Бизнес и артелитът на Бургас отпива от елексирите на Villa Vinifera
Колекцията
на прочутата винарска изба Villa Vinifera се превръща
в хит за светските тържества на бургаския бизнес и арт елит. Интересът към
колекцията от изтънчени вина, ракии и диджестиви доведе в зала „Компас“ на
интерхотел „България“ технолозите от пловдивското шато, за да разкажат как се
произвеждат еликсирните питиета с уникален аромат и вкус.
Дегустацията бе съпроводена с десетки изтънчени блюда от средиземноморски деликатеси и дивеч – подходящи за отделните сортове, подготвени от шеф-готвача на интерхотел „България“ майстор Стоян Мавров.
Управителят на
най-големия дистрибутор на алкохолни напитки у нас Поп Комерс ООД Илия Желев е
убеден, че не е опитвал подобна диджестивна ракия с мед и билки
|
Историята на
Villa Vinifera започва в далечната 1933 г., когато известният
търговец на вина Методи Хаджиянков решава да се заеме с производството им.
Три
години по-късно в пловдивското село Брестовица отваря врати винарска изба „Мискет”,
която става предпочитан производител не само в Българския, а и на
английския, австрийския и германския пазар.
През 1946 г. винарска изба „Мискет”е национализирана, но функционира като
подразделение на най-реномираните
винарски заводи в България.
Плеада от технолози от Асеновград, Перущица и
Пещера са овладели изкуството да създаваш качествено вино именно тук. По този
начин избата успява да запази своя първоначален облик и предназначение.
От 1998 г. винарска изба „Мискет” е собственост на компания „Стархо Со” и носи символиката и марката “Villa Vinifera”.
Представители на бургаската бохема и култура предпочитат диджестивите на Villa Vinifera |
И до днес специалистите от “Villa Vinifera” успяват да пресъздадат атмосферата, да запазят великолепието на вкуса, палитрата и нюансите при селекцията на вина, и което е най-важно - тяхната екологична чистота.
Добави Коментар