Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Сервират специалитета на Йосип Тито на бургаския плаж, вижте къде

Специалитетът "Маршалова вешалица" е кръстен на маршал Тито и се приготвя по оригиналната рецепта, създадена преди десетилетия специално за изискания вкус на югославския диктатор
Ключови думи: ресторант Морски звуци, Йосип Тито, специалитет, Маршалова вешалица, Бургас, плаж

Сръбски готвач-виртуоз приготвя любимото блюдо на легендарния диктатор на бивша Югославия Йосип Броз Тито на плажа в Бургас. Ястието носи емблематичното име "Маршалова вешалица" и може да бъде поръчано от всеки клиент в ресторант "Морски звуци". Лятното заведение се намира на Северния плаж в Бургас и е особено популярно сред почитателите на сръбската кухня.

Уникалният шанс тук да се сервира любимата гозба на маршал Тито се дължи на сръбския готвач Владо Николич. Специалитетът "Маршалова вешалица" е кръстен на маршал Тито и се приготвя по оригиналната рецепта, която е била създадена преди няколко десетилетия след серия от кулинарни експерименти специално за изискания вкус на югославския диктатор. Появата й на бургаския плаж има интересна история. Готвачът научил съвсем случайно рецептата от бивш агент на тайните югослужби УДБА, който го инструктирал как да му приготви "вешалицата". Дотогава ястието се пазело в тайна, за да не стане достояние на простосмъртните. Кулинарът обаче сега на свой ред пази ревностно тайната на съставките и начина на приготвяне. Издава единствено, че се приготвя с мариновано свинско контрафиле с кашкавал и каймак от прясно мляко.

В менюто на ресторант "Морски звуци" има и друг специалитет от кухнята на комунистическия диктатор Тито. Оригиналното му име е "Смеделевско гюле", но у нас се сервира като "Банско гюле", за да звучи по-разбираемо за българите. То прилича на голяма топка и се приготвя от бекон, обвит с 300 гр. кайма, лук и кашкавал. Вътрешността на месната сфера е пълна с млечен каймак. "Има и няколко подправки, но тях вече не ги казвам на никого. Който е опитал от специалитетите на Тито, никога не може да забрави вкуса им", подхвърля тайнствено майстор Николич.

Какви са рецептите на майстор Николич - виж видеото

1
Коментара по темата
1.
Шеф Манчев
30.06.2013 21:00:55
Браво
  Добави Коментар
Претърпя тежка злополука Кристоф Ламбер бе приет по спешност в болница Почина в агония заради родители-изроди Почти пет години след смъртта на малката Джейлен, осиновителите ѝ получават присъди
ВАС реши: Стипендиите само за ромски ученици са дискриминация След 9 години съдебна битка, „Азбукари“ спечели делото срещу МОН Вижте как исполините от „Живот на кантар“ вдигат гуми с тегло 450 кг и пренасят 1 тон пясък Бургазлийката Виолета Пефтичева финишира първа, но конкурентите й в нейния отбор се очаква да се опитат да я изхвърлят от шоуто
Зрителите да очакват пълен шок в Ергенът Влиза трети мъж Чефо от "Сървайвър" взимал по 10 бона на месец от държавата, за да прави пропаганда От справките става ясно, че Стефан Попопв - Чефо е получавал 6000 лв. месечно като частно лице, а фирмата му "СВП 93" е взимала отделно 4000 лв. на месец без ДДС
Съобщиха прекрасна новина за нея "Златното момиче" Християна Тодорова стана майка Направи любопитно признание Защо Скарлет Йохансон не се снима с фенове?
Не съм болен от рак Той обясни, че естетиката е била напълно на заден план и се е подложил на процедурата не само защото не е бил доволен от начина, по който е изглеждал Мартин се оказа страшно ла*но Елвира бе подложена на унизителен линч от двамата "ергени"
Умря след употреба на райски газ Тя беше еротичен модел в Онлифенс Градев сподели тежки думи за Бербатов и Величков Адвокатът с реакция