"Кошмари в кухнята" на претенциозния ресторант "Луксор" открива шеф Манчев
„Вие сте фасада без покритие!”, гневи се шеф Манчев. „Една жена без никакъв опит, която никога не е била ресторантьор и един мъж, който не спазва обещанията си“ – така са представени шефовете на ресторанта. Един от тях е познатият в Бургас Живко Стоянов, който преди години взе „Луксор“ от известна столична верига.
„Ресторантският бизнес иска професионализъм, а не аматьори! Сменяй си работата”, гневно се обръща към собственика на „Луксор” шеф Манчев. „Ти си сменяй работата“, отговаря му не по-малко сърдито Стоянов.
В някакъв момент нервите на иначе спокойния шеф Манчев не издържат: „Аз си тръгвам, няма да ти правя ресторанта тука“, казва той, а шефката му отговаря невъзмутимо: „Тръгвай си“.
Ресторант „Луксор” бе открит през 2005 година и бързо се превърна в хит за бургазлии. Тук често обядваха и вечеряха едни от най-богатите хора на града. Италианските ястия бяха на високо ниво. През последните 4-5 години заведението обаче позападна и загуби голяма част от редовните си клиенти.
50
Коментара по темата
50.
do 49
28.06.2015 22:17:39
е как ще са абсолютна лъжа след като сте имали предложение по тела.....не лъжете хората
на всички останали мога да кажа
НЯМА РЕСТОРАНТ В БУРГАС КОЙТО ДА Е НА НИВО обиколил съм ги всичките като работник в една такава институция сещтайте се коя.
питайте за кои точно ресторант ви интересува за повечето места в които съм бил имам снимки
мога да ви обясня само с един пример защо всички ресторанти са се скапали в бургас
това е защото собствениците пестят от всичко и най вече от заплати затова и персонала е толкова калпав
затова и кухните са на това ниво.
срам ме е да ви кажа от какви кухни се храните.
на всички останали мога да кажа
НЯМА РЕСТОРАНТ В БУРГАС КОЙТО ДА Е НА НИВО обиколил съм ги всичките като работник в една такава институция сещтайте се коя.
питайте за кои точно ресторант ви интересува за повечето места в които съм бил имам снимки
мога да ви обясня само с един пример защо всички ресторанти са се скапали в бургас
това е защото собствениците пестят от всичко и най вече от заплати затова и персонала е толкова калпав
затова и кухните са на това ниво.
срам ме е да ви кажа от какви кухни се храните.
49.
Ресторант Перперикон
29.04.2015 00:49:04
Твърденията за нас, са абсолютна лъжа. Имахме предложение, по телефона от Г-н Манчев, което ние просто отказах ме.
48.
bransha
09.04.2015 10:17:41
Абе явно се опитват да направят нещо. Скоро един познат почна управител там. Не знам с какъв акъл, ама си разбира страшно от работата. Ако тия двамата печални бизнесмени оставят ресторанта на подобни хора може да стане. Преди ходехме там и беше много приятно,жалко за мястото...
47.
Калин
08.04.2015 23:28:38
ЖИВКО СТОЯНОВ със сигурност е решил с това да си направи реклама, НО се надявам хората правилно да разберат. Просто този човек е голям измамник и измекяр. Дължи пари на всички които са работили с него. От сервитьори до доставчици. Схемата е проста, цоца парите от спонсорите и след това кара на издихание. Няма по - некадърен човек в града от него. Нито едно заведение не му е просъществувало. Но все пак то това е и неговата схема на работа. Той не се бори да пробива. Бори се само да вземе малко в началото, след това се храни от неплатените си задължения.
46.
Последно впечатление.
08.04.2015 18:49:01
Тази събота бях там на рожден ден на приятел. Всичко ни стана бързо, сервитьорката не беше намръщена. Ядох домашна паста и беше много добре,. Не съм видял кухнята, но освен Рома и Инканто, всичко което се вижда от малкото прозорче е мизерно. ...
45.
Ресторант до Батко
08.04.2015 15:49:19
Не знаех, че използват растително сирене и кашкавал. Ако е така - лошо! Може би трябва да се направи някаква страница във ФБ, примерно, където да се споделят впечатления от ресторантите и местата за хранене в Бургас, за да може да се избягват неуредиците!
44.
едно посещение
08.04.2015 03:22:58
вяечатление от единственото ми посещение това лято в този ресторант- работен късен обяд с още три заети маси освен нашата - поръчката ни за готвене 2 порции сьомга със зеленчуци - изпълнение 50 минути , обслужването беше повече от аматьорско, гостите ми чужденци не скриха своето недоволство от закъснелия обяд, в последствие дойде готвача- италианец да се извени лично за закъснението с оправданието че всичко било прясно и затова се забавил обяда, та добре ги беше направил рибките , но всичко друго беше пълен фарс
43.
