Уникално кафе за ценители предлагат в класния бургаски ресторант „Розе”
Българите изпиват 35 000 тона кафе всеки ден, малцина ценители обаче са запознати какъв трябва да е истинския вкус на тази тъмна божествена напитка. Отговорът ни дава известният барист Йордан Дъбов, който е на гости в ресторант „Розе“, намиращ се в центъра на Бургас - на бул."Алеко Богориди". Класното заведение вече предлага елексира, създаден от експерта, чийто екип след многобройни дегустации, купува зърната единствено от малки ферми от Етиопия, Гватемала, Бразилия и др., които поддържат качеството и имат подходящи климатични условия за отглеждане на кафе. Кафетата „DABOV” се изпичат на деня, в който е направена поредната поръчка. За качеството им отговаря именно Йордан Дъбов, който пътува всяка година до страните производителки. Той е и международен съдия на конкурса Cup of Excellence, което му дава възможност да дегустира многобройни партиди кафе годишно. Според него тонизиращата напитка не трябва да е горчива.
„Търсим онова кафе, което да се хареса на мен и моя екип. И защото вярваме, че по нищо не се различаваме от вас, ако ни допадне, знаем, че ще хареса и на вас. След като го открием, ние се опитваме да го закупим и това не е никак лесна задача. Когато успеем, го изпичаме. Правим това ежедневно, за да не го провалим, развалим или изгорим. Доставяме го нашите партньори, с които имаме по-тясна връзка, защото се харесваме, изповядваме една и съща религия. Трябва ви кафе, ние ви го печем и доставяме, в много малки количества, защото природата не може да ни даде изобилие”, обяснява с въодушевление експертът.
„Блендът в Бургас е първият, който създадохме и се харесва най-много. Целта му е да ви разори, защото ще пиете чашка след чашка, ще искате още и още. Малко глуповато звучи, но неговата цел е да ви доставя удоволствие и да не можете да му се наситите. Кафето ни е с малко по-слабо тяло, много сладникаво и киселинно, това е оригиналният му вкус”, казва още Дъбов.