Ресторант „Виста Маре” преобърна представите ни за храната, вижте фантазиите на главния готвач (СНИМКИ)
Един нестандартен, различен поглед върху храната и поднасянето й представи бутиковият бургаски ресторант „Виста Маре” във „Вечерта на трансформациите”. Нищо не е такова, каквото изглежда и всичко е въпрос на гледна точка. Вдъхновен от клишето главният готвач Йордан Динев размени ролите на храните. За клиентите на заведението, което се намира на ул. „Митрополит Симеон” 6, вечерта бе необикновена. Първата изненада бе поднесена още със сядането им около масите.
Сервитьорът ги посрещна с торта вместо салати и предястие. Вкусният „десерт” бе направен от пушена сьомга, а предястието бе от гъши дроб, поднесен под формата на сладолед на клечка, овалян в натрошени лешници с пълнеж от портокалова балсамова редукция. Основното ястие бе доматът на тортата. Гостите получиха пилешко филе под формата на домат. За приготвянето му не са използвани изкуствени желиращи вещества, а домашно приготвено доматено пюре и агар-агар, издадоха от кухнята. За десерт главният готвач изненада клиентите с чийзкейк трансформиран като салата „Капрезе“ с домашно сладко от домати и сироп от босилек. За всички клиенти имаше комплименти от заведението – пармезанови близалки със сушени домати и маслини. Селекцията на виното също бе съобразена с „Вечерта на трансфорациите”. Гостите получиха бяло вино от черен сорт грозде Пино Ноар, както и Розе от бяло грозде.
трансформиран като салата „Капрезе“
От „Виста Маре” плануват различни тематични предложение всяка седмица през настоящата есен и предстоящата зима. Елитният ресторант ще представи в най-скоро време новото си сезонно меню от червени меса и дивеч, ще има и нова винена листа със селекция от цял свят.
През лятото ресторантът умело наложи вечерите на тайландската кухня, които пожънаха огромен успех. Рецептите на майстор Динев са автентични. От „Виста Маре” планират през следващите месеци тематични вечери с подбрана кухня от целия свят, както и уникални по рода си винени събития.
Обедното меню на ресторанта също не е за подценяване. Заведението предлага разнообразни ястия през деня на крайно достъпни цени. Менюто се публикува всеки ден във фейсбук страницата на „Виста Маре”.