Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Вижте ги! Тези трикове няма да намерите в нито една готварска книга

Малко хартия в хладилника ще задържи зеленчуците пресни няколко дни
Ключови думи:
Интересно е, че тези тайни и трикове няма да намерите в нито една книга за готвене, а ще ви разкрият как да спасите изгорялото ядене, как да изчистите загорелият тиган, дори и как месото да направите много по- вкусно.

1. Предотвратете развитието на бактерии от млечните продукти

За сметаната и киселото мляко да издържат повече, обърнете опаковката наопаки и съхранявайте в хладилник. Така ще създадете един вакуум, който ще предотвратява развитието на бактерии.

2. Удължете свежестта на зеленчуците

Сложете хартия в хладилника, за да попие излишната влага, която причинява бързо разваляне на зеленчуците.

3. Проверете дали яйцата са пресни

Това вероятно вече го знаете, но си струва да повторите. Пресни яйца потъват във водата, а старите плуват.

4. Как да не ви се втвърди кафявата захар?

Съхранява се в хладилник в стъклен съд.

5. Не позволявайте на солта да се втвърди

Поставете няколко зърна ориз в солницата. Оризът абсорбира влагата, която може да твърди и направи на буци солта.

6.Как сиренето и кашкавалът да останат по-дълго свежи?

Намажете краищата с маргарин или масло и повтаряйте процедурата след всяко отрязано парче.

7. Как маслото да остане свежо?

Ако маслото е с отстъпка в магазина, свободно купете повече пакетчета, защото можете да го съхранявате във фризера и след 6 месеца. Просто поставете във вакумиран контейнер, за да не получи миризма от другата храна.

8. Как шампанското да бъде отново пенливо?

Поставете зърно-две стафиди в шампанското, което вече не се пени. Естествените захари ще си свършат работата.

9. Включете пудинга в мус

Смесвате пудинга от пакетче със сметана вместо с вода или мляко и ще получите прекраснен мус.

10. Оправете втвърденият мед

Медът е единствената храна, която не се разваля, затова не хвърляйте след като се кристализира. Вместо това загрейте съдът в топла вода, докато се избистри.

11. Как да спасим пресолената супа?

Добавете няколко пресни картофи и ябълки, за да абсорбират солта. Оставете 10-ия минути и ги извадете. Ако това не помага, добавете малко захар или ябълков оцет. Последният вариант е супата да се разреди с вода.

12. Как да приготвите жилаво месо?

Жилавите парчета месо мариновайте със следните съставки – бира, оцет, домати, лимон, папая или ананас. Тези неща съдържат ензими и киселини, които омекотяват месото.

13. Освободете се от излишните мазнини в супата

Ако супата е прекалено мазна, поставете в хладилник половин час, а след това извадете горния слой и след това загрейте. Или поставете няколко кубчета лед в супа и отстранете мазнината, която ще се залепи за тях. Можете да поставите и лист маруля и да изчакате няколко минути, докато поеме мазнините, така че след това да махнете като омекне.

14. Какво да правим с вкуса на загоряло мляко?

Ако млякото ви е изкипяло и мирише на изгоряло добавете малко сол. Вкусът на изгоряло ще бъде значително намален.

15. Ускорете зреене на плодовете

За да може плодовете за узреят през нощта, поставете в хартиена торба с 1 ябълка. Ябълката изпуска газ етилен, който ускорява процеса на зреене.

16. Спасете загорелият сос

Ако сосът ви загори, а нямате съставки, за да направите нов, смесете 1 чаена лъжичка фъстъчено масло в 1 чаша сос.

17. Отърви се от ароматите в пластмасовите съдове

Единственото решение е да напълните със смачкана вестници, които ще поемат ароматите. Преди следващото използване измийте.

18. Как да спасим загорелият тиган?

Изсипете сода бикарбонат и 4-5 супени лъжици сол. След това добавете вода, докато се покрият съставките и оставете да престои една нощ. На другият ден измийте.

19. Почистете неръждаема стомана

Алкохолът много лесно почиства всички петна по стоманата. Сложете малко алкохол на памук и изтъркайте проблемните места.

20. Как да се почистите медените съдове?

Използвайте кетчуп. Само сложете малко и полирайте

Източник: bradva
0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Гладиаторски дуели и инфарктни моменти на 16-тия шахматен мемориал за купа "Янко Гюзелев" Гросмайстор Момчил Николов за втора поредна година завоюва престижното отличие Знаците, които показват, че той определено си пада по теб Ето кои ся те
Една от три жени между 18 г. и 60 г. страда от липса на интерес или удоволствие от секса Проблемите във връзката - неразбирателствата, липсата на комуникация и на внимание може да намалят желанието за секс у жената Зодиите, които ще получат мечтано предложение преди края на февруари 4 зодии ще се радват на положителни оферти
Пламен Карашев съобщи голяма новина навръх рожденния си ден Националният празник ще бъде отбелязан по незабравим начин в Бургас „Щастието на французойката“: торта суфле без печене Всички любители на сладкото са луди по нея
Сигнал до Флагман.бг: Страшна измама с прахосмукачки Dyson и Техномаркет (СНИМКИ) Направена е фалшива страница от името на веригата, от която мамят наивници Ако искате я наричайте модерна мусака, ако искате руло от картофи - всичко му отива на това изкушение Приготвя се с евтини продукти, подобно на класическата мусака с картофи
Просто изсипете пакетче мая в пералнята и решете този проблем Опитните домакини заместват купешката белина с мая за хляб Усложненията от грипа идват седмица след него Това се случва основно при пациенти с компрометиран имунитет, както при бременни и кърмачета
Обявиха най-странната обществена поръчка. 9,2 милиона лева за конете на спецченгетата Пусната е от Столичната дирекция на вътрешните работи Имахте ли необичайно главоболие и неразположение? Подгответе се за още! Ударила ни е силна магнитна буря, предстои още