Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Билкарка предлага след празниците да подсилим имунната си система със сироп от глухарчета

Глухарчето ни доставя минерали и витамини
Ключови думи: глухарче, билкар, сироп от глухарче

След дългите Великденски пости организмът ви не е желателно да се претоварва с тежка храна. Добре е да подсилите имунната си система, а едно от най-добрите средства за това е сиропът от глухарче. Не приемайте обаче повече от две-три супени лъжици от него на ден, защото ако дневната доза е по-голяма, организмът ни не може да го усвои и го изхвърля, каза пред репортер на Флагман.БГ билкарката Ваня Стоева. Консумирайте и по три ореха преди ядене, съветва тя. Копривата във всякакъв вариант - на запарка, на яхния, на спиртен извлек е много полезна. Добре е в менюто ви да има и повече сурови семена.
„Глухарчето доставя минерали и витамини. То нормализира обмяната на веществата. Всеки, който иска повече информация, може да прочете книгата на Мария Требен. За ореха пък всички знаем колко е полезен за мозъчната дейност. Не случайно и прилича на нашия мозък“, добавя билкарката. 

Сироп /Мед/ от Радика /глухарче/
Четири препълнени шепи с цветове от радика /глухарче/ се слагат в един литър студена вода и се затоплят бавно до кипване. Оставят се малко да поврат  /5-6 минути/. След това тенджерата се сваля от котлона и се оставя да пренощува. На следващия ден всичко това се прецежда, цветовете се изстискват хубаво с две ръце. В сока се сипва 1 кг. нерафинирана /рафинирана/захар и се прибавя половин лимон. /обелен и нарязан на филийки/. Ако се прибави повече лимон, тогава сокът киселее. Тенджерата се слага на печката без капак. За да се запазят всички витамини, е желателно котлонът да се включи на първа степен. Така течността се изпарява, без да ври. Сиропът се оставя един-два пъти да изстине, за да се установи правилната му субстанция. Той не бива да е много гъст, тъй като след по-продължително изпарение може да се захароса, но пък и да не е твърде рядък - тогава след известно време ще започне да киселее. Трябва да се получи хубав, гъст сироп, който намазан на закуска върху филията, да е много вкусен, добавя Ваня Стоева.
0
Коментара по темата
  Добави Коментар
56-годишна известна чаровница се показа по розов бански Тя е много стройна Ядоса много фенове Сабаленка сложи трофей на земята, а после направи неприлично движение
Участничка в "Стани богат" няма представа кой е този робот Любопитен въпрос за 2000 лева Замразиха финансирането на НПО-тата от САЩ Очаква се обаче това решение да бъде оспорено в съда
Получи голямо признание Яна Маринова спечели грамота за...  Тръмп сменя посланика в България, Мартин Макдауъл поема задълженията на Кенет Мертен Оставката на дипломата е била приета от американския президент
Пиян мъж налетя на бой! Това, което му се случи е разтърсващо Човекът определено не е имал късмет Извънредно! 6 патрулки отцепиха ул. "Оборище" в центъра на Бургас Очаквайте подробности
С колко поскъпнаха апартаментите в Бургас Скокът е драматичен Как да създадем ефективна домакинска рутина: Пълно ръководство за организиран дом Вижте подробности 
10 непознати съкровища в Бургаска област: Пътеводител за търсачи на автентични преживявания Вижте тези места и ги посетете  Няма да повярвате каква заплата му предлагат 200 милиона евро на година за Вини-жуниор