Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Сервират специалитета на Йосип Тито на бургаския плаж, вижте къде

Специалитетът "Маршалова вешалица" е кръстен на маршал Тито и се приготвя по оригиналната рецепта, създадена преди десетилетия специално за изискания вкус на югославския диктатор
Ключови думи: ресторант Морски звуци, Йосип Тито, специалитет, Маршалова вешалица, Бургас, плаж

Сръбски готвач-виртуоз приготвя любимото блюдо на легендарния диктатор на бивша Югославия Йосип Броз Тито на плажа в Бургас. Ястието носи емблематичното име "Маршалова вешалица" и може да бъде поръчано от всеки клиент в ресторант "Морски звуци". Лятното заведение се намира на Северния плаж в Бургас и е особено популярно сред почитателите на сръбската кухня.

Уникалният шанс тук да се сервира любимата гозба на маршал Тито се дължи на сръбския готвач Владо Николич. Специалитетът "Маршалова вешалица" е кръстен на маршал Тито и се приготвя по оригиналната рецепта, която е била създадена преди няколко десетилетия след серия от кулинарни експерименти специално за изискания вкус на югославския диктатор. Появата й на бургаския плаж има интересна история. Готвачът научил съвсем случайно рецептата от бивш агент на тайните югослужби УДБА, който го инструктирал как да му приготви "вешалицата". Дотогава ястието се пазело в тайна, за да не стане достояние на простосмъртните. Кулинарът обаче сега на свой ред пази ревностно тайната на съставките и начина на приготвяне. Издава единствено, че се приготвя с мариновано свинско контрафиле с кашкавал и каймак от прясно мляко.

В менюто на ресторант "Морски звуци" има и друг специалитет от кухнята на комунистическия диктатор Тито. Оригиналното му име е "Смеделевско гюле", но у нас се сервира като "Банско гюле", за да звучи по-разбираемо за българите. То прилича на голяма топка и се приготвя от бекон, обвит с 300 гр. кайма, лук и кашкавал. Вътрешността на месната сфера е пълна с млечен каймак. "Има и няколко подправки, но тях вече не ги казвам на никого. Който е опитал от специалитетите на Тито, никога не може да забрави вкуса им", подхвърля тайнствено майстор Николич.

Какви са рецептите на майстор Николич - виж видеото

1
Коментара по темата
1.
Шеф Манчев
30.06.2013 21:00:55
Браво
  Добави Коментар
Каза много тежки думи Какво става с музиката в България? Зарязана и ограбена Дори Кристин Дейвис може да бъде отрязана в любовта
Полицейско куче обра точките в България Тайник в прахосмукачка убягна на полицаите, но... Стана баща за четвърти път Щастливият баща сподели хубавата новина в социалните мрежи 
Бърз кредит – начин на мислене ЕС търси начини да предотврати митата на САЩ Тръмп обеща да се справи с дългогодишния дефицит в търговията със стоки с ЕС чрез мита за повече износ на петрол и газ
Диабетно стъпало - защо е важно да реагирате навреме? До края на януари в университетска болница „Дева Мария“ текат безплатни прегледи при съдов хирург за мъже Борисов не иска да е председател на Комисията по външна политика Това съобщават от пресцентъра на партията
Преподаватели от Бургаския държавен университет участват в престижно образователно изложение в Лондон Визитата е с подкрепата на Изпълнителна агенция за насърчаване на малките и средните предприятия С какво се характеризира добрият автосервиз
Как "чурулика" Космоса? Това поражда много нови въпроси за физиката Българските моряци от "Галакси лийдър" кацнаха в София (ВИДЕО) Капитан Любомир Чанев и старши помощник-капитанът Данаил Веселинов вече са на родна земя