Илонка Аврамова: В пастета има кожи, но не и нокти
Българският пастет се прави от тлъсто месо и от мазнини, за да може да се маже на филията. В него обаче няма нито нокти, нито уши, нито канцерогенни съставки. Това каза в студиото на ТВ7 председателят на асоциацията на месопреработвателите Илонка Аврамова. Тя сподели, че детето й се храни най-често с пастет и лютеница и увери, че твърденията на диетологът Дарио Ласич за повишено ниво на емулгатори, полифосфати и натриумнитрати не отговаря на истината.
„Не е вярно и това, че се слагат опашки и сухожилия. Понякога е възможно да се поставят кожи“, призна Аврамова. Тя разкри, че преди двайсетина години българският пастет се е правил от свински глави. Основна съставка и сега е черният дроб и машинно обезкостеното месо, каза още дамата, която е шеф на асоциацията на месопреработвателите. Добави Коментар