БРАВО
08.04.2015 02:07:13
Най-накрая Живко Стоянов реши да обяви не само пред бургазлии ,а пред цяла България колко некадърен ресторантьор е!(ако може така да се нарече) Да не говорим за руската девойка ,която още повече го е натикала към дъното хаха! Правилно СМЕНЯЙ ПРОФЕСИЯТА общественните тоалетни имат нужда от наемател те поне носят на мизерия само гледай и тях да не задръстиш!
42.
луксора
08.04.2015 02:06:36
Луксора си е помиина яма в кухнята от както е отворил
41.
Кой не знае Живко Стоянов
08.04.2015 01:43:06
Този боклук кой не го знае най-долния лъжец и мошенник в града,всички негови заведения са потънали в дългове и мрасотия,да не говорим за боклуците ,които се предлагат в неговите кръчми,сигурно е добре подбрано всичко най-ефтино не персонала му не става то с такъв мошенник как се работи поредното заведение което съсипа помията започва от циганията и помията в механа Бургаски вечери до Луксор. Мошенник от класа!
40.
...
08.04.2015 01:31:19
Живко Стоянов до което заведение не се е докоснал него не е съсипал :) Просто Манчев му го каза много правилно. СМЕНИ СИ РАБОТАТА дребен тарикат, параван
39.
obedno
07.04.2015 23:27:46
az po4nah da hodq tam ot 10 -tina dena na obqd. blizko e do rabota no misleh 4e e skypo. ama gledam na edna dyska edni ceni... obqda mi izliza 4 i 50 -porciqta si q biwa otvsqkyde. taka 4e parata si e para i mandjata si e mandja....
38.
спрял бургас
07.04.2015 23:00:52
никъде няма работа хората нямат пари ко са прайти на разбирачи а в луксора са най-чките пици ама малко скъпи
37.
Батко до 22
07.04.2015 20:01:05
Ако твърдиш, че Булевард е добър ресторант (ползват растително сирене и кашкавал, което говори за нисък стандарт) значе си абсолютен лаик .
36.
Антон Драгомиров
07.04.2015 15:56:15
Г-н Паскал предполагам и Вие сте служител и знаете,че в България екслоатацията на труд е на лице,аз също от дълги години посещавам ресторанта още докато бяха двете дами управители,но мисля че тяхното държание бе твърде арогантно спрямо нас като клиенти,докато момчето ни прие и организира нашето мероприятие перфектно макар и видимо да се справяше сам с всичко,предполагам за това нещата се случват бавно,но все пак по-добре бавно,но перфектно организирано и презентирано!Често организираме служебни мероприятия в Бургас и вечерята винаги е била в Луксор и докато преди ни се предлагаше само едно и също меню то последния път този млад господин ни изненада приятно с много нови предложения гледайте на нещата по обстойно, видимо рибата се вмирисва от главата и май е руска сельодка !!!
35.
Време за реклама
07.04.2015 15:55:44
Много сте смешни правите си реклама на заведенията по коментарите.
Като давате мнение го подкрепете с снимков материал,а не на приказки.
до 33 Много компетентен се извади за клиент но сподели все пак как момчето се е борило за реномето на ресторанта освен некомпетентността му?
Като давате мнение го подкрепете с снимков материал,а не на приказки.
до 33 Много компетентен се извади за клиент но сподели все пак как момчето се е борило за реномето на ресторанта освен некомпетентността му?
34.
Паскал
07.04.2015 15:35:02
Ако беше наистина компетентен, нямаше да ми прави, оферта за кетъринг 72 часа. Рускинята е ясна, че не става, но управителя трябва, да е човек, който вдъхва респект и визуално и с поведение. Така че до ОФФ и предаването гледам и в ресторанта съм бил. А и явно и други са били, но за теб с това име "Оффф" не е ясно.
33.
Клиент
07.04.2015 15:15:37
Интересно как глупавата и некомпетентна рускиня е решила да съсипе такова място!
С компания често ходехме в Луксор през последната година и любезното момче което оплюхте несправедливо видимо се бореше за доброто име на ресторанта но Руската "ресторантьорка" проваляше всичко само с пресъствие и лоши погледи и коментари!
Високомерно пуши цигари и трови децата ни докато се хранят!
Какво според вас може да направи който и да е управител и как може да осигури посуда и друг инвентар при несагласието на очевидно алчната и стисната собственичка на Луксор?
