не го глобиш или да не го уволниш.
И нещо друго. Вече си купихте лъскави коли и обиколихте света по няколко пъти, така че бъдете добри и започнете да плащате реалните осигуровки на хората, мръсни ненаядени помияри некадърни!
16.
Бррр
09.04.2015 15:45:20
Статията е неграмотно написана.
Флагман в мен изплува въпроса кое заведение от типа на Луксор ви плати за да ги опетнявате?
За мен целта е на някой от бранша къде се мъчи да почерни заведението.
Мисля, че каквито и да са като личности Живко и Елена са проявили смелост да кажат, че имат проблем.
Също така двата котлона ги разбрахме, но никъде в промото не се говори за мръсотия,мизерия, претоплени храни...
Искате ли да признаете кой ви даде лев да петните Луксор????
Флагман в мен изплува въпроса кое заведение от типа на Луксор ви плати за да ги опетнявате?
За мен целта е на някой от бранша къде се мъчи да почерни заведението.
Мисля, че каквито и да са като личности Живко и Елена са проявили смелост да кажат, че имат проблем.
Също така двата котлона ги разбрахме, но никъде в промото не се говори за мръсотия,мизерия, претоплени храни...
Искате ли да признаете кой ви даде лев да петните Луксор????
15.
Хахах
09.04.2015 15:15:37
Не мога да спра да се смея, откакто прочетох за "стрелите на Аполон". Госпожо Касабова, интелигентна жена сте, какви са тези неграмотни хора, които наемате на работа? От известно време сайтът е пълен със стилистични, правописни, граматически, че и фактологически грешки. Ами не е достатъчна само диплома от БСУ, правете им поне по един тест за обща култура и правопис.
Преди няколко години, като стартира " Бесовете", действително бяхте интересен и нестандартен бургаски сайт. Извинявайте, но сте се превърнали в клоака и махленска клюкарница. Кой на кого е любовник, кой от кого родил, кой какви лични проблеми има. Да не говорим за снимките на трупове в преден план, и хвалебствените материали за клиника Дева Мария, Триа, хотел България, Приморец, Гранд Хотел Поморие, Нептун и т.н.
Ако Манчев беше влязъл в някоя от кухните на изброените, дали ще го отразите по същия начин???
Разбирам, че се издържате от реклами и договори за информационно обслужване, но се излагате вече...
Преди няколко години, като стартира " Бесовете", действително бяхте интересен и нестандартен бургаски сайт. Извинявайте, но сте се превърнали в клоака и махленска клюкарница. Кой на кого е любовник, кой от кого родил, кой какви лични проблеми има. Да не говорим за снимките на трупове в преден план, и хвалебствените материали за клиника Дева Мария, Триа, хотел България, Приморец, Гранд Хотел Поморие, Нептун и т.н.
Ако Манчев беше влязъл в някоя от кухните на изброените, дали ще го отразите по същия начин???
Разбирам, че се издържате от реклами и договори за информационно обслужване, но се излагате вече...
14.
Аполон или Купидон
09.04.2015 14:57:29
"Стрелите на Аполон"?! Изумена съм от богатата култура на автора. В следващата статия, може би ще пише за някой красавец с тяло, като това на Купидон.
13.
манииии
09.04.2015 14:10:12
"Дубрье, тръгвъйти!" куха руска манерка! Ходи си, марш!
12.
-*-
09.04.2015 14:07:51
Поредната руска гнусница! Да се връща откъдето е дошла и да яде охранени руски плъхове.
Простакеси мръсни!
Простакеси мръсни!
11.
WTF
09.04.2015 14:07:30
Дано да спрат конфликтите в Близкия Изток и Бога на Войната Купидон да се смили над хората в този район и да няма повече невинни жертви !!!!!
10.
Петър Кънев
09.04.2015 13:02:16
Това със стрелите на Аполон издава колко ви е капацитета, ама нищо те и читателите ви не са чак толкова умни. Малцина ще разберат за какво става въпрос. А за ресторант Луксор ще ви кажа само едно нищо не се е променило след шеф Манчев. Много скъпо място за кухня, която има всяко квартална шкембеджийница. Даже обикновени ястия са меко казано безвкусни, но за сметка на това са скъпи.
