Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Сервират специалитета на Йосип Тито на бургаския плаж, вижте къде

Специалитетът "Маршалова вешалица" е кръстен на маршал Тито и се приготвя по оригиналната рецепта, създадена преди десетилетия специално за изискания вкус на югославския диктатор
Ключови думи: ресторант Морски звуци, Йосип Тито, специалитет, Маршалова вешалица, Бургас, плаж

Сръбски готвач-виртуоз приготвя любимото блюдо на легендарния диктатор на бивша Югославия Йосип Броз Тито на плажа в Бургас. Ястието носи емблематичното име "Маршалова вешалица" и може да бъде поръчано от всеки клиент в ресторант "Морски звуци". Лятното заведение се намира на Северния плаж в Бургас и е особено популярно сред почитателите на сръбската кухня.

Уникалният шанс тук да се сервира любимата гозба на маршал Тито се дължи на сръбския готвач Владо Николич. Специалитетът "Маршалова вешалица" е кръстен на маршал Тито и се приготвя по оригиналната рецепта, която е била създадена преди няколко десетилетия след серия от кулинарни експерименти специално за изискания вкус на югославския диктатор. Появата й на бургаския плаж има интересна история. Готвачът научил съвсем случайно рецептата от бивш агент на тайните югослужби УДБА, който го инструктирал как да му приготви "вешалицата". Дотогава ястието се пазело в тайна, за да не стане достояние на простосмъртните. Кулинарът обаче сега на свой ред пази ревностно тайната на съставките и начина на приготвяне. Издава единствено, че се приготвя с мариновано свинско контрафиле с кашкавал и каймак от прясно мляко.

В менюто на ресторант "Морски звуци" има и друг специалитет от кухнята на комунистическия диктатор Тито. Оригиналното му име е "Смеделевско гюле", но у нас се сервира като "Банско гюле", за да звучи по-разбираемо за българите. То прилича на голяма топка и се приготвя от бекон, обвит с 300 гр. кайма, лук и кашкавал. Вътрешността на месната сфера е пълна с млечен каймак. "Има и няколко подправки, но тях вече не ги казвам на никого. Който е опитал от специалитетите на Тито, никога не може да забрави вкуса им", подхвърля тайнствено майстор Николич.

Какви са рецептите на майстор Николич - виж видеото

1
Коментара по темата
1.
Шеф Манчев
30.06.2013 21:00:55
Браво
  Добави Коментар
Следващата седмица е повратна точка за 4 от зодиите От 17 до 23 февруари ни очаква период, изпълнен с позитивна енергия и вълнуващи възможности Санторини: Повишена деформация на земната повърхност Сеизмичната последователност в морския район на Анидро, между Санторини и Аморгос, е в относителен спад
Мъжете имат повече мераци към Виктор от "Ергенът", отколкото жените Със старта на новия сезон на "Ергенът" името на Виктор Русинов се оказа едно от най-често споменаваните в родния ефир Пенсията да стане поне 1000 лева За това настояват пенсионери 
Получи 1100 лева сметка за вода В стопанския двор до тях имало авария, която навъртяла рекордната сметка Вегани погнаха нова водеща на бТВ заради тази снимка Заради заклано прасе, мнозина я намразиха 
Има ново гадже, но го крие Това подсказва най-новата песен на певицата – „Сините ти очи“ Тази турска звезда заведе семейството си на скъпа почивка Плащат по 500 долара на вечер на Малдивите, ще останат там поне до март
Риалити звезди станаха родители Неделчо записва подкаст, докато Ния ражда Тази кифла от Ергенът е новата на милионера Гущеров Високата блондинка и милионерският син повече от два часа се забавляваха в заведение на малка уличка, успоредна до булевард Витоша
Спешни мерки след този бой ММС осъди хулиганските прояви Новият сезон на това предаване започна с разтърсваща история Първата мисия за сезона ги отведе в монтанското село Горна Вереница, където един 8-годишен герой и неговият всеотдаен дядо оцеляваха в стара, рушаща се къща