Ако желаете да си направите резервация си подгответе капаро като вноска за нов Мерцедес защото лъжкинята се притеснява да не бъде глупавата макар и управителя да се опита да обясни че сме редовни и добре консумиращи клиенти веднага беше отрязан с това как тя щяла да е сигурна,защо не оставихте един амбициозен и умен младеж който видимо си разбираше от работата да разработи отново това бивше култово място за нашия град !
С компания често ходехме в Луксор през последната година и любезното момче което оплюхте несправедливо видимо се бореше за доброто име на ресторанта но Руската "ресторантьорка" проваляше всичко само с пресъствие и лоши погледи и коментари!
Високомерно пуши цигари и трови децата ни докато се хранят!
Какво според вас може да направи който и да е управител и как може да осигури посуда и друг инвентар при несагласието на очевидно алчната и стисната собственичка на Луксор?
Ако желаете да си направите резервация си подгответе капаро като вноска за нов Мерцедес защото лъжкинята се притеснява да не бъде глупавата макар и управителя да се опита да обясни че сме редовни и добре консумиращи клиенти веднага беше отрязан с това как тя щяла да е сигурна,защо не оставихте един амбициозен и умен младеж който видимо си разбираше от работата да разработи отново това бивше култово място за нашия град !
32.
Оффф
07.04.2015 15:14:14
Големи коментатори сте всичките нито знаете за предаването нито за ресторанта нито за нищичко всичко е СНИМКИ и кой както иска така го предава и рекламира..
31.
! до 21
07.04.2015 15:03:45
Не знам в коя част на Бургас живееш, но в Славейков заведенията са винаги минимум на 80% пълни. Петък и събота на доста места всичко е резервирано или пълно с народ. И да ти кажа честно не забелязвам хората да поръчват по-малко, дори напротив. Изключително приятно съм изненадан от Уникато в парк "Славейков". Менюто е малко, но наистина единствено с пресни гозби. Интересен е интериора и начина на поднасяне на ястията. Класи над съседните Мистрал и Грог. В Романс кухнята е добра, не мога да говоря за хигиената в самото помещение. Нептун, Приморец са друг клас заведения. Виждал съм кухнята на България и въпреки старото оборудване я поддържат що годе чиста. За разлика от служебните коридори и помещения, които явно не са виждали мазилка от поне 30 години.
30.
!
07.04.2015 14:51:31
Уахахахахах.......както стана ясно и по другите теми - туристическите босове в България са пълни олигофрени! Манчев ако обиколи хотелите по Черноморието ум ще му зайде.....По-интересното е, че хотелиерчетата до толкова са си повярвали, че на тях и акъл не можеш да им дадеш! Закриваааааааай, от сградата ще стане чудесно сиропиталище!
29.
До червоугодник
07.04.2015 14:37:37
Ако не знаеш хепито е като макдоналдс с кухня майка..
Няма как да не ти е едно и също след като всичко идва полуфабрикат предварително подготвено в главната кухня...
Няма как да не ти е едно и също след като всичко идва полуфабрикат предварително подготвено в главната кухня...
28.
Паскал
07.04.2015 14:35:15
Всичко е заради две неща, първо собственичката е нова и е рускиня и си няма хабер от тази работа, второ управителя е около 25 годишен, без никакъв опит и не знае, къде се намира. Пример от скоро.....звъня да си поръчам кетъринг, получавам отговор, че е по-добре да ида лично на място да кажа какво искам, а не мога да го напиша на майл. Добре разхождам се до там за да се видим с управителя, срещата ни е в 16 ч., той идва 16.30 ч (много мило). Искам малък кетъринг, 10 бутилки вино, 30 минерални води и 150-200 хапки, долу горе това беше. Денят е понеделник - искам да ми прати офертата този път по електронната поща до 24 часа - той ОК. Прибирам се и изпращам запитване до ще две фирми , които ми връщат отговор едната за 1 час, другата за два, но аз все пак съм коректен и решавам да изчакам неговата оферта. Момчето ми се обади в сряда вечерта , за да ми каже, че ще ми прати офертата четвъртък до обяд......направо му казах за напуска ....и му затворих....с този човек никога няма да го бъде това заведение.
27.
галка
07.04.2015 14:28:55
А бе хора колкото по зле се представяш хонорарати е по голям аз например от едно участия стигнах до Дубай благодарение на Манчев тоз шоумен
26.
