Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Ресторант „Ракия” в мол „Странд” с шокиращо ниски цени, предлагат кебапче за 1.50 лв.

Актьорът Виктор Калев от „Шоуто на Слави“ бе официален гост на отварянето и пръв опита от българското гурме меню
Ключови думи: Ресторант Ракия, мол Странд, ракия на корем, кебапче, мариела остенд, открит мол, виктор калев

Новото кулинарно бижу в първия открит лайфстайл и търговски център СТРАНД Бургас - ресторант „Ракия“, официално отвори врати за своите клиенти. Заведението обещава да се превърне в истински хит, съчетаващо ястия от модерната българска кухня, достъпни цени и разнообразни качествени ракии и вина.

Актьорът Виктор Калев от „Шоуто на Слави“ бе официален гост на отварянето и пръв опита от българското гурме меню. Мариела Остенд, Инвестиционен Директор на СТРАНД Бургас, сподели че за туристически район като Бургас, ресторанта притежава уникалната възможност да популяризира националното ни питие, както и вкусът на съвременната  българска кухня. 

Ресторант „Ракия“ предлага модерна интерпретация на богатата ни българска кулинарна традиция  и празнува богатството на нашето национално питие – ракията. Интериорът е модерен,  издържан в неутрални и изчистени форми.  Националното ни наследство и етнос се издават само по стилизиран мотив на самоковска шевица, черно бели фотографии и автентичен казан за ракия.  Шоу-кухня  и студена витрина, от която гостите могат да си изберат месото и да видят как то се приготвя на скара на дървени въглища,  е една от основните атракции на ресторанта.

Стойчо Христев, създател на концепцията обяснява философията зад която стои идеята за създаването на ресторант „Ракия“:  „За разлика от други нации, за нас българите яденето и пиенето се неизменно свързани.  Известно е, че сме народ, който на гладно не пие, а освен това на софрата ни винаги присъстват ракия и вино. Докато българското вино вече има донякъде международно признание, за националното ни питие ракията, малцина знаят. Именно заради това ресторанта е посветен на това нашето уникално богатство и на изкусните майстори, които го създават.  В „Ракия“ има над петдесет вида качествени български ракии, които гостите на заведението ще имат възможност да дегустират и оценят“, споделя Христев.

В продължение на три дена клиентите имаха възможността да вкусят и да оценят най-добрата ракия. Специалната награда на производителя беше връчена на „Сливенска Перла“ – определена от клиентите като най-качествената традиционна българска напитка.

Ресторант „Ракия“ предлага вкусовата палитра на ястията и скарата е определено българска, но поднесени по модерен, гурме начин. Подправките са майсторски подбрани, за да подчертаят свежите български продукти, без да ги доминират. Ястията са прясно приготвени с минимална обработка, за да се подчертае свежестта на продуктите. Съвременният прочит на традициионите ястия започва още от салатите. Зелената салата например е представена в 4 гурме варианта  - с маринована в лимон и билки, пастарма с пушена пъстърва и гризини, с мариновани тиквички и доматена емулсия, с печени домати с чесън. Гурме темата продължава с предястията, където дори такива класически ястия като зеленчуците на скара са обогатени с меко козе сирене, подправки и  дресинг от зехтин и горчица. Скарата е гръбначният стълб на менюто – разчита се изцяло на прясно месо приготвено в шоу-кухнята пред клиентите на дървени въглища.    

Основните ястия най-ярко демонстрират съвременния прочит на класическите български ястия.  Сред тях са свински котлет с билкова коричка,  пилешки гърди фламбирани в кайсиева ракия,  свинско вретено с праз, орехи и сини сливи.  Има дори  ястие „Манджа с грозде“ - пилешки гърди със сметана, червен лук и разбира се грозде. Сред десертите присъства баница с тиква и орехи сервирана с карамелов сос  и запечена ябълка с орехи, мед и канела. <

3
Коментара по темата
3.
Ками
23.10.2013 09:32:24
Защо този мол е винаги празен? Какво не му е наред?
2.
лекия
14.10.2013 20:57:54
аз докато отида до там ще съм изхарчил бензин за 1 кебапче а после кой ще ме върне като пия 1-2 питиета... баси и тъпото място за мол особено пък за ресторант... "пералня"
1.
бургазлия
14.10.2013 17:54:19
1,50 ако е шокиращо ниска цена, смятай колко ще е високата цена. що за глупава реклама им правите. то във всички ресторанти кебапчетата са с такава цена.
  Добави Коментар
Всяка орхидея има нужда от този домашен еликсир! За да накарате цъфтящите орхидеи да цъфтят възможно най-дълго, опитайте тези методи Отиваш на хотел, крадат ти парите 250 евро изчезнаха мистериозно от хотелска стая
Кървав екшън на футболен мач В края на мача е възникнал скандал между феновете и страничния съдия Сериозен недостиг на противогрипни ваксини в аптеките у нас
Зловеща статистика: На всеки 10 минути по света е убивана по една жена През изминалата 2023 г. най-малко 85 000 жени и момичета са били убити умишлено по света Роден бизнесмен си отиде едва на 57 години Росен Христов почина през нощта на събота срещу неделя
Жестока трагедия! Мъж уби баща си и нападна майка си Убиецът страда от психично заболяване Измама в „Пееш или лъжеш“? Прекръсти се, че не я познава, а са били на една сцена /видео/ Беатрис Халваджиян и Орлин Горанов пяха в Коледно матине 2023 година един след друг
Протести срещу насилието над жени Феминистки тръгват на шествие в София под надслов „Нито една повече“ Най-проблемните деца са от тези 5 зодии Ако имаше състезание за тежък характер, Овенът би заел първо място в него, смятат астролозите
Тормоз в детска градина! Още я удряй, крещи помощник възпитателка Майка на дете със специални образователни потребности разказа, че започнало да се напикава заради лошото отношение към него Това е класическа рецепта за свинско с кисело зеле Рецептата е елементарна, а задължително трябва да присъства на трапезата