Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Българска вечеря възхити учени от 10 националности в "Рубаят Music"

Световнопризнати учени на Индия, Италия, Канада и други държави се насладиха на специално приготвено балканско меню и селекция от уникални български вина
Ключови думи: рубаят, music, Бургас, трия, коста канариев, вино, меню, ястия, кухня, кулинарно изкуство

Учени от над 10 националности се насладиха на специална вечеря, организирана в ресторант „Рубаят Music“, намиращ се в Трия сити център в Бургас. Шеф готвачът на веригата ресторанти Коста Канариев лично се погрижи за уникалното меню, което бе съобразено с разнообразния вкус на гостите (виж видеото).

Още с влизането си чужденците бяха посрещнати с чаша вино трамиер „Winemakers selection“ от 2010 г., произведено във винарна „Хан Крум“, част от холдинга „Велики Преслав“, чиято собственост е и култовата верига ресторанти „Рубаят“. Самият Коста Канариев гордо наливаше от виното и раздаваше чашите на гостите от Италия, Мексико, Израел, Полша, САЩ, Сърбия,  Канада, Полша, Австрия, Унгария, Гърция и Украйна. След топлото посрещане Канариев се насочи към кухнята, където работата и кулинарното изкуство ръка за ръка създаваха шедьоври под вещото ръководство на шеф готвача.

Още в началото Канариев уточни, че основата за вечерята ще бъдат типични български ястия, в които се загатваха елементи от съседните балкански кухни.
Два вида биволско сирене заместиха стандартната рецепта за популярната салатата „Капрезе“. Но не какво да е сирене, а от малка мандра в покрайнините на Бургас, която е специализирана само в работата с биволско мляко. Според менюто към него беше предложено вино ризлинг.

След това Канариев бе модифицирал традиционната ни тракийска салата, комбинирайки я с постни сърми, които бяха поднесени като студено предястие. Специално за случая бе приготвено кьопоолу по селски, едронарязано и богато подправено.

Като подготовка за основното ястие шеф готвачът бе подбрал мус от тарама хайвер, гарниран с чироз и мидена салата. Рано сутринта Канариев бе купил пресен паламуд, който предложи на гостите печен на скара, придружен с два вида сосове. Към него беше добавено шардоне „Golden age“ 2011 г.

Основното ястие – патладжан кебап, също беше модифицирано за да може да се консумира от всички гости. В него вместо свинско бе сложено пилешко, поради многообразието от националности сред гостите.

След него беше поднесен узрял овчи био кашкавал, поръсен с препечени орехи, бяло грозде и круши. Кашкавала си партнираше добре с каберне совиньон „Golden age“ от 2008 г. За десерт беше рпиготвено домашно сладко от зелени смокини, поднесено под формата на шот с печени белени бадеми. Към него бе добавена по глътка 15-годишно бренди „Плиска 1300 x.o“.
8
Коментара по темата
8.
шатобриян за двама
10.01.2013 11:37:00
вълее, сериозна журналястика, той нали модифицирал традиционната тракийска салата, комбинирайки я с постни сърми, че и патладжана кибапа модифицирал. имам едно заведение и аз в банево, кач пара е репортажа душа? ама може и абонамент сяка седмица ше ми пишете за скарата, а?
7.
Чаша вино
31.10.2012 09:24:22
Чевека си е професионалист. Личи си и браво да рубаят , че са го взели :)))
6.
лИКЬОРа
30.10.2012 19:41:10
Аре изкарвайте офертите за Нова Година, че да резервираме :)))
5.
Han Krum
30.10.2012 18:57:35
Супер са тези ресторанти!!!
4.
гЛ
30.10.2012 17:21:16
Голяма реклама,голямо нещо на тази кръчма
3.
виночерпеца
30.10.2012 15:57:55
Rubaiyat са най-яките ресторанти в Бургас. Другите мишоци със мизерни кръчми могат само да завиждат.
2.
комисар
30.10.2012 15:28:10
стига с тоя рубаят е клошари
1.
sss
30.10.2012 15:15:44
tes nesprqha da si pravqt platena reklama vse edno nqkoi go interesuva ko praqt dali im e do6al
  Добави Коментар
Най-честите езикови бариери в комуникацията между пациенти и медицински персонал бяха дискутирани в Бургаския държавен университет Проектът се осъществява от Департамента по езиково и подготвително обучение, като главна роля в него заема доц. д-р Милен Тодоров, който е и ръководител на департамента Остана без виза заради секс маратони Бони Блу искаше да организира оргия с абитуриенти, на властите я порязаха
Дружба между ЦСКА и Манчестър Сити "Армейците" с важен гост Плюеха клиенти и пребиха сервитьор, но сега… Тримата арестувани могат да получат до 2 години затвор
Издаде как се е простила с девствеността си Шер с интимна изповед Слънцето вече го няма, чакайте го през януари! Полярната нощ настъпи в Тромсьо, а как ли се чувстват хората там?
Гаджето на Гого проговори По време на последния лайф бе намекнато за любовни трепети между Ванеса и бизнесмена Трагедия! Внезапно почина знакова личност И известен почитател на "сините"
Не изхвърляйте сока от киселите краставички Има много живот в него Съдът разреши издаване на Европейска заповед за арест на Стоян Мавродиев Според него има голяма вероятност подсъдимият да се укрие
Алея на народните будители е създадена в несебърското училище Идеята е на преподавателите от образователното заведение 40% от участниците във Vivacom Техническа Академия остават на постоянна работа или платен стаж в компанията Студентите ще имат възможност да посетят наземната сателитна станция Плана – най-голямата на Балканите