Чревоугодник
07.04.2015 14:12:23
Не ги знам тия Канто-Инканто,Рома-Лацио и т.н,ама най-добре готвят в стария комунистически ресторант на хотел България-особено обедното меню.Сервитьори от едно време,големи маси,прясна храна...Другото място е колкото и да не ми се иска-Хепи-там винаги примерно Късчета Хепи са си Хъсчета Хепи,калмара е направен по един и същи начин,т.е каквото очакваш-това получаваш.Другото в Бургас е само фалш и големи надувки и празни очаквания с изключение на Приморец,ама там брадвата е яка.
25.
До dd
07.04.2015 13:04:46
ок щом е инканто дайте снимки на кухнята подробно с уреди,складове ,заготовки и посуда
24.
dd
07.04.2015 12:18:45
ДО: 21.
Хубав ресторант с добра не само фасада, а и кухня е Инканто!
Хубав ресторант с добра не само фасада, а и кухня е Инканто!
23.
951c66
07.04.2015 12:04:12
доказано е с годините,че най-добрата реклама е лошата реклама.Аз си мисля че е направен нарочно този конфликт,хем за рейтинг и да е по-интересно шоуто,хем и за реклама на въпросният ресторант.
22.
Ресторант
07.04.2015 11:36:57
Тия си направиха такава анти реклама. Заведението го виждам затворило или с нов собственик до два месеца.
В Бургас има толкова хубави и чисти ресторанти като Рома бистро, 8 мамас, Розе, Етно, ресторантите на хотел Приморец, Булевард и т.н.т.
В Бургас има толкова хубави и чисти ресторанти като Рома бистро, 8 мамас, Розе, Етно, ресторантите на хотел Приморец, Булевард и т.н.т.
21.
Клиент на Луксор
07.04.2015 11:04:21
Флагман браво добро резюме на рекламата на Нова Тв
Големи неточности в статията след резюмето. Последния наемател стопанисва Луксор от година.
В псевдо-курортния Бургас в който зимата града е умрял и заведенията са празни има десетки вече ресторанти на базата на италианската кухня.
Клиентите от година на година са все по неплатежоспособни.
А когато дълго време некадърен управител е заблуждавал некомпитентна собственичка е нормално да не се инвестира в инвентаризация на посудата.
Някой от коментиращите посещавал ли е Луксор последната година ? И забелязал ли е че двете девойки (управителки) бяха заменени с младо привидно не мъжко момче?
Ще гледам с интерес предаването за да видя как Манчев би говорил с този миришещ на некадърност управител. Надявам се да му е казал че е некадърен за упражняваната длъжност(въпреки че от известно време липсва в заведението)
А някой може ли да каже къде са богаташите на града ???
Града е малък и всички по известни личности се знаят наизуст, за което и заведение да бяхте писали отзивите щяха да са едни и същи.
А аз имам риторичен въпрос.. Кое е заведението в Бургас което е напълно оборудвано както пред така и зад фасадата?
Ако има такова нека екипа на Флагман напише статия за такова място, защото заведенията с лоша кухня ги знаем всички...
Големи неточности в статията след резюмето. Последния наемател стопанисва Луксор от година.
В псевдо-курортния Бургас в който зимата града е умрял и заведенията са празни има десетки вече ресторанти на базата на италианската кухня.
Клиентите от година на година са все по неплатежоспособни.
А когато дълго време некадърен управител е заблуждавал некомпитентна собственичка е нормално да не се инвестира в инвентаризация на посудата.
Някой от коментиращите посещавал ли е Луксор последната година ? И забелязал ли е че двете девойки (управителки) бяха заменени с младо привидно не мъжко момче?
Ще гледам с интерес предаването за да видя как Манчев би говорил с този миришещ на некадърност управител. Надявам се да му е казал че е некадърен за упражняваната длъжност(въпреки че от известно време липсва в заведението)
А някой може ли да каже къде са богаташите на града ???
Града е малък и всички по известни личности се знаят наизуст, за което и заведение да бяхте писали отзивите щяха да са едни и същи.
А аз имам риторичен въпрос.. Кое е заведението в Бургас което е напълно оборудвано както пред така и зад фасадата?
Ако има такова нека екипа на Флагман напише статия за такова място, защото заведенията с лоша кухня ги знаем всички...
20.
До 8. Иванова
07.04.2015 11:00:16
Шеф Манчев може да прибира комисионни или да не прибира ( което въобще не ви влиза в работата) , но това което прави за собствениците на заведенията и за нас като клиенти е безценно
Аз не искам като отида на заведение да се храня в мръсотия и мизерия
Аз не искам като отида на заведение да се храня в мръсотия и мизерия
19.
В Луксор...
07.04.2015 10:03:25
-Келнер, сигурен съм, че готвачът на вашия ресторант няма да може да яде това ядене!