9.
ne samo v burgas
09.04.2015 12:36:46
RESTORANTITE SA DROP CQLATA NI DURJAVA I VSICHKO V NEQ OT PENSIONERITE PREZ NIKOLETA LOZANOVA DO BOIKO BORISOV E LESH..FUTBOLA LESHHHH....ZDRAVEOPAZVANE.LESHHHHHHH...UCHEBNITE ZAVEDENIQ LESHHHHHH...NORMALNIQ BULGARIN ZLOBEN BEDEN TVURDOGLAV DOSTA PROST I MNOGO DOVOLEN OT GENIQ KOITO PRITEJAVA...NARODNI MUDROSTI..NA NAI-PROSTIQ NAROD V SVETA PO DOBRE NE GI KAZVAITE NA MALKITE DECA
8.
Burgas
09.04.2015 12:36:44
I kakvo e hubavato na tazi ruska mamasha? Obiknovena tupa ruska kurva, hvanala porednia kompleksiran bai ganio z ada mu coca parichkite. Ama ot ruskite kurvi i alkoholici nisto ne stava, neka mu falira restoranta, kato mu e tolkova akula. Stoite dalece ot rusnaci, ako ne iskate problemi.
7.
Р.Т.
09.04.2015 12:35:54
Жалко за изгубеното време и изтърканите чинове в училище...
Нито Елена е била богиня, нито пък Аполон е обикалял да сватосва хората. Но пък и двамата са си били хубавци. Поне така говорят хората, а ние нали по навик си вярваме на всичко, което ни се поднесе...
Та Аполон и Хубавата Елена са отворили навремето първата таверна и са разработили и технологията за производство на узо.
Нито Елена е била богиня, нито пък Аполон е обикалял да сватосва хората. Но пък и двамата са си били хубавци. Поне така говорят хората, а ние нали по навик си вярваме на всичко, което ни се поднесе...
Та Аполон и Хубавата Елена са отворили навремето първата таверна и са разработили и технологията за производство на узо.
6.
11
09.04.2015 12:34:50
"Преди година стрелите на Аполон улучват сърцето на Живко" С чума ли я заразил или с нещо друго, защото единствените "стрели", с които се свързва Аполон, са заразили с чума ахейците в Троянската война. Интересно... Скъпи флагмани, хайде четете и се образовайте повече, защото става жалко.
5.
do flagmanite
09.04.2015 12:25:43
Otkoga i Apolon e waorajen....?
Smqh
Sigurno imate predwid Amur(Kupidon)
Smqh
Sigurno imate predwid Amur(Kupidon)
4.
Луксорка
09.04.2015 11:59:58
Най - тъпия ресторант в Бургас , и престанете с тези фрапиращи заглавия .."хубавата Елена " само не разбрах какво и е хубавото !!!И не набърквайте богините от гръцката митология с някакви измислени кухи лейки !!!!
3.
staro kuce
09.04.2015 11:49:15
Samo da vi kaja _-absolutno vsicki restorantiori v Burgas Cakat klientite si sys kofti produkti. Kuhnite dori i novi da sa sled 2 meseca stavata gnqs. Gotvacite sa palacori i ne im se cisti. Rabotil sym v pocti vsicki obekti tuk i v kuhnq i servitior. Samo ako vidite ste sprete da qdete navyn. Ama vie ste praseta i hodite na kapana kydeto ne smenqt olioto ot 2000 godina samo dolivat i precejdat. Hak da vi e ...
2.
bgman
09.04.2015 11:40:06
Аз пък повече в този ресторант няма да стъпя!
Каква е гаранцията, че след месец няма да е пак същата мизерия?
Каква е гаранцията, че след месец няма да е пак същата мизерия?
1.
Абсолютно заучено
09.04.2015 11:35:45
Защо им вярвате на тези епизоди?Всичко е направено по холивудски и както винаги накрая завършва с хепи-енд...
Аз като ги гледам в каква мизерия готвят, то и за прасета нестава, но накрая нали виж грозното пате станало лебед и да се юрнем в новия ресторант.
Пълни глупости и рекламни трикове, но нарярно има хора които се хващат още на лъжите.
Поредното глупаво предаване в ефира на телевизиите.
Аз като ги гледам в каква мизерия готвят, то и за прасета нестава, но накрая нали виж грозното пате станало лебед и да се юрнем в новия ресторант.
Пълни глупости и рекламни трикове, но нарярно има хора които се хващат още на лъжите.
Поредното глупаво предаване в ефира на телевизиите.