Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Д-р Кулински: Евтините колбаси не са опасни, но са боклуци

Опасни са само стоките, които се продават на улицата, каза д-р Кулински.
Ключови думи:
Контролът върху хранителните продукти у нас е строг и на пазара няма опасни колбаси. Евтините храни обаче са некачествени. Те са пълни със сланина, кожи, соеви изолати и много Е-та, които обаче не са страшни. Това каза в студиото на “Здравей, България” д-р Любомир Кулински от Българската агенция по безопасност на храните.
Той уточни, че Е-тата са разрешени от европейското законодателство. “Ако са с номера от 100 до 200 в етикета, клиентът може да е сигурен, че е използвана боя, за да бъде стоката с по-хубав вид. Е от 200 до 300 пък означава, че стоката е с удължен срок на годност. Тези продукти са безвредни”, уверява д-р Кулински. Той обаче съветва хората преди да си купят колбас, внимателно да разгледат съдържанието, описано в етикета.
“Производителят е длъжен да изброи пълния състав в низходящ ред. Няма задължение да описва съставките в проценти. От това, което е посочено на първо място, обаче може да си направите сами извода дали кренвиршите например са месни или соеви. Колкото по-ниска е цената, толкова съдържанието на месото е по-малко. Механично обезкостеното месо обикновено се влага във всички продукти за термична обработка”, каза още експертът.
“Има стоки, които сравнително добре балансират между качество и цена. Лошото е, че в последните години купуваме най-евтините стоки, които по правило са и с най-лошо качество”, коментира д-р Кулински. Той предупреди, че е много по-опасно да се купува мляко или яйца от бабите по спирките, отколкото от магазините.
“Не купувайте стоки, за които нямате гаранция за качество! В магазините има строг контрол, докато на улицата всичко е със съмнително качество”, уточни Любомир Кулински.
0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Прекръстиха Иво Аръков на Каръков след три греди в Hell`s Kitchen Актьорът сподели, че се притеснявал да не вдигна топката и да уцели флага на Тайланд, за да не му се наложи да готви нещо азиатско  Български град се тресе В баскетболна истерия
Каза много важни думи Свързани с Космоса и "Дракон" Изненада американската полиция Тюленче реши да се разхожда далеч от водата
Румен Радев: Само единни ще съхраним България в глобалния смут, онази светла република на Левски С болка трябва да признаем, че ние сме разделен народ във време разделно и това е опасно, предупреди президентът Светлана към шеф Ангелов: Не ме наричай повече Гущерова, защото вече съм свободна Тя обеща да каже на боса на Hell`s Kitchen насаме дали има в живота й друг
Петя Точева пое голям риск и готвачките размазаха сините в Hell`s Kitchen с 12:0 Ако бяхме загубили, си заминавах от шоуто, но за жалост на някои ще остана още дълго време да ги дразня, сподели гимнастичката от Бургас  Почина внезапно От инфаркт
Събра погледите на 60 години Кортни Кокс е в отлична кондиция Бургазлия разказа на премиера за фурора си в Полша Цанко Цанков отвя конкуренцията на Световна купа
Нови силни трусове до България В Санторини е много опасно Машинист загина при катастрофа между товарни влакове Има българска следа