Вашият сигнал Връзка с Флагман

Ресторант „Виста Маре” преобърна представите ни за храната, вижте фантазиите на главния готвач (СНИМКИ)

Ресторант „Виста Маре” преобърна представите ни за храната, вижте фантазиите на главния готвач (СНИМКИ) Бутиковият бургаски ресторант посрещна гостите с пармезанови близалки със сушени домати и маслини. Управителят Маргарита Петкова поднася комплиментите на гостите
Ключови думи: виста маре, ресторант виста маре, ресторанти бургас

Един нестандартен, различен поглед върху храната и поднасянето й представи бутиковият бургаски ресторант „Виста Маре” във „Вечерта на трансформациите”. Нищо не е такова, каквото изглежда и всичко е въпрос на гледна точка. Вдъхновен от клишето главният готвач Йордан Динев размени ролите на храните. За клиентите на заведението, което се намира на ул. „Митрополит Симеон” 6,  вечерта бе необикновена. Първата изненада бе поднесена още със сядането им около масите.
Сервитьорът ги посрещна с торта вместо салати и предястие. Вкусният „десерт” бе направен от пушена сьомга, а предястието бе от гъши дроб, поднесен под формата на сладолед на клечка, овалян в натрошени лешници с пълнеж от портокалова балсамова редукция. Основното ястие бе доматът на тортата. Гостите получиха пилешко филе под формата на домат. За приготвянето му не са използвани изкуствени желиращи вещества, а домашно приготвено доматено пюре и агар-агар, издадоха от кухнята. За десерт главният готвач изненада клиентите с чийзкейк трансформиран като салата „Капрезе“ с домашно сладко от домати и сироп от босилек. За всички клиенти имаше комплименти от заведението – пармезанови близалки със сушени домати и маслини. Селекцията на виното също бе съобразена с „Вечерта на трансфорациите”. Гостите получиха бяло вино от черен сорт грозде Пино Ноар, както и Розе от бяло грозде.

За десерт главният готвач изненада клиентите с чийзкейк
трансформиран като салата „Капрезе“


От „Виста Маре” плануват различни тематични предложение всяка седмица през настоящата есен и предстоящата зима. Елитният ресторант ще представи в най-скоро време новото си сезонно меню от червени меса и дивеч, ще има и нова винена листа със селекция от цял свят.

През лятото ресторантът умело наложи вечерите на тайландската кухня, които пожънаха огромен успех. Рецептите на майстор Динев са автентични. От „Виста Маре” планират през следващите месеци тематични вечери с подбрана кухня от целия свят, както и уникални по рода си винени събития.

Обедното меню на ресторанта също не е за подценяване. Заведението предлага разнообразни ястия през деня на крайно достъпни цени. Менюто се публикува всеки ден във фейсбук страницата на „Виста Маре”.

Това са тематичните трансформирани вина


Стартерите

Вкусният „десерт” е направен от пушена сьомга


Гъши дроб на клечка

Основното ястие бе доматът на тортата
11 урока, които повечето двойки научават твърде късно в живота си Ето кои са те  Зеленски с коментар за предстоящата важна среща Представители на Украйна и САЩ ще беседват в Саудитска Арабия, по план събитието трябва да е на 12 март
Колко често правите секс? Ето данни за различните поколения Данните потвърждават, че поколението Z прави по-малко секс, има по-малко партньори "Избухна" в ефир Игнатова със словесен бисер за Перник и...
4 зодии, които навлизат в своята позитивна ера в следващите 6 месеца Дали сте сред тях Известен военен с разтърсващи думи за САЩ и НАТО Няма да е краят на света, ако САЩ напуснат НАТО, каза Бен Уолъс
Когато ми се яде нещо сладко, спретвам тези бананови пухчета – децата са луди по тях Страхотен десерт, с малко и лесни съставки, който става и за най-капризните деца Oсъдиха магьосница, плашила куриер със смърт Жената поискала 9 бона за разваляне на проклятието
6 клана лихвари дерат народа, в тях влизат шуреи и баджанаци! Длъжниците обаче са товарени от непосилни лихви, които водят до загуба на имущество, автомобил и дори покрива над главите им Тийнейджъри взривиха канализационна шахта, пекли наденици Неуспешният експеримент на групата младежи разтърсил целия квартал
Шествие в София "На 8 март изискваме справедливост, равноправие и свобода", казват присъстващи Леля Недка ме научи как да правя кисело мляко, което не се разваля с месеци Става твърдо като камък и много вкусно