Бърз курс по енология от Коста Канариев в "Рубаят Каса Вино"
Отвори врати обновеният ресторант „Рубят Каса Вино“, намиращ се зад Операта в Бургас. В две иновирани зали и изискана обстановка, любители и професионалисти могат да се насладят на своята голяма страст – виното. В „Рубаят Каса Вино“ ти е издигнато на пиедестал.
Екип на Бесове.бг се срещна с Коста Канариев, търговски и маркетинг директор на две от големите български изби: „Хан Крум“ и „Тера Антика“, който ни представи изцяло обновения ресторант. „Идеята е да преплетем нормалното място за хранене и срещи с идеята и философията за виното като напитка, която е необходима за начина ни на живот и хранене“ разкрива Канариев пред камерата ни и ни води в специалната енотечна стая на ресторанта. Според него виното е модерната напитка, която ни връща назад във времето.
В кухнята на „Рубаят Каса Вино“ Коста Канариев приготви гъби-соте с чесън, рукола и пармезан, но по два различни начина. В приготвянето на блюдата в ресторанта има добра винена стиковка, обяснява той. Това означава, че всяко ястие от менюто е свързано с определно вино от богатата палитра на холдинга „Винекс Преслав“. „Българите смятаме, че нямаме десертни или стари вина. Нашите винезаводи заделят част от продукцията си и малка част от нея презентираме в нашите ресторанти „Рубаят“. Така показване на хората, че нашата страна също има добри традиции в правенето на качествено вино“. А че продукцията на холдинг „Винекс Преслав“ е добра, доказват десетките грамоти и награди, закачени на стените в „Рубаят Каса Вино“. И всяко от вината-първенци може да бъде опитано на момента от всеки посетител на ресторанта. Вижте видеото и се потопете в света на виното. Добави Коментар