Внимавайте, когато си купувате месо от магазина (ВИДЕО)
Ключови думи:
Внимание, застояло месо, витрини, магазини, обработка, маскиране, шунка, пиле, замразено, охладено
Свежо, розово, апетитно. Така изглежда месото от витрините на всеки един голям супермаркет. Оказва се обаче, че в 90 на сто от магазините предлаганото месо дълго е лежало вкочанено в лед.
„Потребителите си нямат и представа какво ядат. Месото се размразява, после се накисва за известно време с някакъв уж безвреден химикал. После се отцежда добре и става като чисто ново. Дори опитни готвачи могат да бъдат заблудени“, разказват служители, пише hotarena.net.
Овкусеното месо
Истината за овкусените месни продукти е, че това е месо, което вече е тръгнало да се разваля. То е започнало да мирише, срокът на годност е изтекъл и не е годно за консумация, но когато се подправи със сол и други подправки, вече не му личи.
Как да тежи повече?
Масовата практика по хипермаркетите и месарниците у нас е месото да се инжектира с вода, за да тежи повече. За целта се използва специална машина, наречена тублер. Шунката често се боцка с тече пушек или нишесте. Сигурно сте забелязвали как когато се размрази пилето, по кожата му личат ясно много малки дупчици. Именно по това личи, че е било инжектирано с вода, за да тежи повече, пише hotarena.net.
Праното месо
“Праното” месо е едно от най-ужасните неща, които бихте могли да си представите, че могат да бъдат на вашата маса. Работници в хипермаркет разкриха, че за да няма брак и хвърлено месо, то се „пере“ по специален начин с накисване, за да стане като ново.
Добави Коментар