Учени: Подсладителите са смъртоносни, трябва да бъдат забранени
Италиански учени изплашиха любителите на сладкото. Според тях, заместителите на захарта са смъроносно опасни. Някои водят до генетични мутации, а други - до онкологични заболявания. Те са канцерогенни и затова в някои западни страни са забранени, съобщава руското електронно издание newstube.ru.
Според учени от италианския град Болоня, води до развитие на злокачествени тумори при мишките. Подобни изследвания са правени в Русия преди половин век.
Използването на захарин води до рак и до генетични мутации, уверява ръководителят на лаборатория по онкоендокринология проф. Лев Берштейн. Това става аргумент за забрана на продукта в Канада и в СССР през 70-те години на миналия век. В наши дни забраната не важи за Русия, макар че в канцерогенните свойства на сладката отрова са уверени и учените, и лекарите. Повечето шоколади, сладкиши и газирани напитки са подсладени с опасния аспартам.
Добави Коментар