Шеф-готвачът на хотел "България" Стоян Мавров представя новата европейска кухня
Ключови думи:
гурме, хотел България, ресторант, шеф-готвач, Стоян Мавров, рецепта, английска кухня, италианска кухня, френска кухня, t-bone, телешки стек, пай от сини сливи, мелфьой, тортила, скариди, видео
В това видео от поредицата на Бесове.бг “Богове на изтънчения вкус” шеф-готвач Стоян Мавров ни кани в кухнята на Хотел “България” в Бургас. Заедно със своя приятел и помощник Иво Цонков, заедно приготвиха пред камерата ни няколко ястия от новото есенно-зимно меню на ресторанта.
Мавров е сред най-изкусните виртуози на гурме-кухнята на Балканския полуостров, който не просто готви вкусно, а създава шедьоври. Под ръцете му храни и подправки се обработват и подреждат в перфектно изпипани форми за да създадат цялостно изживяване на изтънченост у посетителите на ресторанта в Хотел “България”. Комбинирането на различни кухни е любим похват на Стоян Мавров, който присъства и в ястията, които приготвя във видеото. T-bone представлява телешки стек, който шеф-готвачът поднася с гъби кладница, панирани лукчета и цял картоф, чери домати и билки. Ястието е от английската кухня като комбинира ароматното и сочно филе с уханието на дървесни гъби и печен картоф. Италианските готвачи могат да завидят за умението, с което Мавров приготвя мелфьой от скариди с авокадо и тортила чипс. Сякаш между другото сред ястията се появява и рибен пай, представител на френската кухня. С вид на малък кекс, той ще изненада ценителите на гурме кухня с пълнежа си от морски дарове.
За финал шеф-готвачът на “България” приготви пай от сини сливи, но по негова собствена рецепта. Той сподели, че негови приятели, живеещи в чужбина, подценявали българските пайове. Със своето творение от прясно набрани сини сливи, редукция от порто и декориран с физалис, Стоян Мавров показва, че за доброто кулинарно изкуство няма граници.
Вижте как се готви качествено и здравословно е кухнята на Хотел “България”:
7
Коментара по темата
7.
fbwpmkhcf
13.04.2013 04:22:49
LocLUZ <a href="http://fazbuhwotsyl.com/">fazbuhwotsyl</a>
6.
qcsefn
11.04.2013 13:09:51
jvzYKW <a href="http://komkinshzote.com/">komkinshzote</a>
5.
Sherry
10.04.2013 15:24:18
Your honesty is like a beaocn
4.
clpwtejm
15.11.2012 06:04:25
ZS1Uov , [url=http://bsuvsqlubibw.com/]bsuvsqlubibw[/url], [link=http://oafturtfijyu.com/]oafturtfijyu[/link], http://wxnyaedsxqms.com/
3.
zgtytvzn
14.11.2012 05:11:30
wnrOvO , [url=http://gmyrubbieqye.com/]gmyrubbieqye[/url], [link=http://ahtwfakhgvzl.com/]ahtwfakhgvzl[/link], http://dhikzcjvhdsn.com/
2.
tyyhppemjx
14.11.2012 00:56:25
avpIiJ <a href="http://ysbufdyokznz.com/">ysbufdyokznz</a>
1.
Debrah
12.11.2012 10:47:58
Why does this have to be the ONLY reliable soruce? Oh well, gj!