Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Малки хитринки за здрави великденски яйца

Колкото повече ги преварявате, толкова по-трошливи и "гумени" стават
Ключови думи: яйца, великден, хитринки


Идва  Великден и особено ако има деца в къщата, пада голяма забава, а и се боядисват повечко яйца. Децата обожават тази задача.

Но винаги се ядосваме, когато се чупят яйца, или не знаем точно колко време да ги варим, за да сме сигурни, че са сварени добре.

Трябва да се знае, че терминът "твърдо сварени яйца" не е съвсем коректен. Яйцате не бива да се преваряват.

Има няколко хитринки и съвета, които трябва да запомним, за да имаме винаги хубаво сварени яйца, без да са гумени и да се белят трудно.

1.Сложете яйцата на един ред в по-дълбока тенджерка.

2.Покрийте със студена вода отгоре, на около 2.5 см от върха на черупките на яйцата.

3.Сложете капак на тенджерката и варете на средна температура на котлона.

4.Веднага след като водата заври, махнете тенджерата от котлона и я оставете встрани.

5.За големи средно сварени яйца, ги оставете във водата от 1 до 4 минути, в зависимост от вкуса ви.

6.За големи твърдо сварени яйца, оставете яйцата във водата за 15-17 минути.

7.Когато сте достигнали желаното ниво за готовност на яйцата, ги изцедете от водата.

8.Веднага покрийте със студена вода и няколко кубчета лед.

9.Рохко сварените яйца трябва да се държат във водата толкова време, колкото е необходимо, за да могат да се хванат с ръка.

10.Твърдо сварените дръжте до пълното охлаждане.

И няколко хитрости от нас, които трябва да знаете, когато става дума за добре сварени яйца:

Никога не трябва да варим яйцата продължително. Това ги прави гумени.

Ако искаме черупките да се отделят лесно и яйцата да останат лъскави, то трябва да варим малко по-стари яйца. Пресните се белят по-трудно.

За да запазим яйцата от пукване по време на варене, трябва да пробием широкия край (дупенцето) на яйцето с игла, което ще помогне и за лесното им белене.
1
Коментара по темата
1.
чукач
12.04.2014 08:52:51
точно така, преди да сварите великденски яйца, пробийте ги всичките предварително откъм дупенцето та при чукане по-лесно да ви се спука яйцето. ха ха ха
  Добави Коментар
ГДБОП разби организирана престъпна група Четиримата ѝ членове изнудвали за пари в София Надарена кака "омагьоса" нападател на Генк Пам представя себе си като дизайнер, но също така е модел
Предложение предвижда богатите страни да плащат 250 млрд. долара годишно за климата Финансовият въпрос е основната тема на спорове на преговорите на конференцията COP29 Залужни: Започна Третата световна война!      Според него началото ѝ се доказвало от привличане на военна помощ от Китай, Иран и Северна Корея за Русия
Слънчево и студено ще е утре, в планините ще превалява сняг В неделя и в понеделник ще е предимно слънчево  Кметът на Минерални бани остава под домашен арест От прокуратурата коментираха, че разследването продължава, като е възможно и повдигането на нови обвинения
Ракетата "Орешник" прелетяла до Днипро за 15 минути Тя е била оборудвана с шест бойни глави: всяка от тях оборудвана с шест суббоеприпаса Важно за шофьорите: Предлагат промени в регистрацията на коли Има нужда от облекчаване на режима по отношение на предоставяните документи
Русия превзе още територия в Източна Украйна Селото е разположено на 12 км северно от Курахово  "Пия вино от 4 бона и не знам къде се намирам" Това сподели холивудска звезда, разказвайки перипетиите си
Авариен ремонт затваря пътя Царево - Резово Движението ще бъде ограничено за 3 часа Над 1000 бегачи ще мерят сили в първия Полумаратон Бургас 2024 Надпреварата се провежда за първи път