- Господине, готвачът ни е тук за да готви, а не да кисне по болниците!
- Господине, готвачът ни е тук за да готви, а не да кисне по болниците!
18.
Маша
07.04.2015 10:00:08
Вече не е Ваклин!!!!!!
17.
няма значение
07.04.2015 09:54:44
Важното е че в нарушение на транспортната схема на града Община Бургас специално затвори за движение уличката от която се излизаше на Булаир и която минава пред Луксор за да може хотела да осигури спокойствието на клиентелата си плюс бонуси - лятно заведение насред улицата, и нелегален паркинг за джиповете на собствениците между дървенията и Булаир. От Общината нарочно са направили специален скос с асфалт от вътрешната страна на бордюра за да не ударят, не дайси боже лъскавите джипове виповете докато минават през тротоара. Така те получават и трети бонус - паркират безплатно в район, който иначе за простолюдието си е синя зона. Обаче никаква корупция няма - община Бургас и корупция - абсурд - всичко е узаконено.
16.
poli
07.04.2015 09:13:01
Za 1 godina tozi 4ovek yspq da sasipe restoranta!Personala koito rabote6e tam predi toi da doide be6e ok i ne6tata varvqha!Sega kyhnqta raboti s 1 4ovek!!!
15.
do 10
07.04.2015 08:05:10
качамак е хубав ресторант ,план Б и романс другите не струват
14.
FARAON
07.04.2015 07:42:07
Затова ходете в "Делфинчето"-малко по-надолу. Пак същата хигиена, само че по-евтино.
А тоя ориенталски манталитет на хигиена вероятно е навсякъде - защото ХЕИ..........
А тоя ориенталски манталитет на хигиена вероятно е навсякъде - защото ХЕИ..........
13.
FARAON
07.04.2015 07:42:07
Затова ходете в "Делфинчето"-малко по-надолу. Пак същата хигиена, само че по-евтино.
А тоя ориенталски манталитет на хигиена вероятно е навсякъде - защото ХЕИ..........
А тоя ориенталски манталитет на хигиена вероятно е навсякъде - защото ХЕИ..........
12.
хейт
06.04.2015 23:08:44
манчев трябваше да бъде в перперикон в славейков обаче не се разбраха за парите които предаването дава : бяха се разбрали за 5к, но в последния момент собственика поиска 10 ( даже имало предварителни снимки) и затова отишъл в луксор, защото живко се познава с накой от екипа
11.
Ваклин Стойновски
06.04.2015 23:06:22
Защо не кажете на хората кой е истинския собственик на Луксора от години.Бат ви Жужи мазния хомосексуалист е само параван на който се водят фирмите му.
10.
Батко
06.04.2015 22:59:33
В Бургас Шеф Манчев може цял сезон да снима като почнеш от Ромео и Жулиета, Рубаят, Качамак, План Б, Адонис, Китайска Луна, Романс и много други ... Вие допълнете списъка
9.
Гергина
06.04.2015 22:40:44
В която и кухня да отиде Манчев е такава мръсотия...
Гнусна работа!
Гнусна работа!
8.
Иванова
06.04.2015 22:15:27
И това ако не е реклама! До кога ще заблуждавате хората! Шеф Манчев прибира добри комисионни от заведенията, които рекламира.
7.
nqkoi
06.04.2015 21:41:01
Живко Стоянов с каквото се захване го проваля.Едно време провали най оборотните дискотеки.Един крадец е който не разбира от никакъв мениджмънт
6.
Gandalf
06.04.2015 20:50:42
Samo tiramisuto e hubavo
5.
4
06.04.2015 20:44:07
Манчев е спец !!!
4.
do 3
06.04.2015 20:43:04
Че те са го викнали за да имсе меси.Какво значение има къде си?Местоположението ли според теб определя чистотата в една кухня?
3.
КАРЛО
06.04.2015 20:34:34
А бе тоя Манчев ко се бърка в чуждите гащи на хората,що не си гледа неговите кръчми .Ние не сме Америка България сме.Знаем ги кухните персоналите и манджите.Тя държавата гътната от всякъде кухните били зле ,Ай сиктер бе.Виж как е на село-няма никой -напълниха се градовете с ШЕФ МАНЧЕВЦИ
2.
бай Ставри
06.04.2015 20:23:55
Луксор винаги е бил пълен ташак
1.
Пръднята и Вонята от Табадъбково
06.04.2015 20:14:27
Това не е в Луксор. Това е у нас. Викнах шеф Манчо да се накара на готвачите ми, че нещо не ме кефи шкембе чорбата им напоследък