Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

С този вит козунак с течен шоколад ще оберете точките на Великден

Ключови думи: козунак, течен шоколад, великден

Необходими Продукти
за тестото
брашно - 450 - 500 г
яйца - 3 бр.
захар - 150 г
сметана - 150 мл
краве масло - 60 г
олио - 40 мл
мая - 20 г от кубче
лимонова есенция - 1 капсула
сол - 1 щипка
течен шоколад - 5 - 6 с.л. нутела

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Тестото е измесено с кухненски робот, не е проблем да се измеси и на ръка. Затоплете леко сметаната и разтворете в нея маята. В купа счупете яйцата, добавете захарта и разбийте за няколко минути с телена бъркалка. Пресейте брашното с щипка сол. Половината прехвърлете в купата на кухненския робот.

Излейте сметаната, разбитите яйца и лимоновата есенция. Включете робота на най-ниската степен и започнете да прибавяте постепенно от останалото брашно и леко разтопеното краве масло примесено с олиото.

Оставете робота да меси поне 10 мин. Готовото тесто за козунак намажете с олио, покрийте с парче найлон и приберете на топло, докато удвои обема си. От посоченото количество направих този вит козунак с течен шоколад и още един.

За вития козунак отделете половината тесто. Разточете го на набрашнена повърхност и нарежете на ленти широки 5 см. Намажете всяка лента с нутела. Първата навийте на руло и поставете в центъра на тава 22 см. застлана с хартия за печене.

Останалите навивайте наоколо като за вита шоколадова пита. Покрийте тавата с парче найлон и оставете на топло докато рулото удвои обема си. Изпечете на 160 градуса в предварително загрята фурна до приятен загар. Готовият козунак с нутела поръсете с пудра захар!

Да ви е сладко!

Източник:gotvach.bg

1
Коментара по темата
1.
Елена Петкова
19.04.2025 09:11:18
Вит Козунак с парче найлон и приятен загар, мисля че звучи на патагонски, а не на български език, отскоро са вече така наречените Зомби дрънканици и бръщолевене на изкукуригали таласъми.
  Добави Коментар
В неделя затварят важен булевард в Бургас, вижте защо Ще се проведе състезание Важно за шофьорите. До утре ще продължат ремонтните дейности в посока Бургас на АМ „Тракия“ В две от четирите ленти в участъка от 3-ти до 5-ти км все още се извършва ремонт
Павел Чепов получи високото отличие „Рицар на книгата“ 2025 година Отличието бе връчено на тържествена церемония в литературен клуб „Перото" Бургаската гордост Сами Мануелян и неговата банда се присъединяват към легендарната ТАНГРА, с които ще посрещнем Джулай морнинг Бургаският концерт ще се проведе по традиция до Моста с начало в 20.00 часа на 30 юни, понеделник
600 хил. българи вече го направиха, ако не сте, побързайте – срокът е 30 април НАП отчита рекорден брой електронни декларации Заряза Турция, поема към нов живот и кариера в Италия Той е голямата звезда на турското кино
Прокуратура и ГДБОП с подробности за разбитата нарколаборатория край Свети Влас (ВИДЕО) Задържани са двама поляци, които превърнали къща под наем в кухня за производство на амфети и пико Тъпче се само с боклуци Ям пица и паста всеки ден, здравословното не ме вълнува, признава Маги Халваджиян
Очаква дете Натали Трифонова е бременна с момче Огромна руска атака по Киев (ОБНОВЕНА) Най-малко 9 загинали и десетки ранени
13-годишно дете в кома след катастрофа Блъснат е с тротинетката си Пенсионен фонд "Топлина" е с най-висока доходност за последните 2 г. при универсалните, професионалните и доброволните фондове