Няма такъв пухкав кекс с ябълка и моркови, става за нула време
Необходими Продукти
яйца - 4 бр.
захар - 1 ч.ч.
олио - 1/2 ч.ч.
лимонада - 1/2 ч.ч.
брашно - 2 ч.ч.
бакпулвер 1 пакет (10 г)
моркови - 2 бр.
ябълки - 1 голяма
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
За този ябълков кекс обелваме и почистваме ябълката и морковите. Рендосваме ябълката на едро, а морковите - на дребно, оставяме на страна. В дълбока купа смесваме 4 яйца и 1 ч.ч. захар, разбиваме до хомогенна смес. След като сме разбили добре, добавяме олиото и лимонадата и отново разбъркваме добре.
Добавяме пресятото брашно заедно с бакпулвера и отново разбиваме добре.
Най-накрая добавяме ябълката и морковите, отново разбъркваме, но този път с лъжица и прехвърляме в намазнена и обрашнена форма за печене.
Печем пухкав кекс с ябълка и моркови на 180 °C за 40-45 мин.
Източник:gotvach.bg