Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Богатите търсят домашни гозби в луксозните хотели за Гергьовден, не искат замразени мръвки

Туристите настояват за агнета, гледани при свободна паша и категорично не искат да бъдат посрещани с ястия от замразени мръвки, закупени от супермаркета
Ключови думи: домашни гозби, луксозни хотели, Гергьовден, агнета, паша, клиенти, богати туристи,

Туристите вече масово търсят здравословни храни, приготвени от домашни биопродукти. За родните и чуждите гости луксът отдавна не е само в звездите и удобствата на хотела, но и в предлаганите ястия и напитки, пише "Стандарт". Според собственици на хотели вече е задължително в обектите с 4 и 5 звезди да се предлагат предимно ястия от домашни биопродукти.

По Гергьовден например туристите настояват за агнета, гледани при свободна паша и категорично не искат да бъдат посрещани с ястия от замразени мръвки, закупени от супермаркета, обясняват от бранша. Преди години българските ястия имаха уникален вкус именно заради натуралните продукти. Сега клиентите търсят същото - салата от зеленчуци, гледани в градината, сирене и кашкавал, направени от домашно мляко, както и мръвки от домашни кокошки или пасли в планината животни, твърдят от бранша. Това са изискванията на клиентите и хотелиерите и ресторантьорите трябва да се съобразяват с тях. Затова и браншът с нетърпение чака луксозните хотели да имат право да продават биохрани, както в момента имат възможност къщите за гости, обясни председателят на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация Благой Рагин.

Луксът в ерата на изкуствените храни всъщност са именно биопродуктите и ние не можем да си позволим да отказваме домашни храни на клиентите си, обясниха собственици на луксозни заведения. Възможността да се продават собствено производство туршии, сирена и луканки в къщите за гости е стъпка в правилната посока, но за да върви напред туризмът, това трябва да е възможно и в скъпите хотели, категоричен бе преди време и кметът на Банско Георги Икономов. Ако се даде възможност домашни храни да се продават и в луксозните хотели, български и чужди гости ще си припомнят вкуса на домашно приготвената салата "Снежанка" например, вместо във всеки ресторант да им предлагат такава, купена от някоя от големите вериги.
2
Коментара по темата
2.
fifi
03.05.2014 19:50:59
Разликата от домашно приготвени храни и купешки е огромна.Всичко което се купува готово е една отрова за организма.
1.
Био далавери
03.05.2014 13:54:53
E, сега ще ви покажем как се предлагат вмирисани мръвки, кисело мляко от сухо мляко, не заквасено, а направено по мембранни технологии от палмово масло, яйца от "диви" пъдпъдъци, био краставици от оранжериите на Турция и пр. на супер био цени. И тарифата на неуморните труженици от агенцията на храните ще се вдигне, въобще всеобщ просперитет и забогатяване!
  Добави Коментар
Знаменит тенисист с култово последно желание Агилера поиска студена бира Зверство смрази морски град Убиха с пушка кърмеща майка куче
Желание за стриптийз в „Ергенът“, но Мартин отказа Това е гадно, каза той, след като Анна-Мария го би в игра и това й даде право да поиска нещо от него Получи огромно признание Мъри и Гьозтепе мобилизират френетична фенска маса
Събра погледите на 57 години Малина е с тяло като манекенка Вързаха й тенекия Дрю е чаровна и богата, но не сполучи с определен мъж
Река с крокодили ще е домакин на знаменито състезание? Ето какво планират Не си поплюва Фънки с негативни думи за Лили Иванова
Направи голям фурор в "Стани богат" Млад мъж отвори въпрос за 20 000 лева Ще е булка Леердам каза "да" на Пол
Пак показа класа Григор е 1/4-финалист в Маями, турнирът е за 1000 точки при трофей Беше на върха на славата, а сега е в затвора Робиньо е зад решетките