Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Ресторант „Ракия” в мол „Странд” с шокиращо ниски цени, предлагат кебапче за 1.50 лв.

Актьорът Виктор Калев от „Шоуто на Слави“ бе официален гост на отварянето и пръв опита от българското гурме меню
Ключови думи: Ресторант Ракия, мол Странд, ракия на корем, кебапче, мариела остенд, открит мол, виктор калев

Новото кулинарно бижу в първия открит лайфстайл и търговски център СТРАНД Бургас - ресторант „Ракия“, официално отвори врати за своите клиенти. Заведението обещава да се превърне в истински хит, съчетаващо ястия от модерната българска кухня, достъпни цени и разнообразни качествени ракии и вина.

Актьорът Виктор Калев от „Шоуто на Слави“ бе официален гост на отварянето и пръв опита от българското гурме меню. Мариела Остенд, Инвестиционен Директор на СТРАНД Бургас, сподели че за туристически район като Бургас, ресторанта притежава уникалната възможност да популяризира националното ни питие, както и вкусът на съвременната  българска кухня. 

Ресторант „Ракия“ предлага модерна интерпретация на богатата ни българска кулинарна традиция  и празнува богатството на нашето национално питие – ракията. Интериорът е модерен,  издържан в неутрални и изчистени форми.  Националното ни наследство и етнос се издават само по стилизиран мотив на самоковска шевица, черно бели фотографии и автентичен казан за ракия.  Шоу-кухня  и студена витрина, от която гостите могат да си изберат месото и да видят как то се приготвя на скара на дървени въглища,  е една от основните атракции на ресторанта.

Стойчо Христев, създател на концепцията обяснява философията зад която стои идеята за създаването на ресторант „Ракия“:  „За разлика от други нации, за нас българите яденето и пиенето се неизменно свързани.  Известно е, че сме народ, който на гладно не пие, а освен това на софрата ни винаги присъстват ракия и вино. Докато българското вино вече има донякъде международно признание, за националното ни питие ракията, малцина знаят. Именно заради това ресторанта е посветен на това нашето уникално богатство и на изкусните майстори, които го създават.  В „Ракия“ има над петдесет вида качествени български ракии, които гостите на заведението ще имат възможност да дегустират и оценят“, споделя Христев.

В продължение на три дена клиентите имаха възможността да вкусят и да оценят най-добрата ракия. Специалната награда на производителя беше връчена на „Сливенска Перла“ – определена от клиентите като най-качествената традиционна българска напитка.

Ресторант „Ракия“ предлага вкусовата палитра на ястията и скарата е определено българска, но поднесени по модерен, гурме начин. Подправките са майсторски подбрани, за да подчертаят свежите български продукти, без да ги доминират. Ястията са прясно приготвени с минимална обработка, за да се подчертае свежестта на продуктите. Съвременният прочит на традициионите ястия започва още от салатите. Зелената салата например е представена в 4 гурме варианта  - с маринована в лимон и билки, пастарма с пушена пъстърва и гризини, с мариновани тиквички и доматена емулсия, с печени домати с чесън. Гурме темата продължава с предястията, където дори такива класически ястия като зеленчуците на скара са обогатени с меко козе сирене, подправки и  дресинг от зехтин и горчица. Скарата е гръбначният стълб на менюто – разчита се изцяло на прясно месо приготвено в шоу-кухнята пред клиентите на дървени въглища.    

Основните ястия най-ярко демонстрират съвременния прочит на класическите български ястия.  Сред тях са свински котлет с билкова коричка,  пилешки гърди фламбирани в кайсиева ракия,  свинско вретено с праз, орехи и сини сливи.  Има дори  ястие „Манджа с грозде“ - пилешки гърди със сметана, червен лук и разбира се грозде. Сред десертите присъства баница с тиква и орехи сервирана с карамелов сос  и запечена ябълка с орехи, мед и канела. <

3
Коментара по темата
3.
Ками
23.10.2013 09:32:24
Защо този мол е винаги празен? Какво не му е наред?
2.
лекия
14.10.2013 20:57:54
аз докато отида до там ще съм изхарчил бензин за 1 кебапче а после кой ще ме върне като пия 1-2 питиета... баси и тъпото място за мол особено пък за ресторант... "пералня"
1.
бургазлия
14.10.2013 17:54:19
1,50 ако е шокиращо ниска цена, смятай колко ще е високата цена. що за глупава реклама им правите. то във всички ресторанти кебапчетата са с такава цена.
  Добави Коментар
Мъж от село Оризаре кара мъртво пиян За щастие не се стигна до инцидент Отличник е в... Масажите
Млада жена от Бургаско реши да краде, полицията я сгащи Престъплението стана в Поморие Депутатите обсъждат вота на недоверие Гласуването ще е към края на традиционната работна седмица
Ето какво ще е времето Дъжд почти в цяла България Струва 170 бона Някои котета са само за богаташи
Сложи край на любовна приказка 27-годишната Синди е сама Не отиде на погребението на бившата си жена Дейвид Хаселхоф може би не се разбира с близки на Памела Бах
Разплака се, защото... Трябваше да снима неприятна за нея сцена Направи скандално признание Чаровна дама си има приятели с екстри 
Медведев се подигра със Зеленски и Фон дер Лайен Твърди, че европейските елити "избират смъртта" PR експерт: Тандемът Борисов-Пеевски ще реши колко дълго да ни управлява кабинета „Желязков” Трябва да изминем пътя към еврозоната, за да затворим тази врата към големия съветски брат, който ни чака оттатък Черно море, каза Диана Дамянова