Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Билкарка предлага след празниците да подсилим имунната си система със сироп от глухарчета

Глухарчето ни доставя минерали и витамини
Ключови думи: глухарче, билкар, сироп от глухарче

След дългите Великденски пости организмът ви не е желателно да се претоварва с тежка храна. Добре е да подсилите имунната си система, а едно от най-добрите средства за това е сиропът от глухарче. Не приемайте обаче повече от две-три супени лъжици от него на ден, защото ако дневната доза е по-голяма, организмът ни не може да го усвои и го изхвърля, каза пред репортер на Флагман.БГ билкарката Ваня Стоева. Консумирайте и по три ореха преди ядене, съветва тя. Копривата във всякакъв вариант - на запарка, на яхния, на спиртен извлек е много полезна. Добре е в менюто ви да има и повече сурови семена.
„Глухарчето доставя минерали и витамини. То нормализира обмяната на веществата. Всеки, който иска повече информация, може да прочете книгата на Мария Требен. За ореха пък всички знаем колко е полезен за мозъчната дейност. Не случайно и прилича на нашия мозък“, добавя билкарката. 

Сироп /Мед/ от Радика /глухарче/
Четири препълнени шепи с цветове от радика /глухарче/ се слагат в един литър студена вода и се затоплят бавно до кипване. Оставят се малко да поврат  /5-6 минути/. След това тенджерата се сваля от котлона и се оставя да пренощува. На следващия ден всичко това се прецежда, цветовете се изстискват хубаво с две ръце. В сока се сипва 1 кг. нерафинирана /рафинирана/захар и се прибавя половин лимон. /обелен и нарязан на филийки/. Ако се прибави повече лимон, тогава сокът киселее. Тенджерата се слага на печката без капак. За да се запазят всички витамини, е желателно котлонът да се включи на първа степен. Така течността се изпарява, без да ври. Сиропът се оставя един-два пъти да изстине, за да се установи правилната му субстанция. Той не бива да е много гъст, тъй като след по-продължително изпарение може да се захароса, но пък и да не е твърде рядък - тогава след известно време ще започне да киселее. Трябва да се получи хубав, гъст сироп, който намазан на закуска върху филията, да е много вкусен, добавя Ваня Стоева.
0
Коментара по темата
  Добави Коментар
"Съпруга-трофей" обяви цената си за седмица и... Намери своя мъж-мечта Ралица Паскалева сподели какво мисли за Димо Алексиев Чувства го като брат
Получи тежък удар Силвия май беше предадена в Игрите, тя твърди, че... Тази супа гони вирусите Вкусна и полезна
Поиска руско гражданство Аз вече съм руснак, каза Емир Кустурица Първан Симеонов обяви, че напуска Галъп Ще продължавам да помагам - както и досега - с каквото мога, написа той
Почина светило в медицината – роденият в Карнобат проф. Тройчо Троев Той има около 300 научни публикации, голяма част от тях са публикувани и в чужбина МИРГ Бургас-Камено подготвя стратегия за местно развитие за периода 2025-2029 г.
В новия уелнес комплекс в кв. Ветрен отвори врати ресторант „La Bottarga“ (СНИМКИ) Класическите ястия, които всички познават и ценят, се приготвят с авторски почерк и първокласни продукти Юмрук и бокс - актуалното забавление на тийнейджърите? Видеото от магазина в "Люлин" идва след като публичен стана случая в мол "България", където тийнейджъри набиха сервитьор заради направена им забележка
Манчестър Сити с нова грандиозна издънка, изпусна 3 гола преднина "Гражданите" завършиха 3:3 с Фейенорд Над 96% от децата в България имат минимум по един кариес 71% от тях до 5-годишна възраст имат кариес на млечните зъби