Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Разкошен козунак на конци по най-мързеливия начин - меся го с миксера, втасва ми в хладилника

Ключови думи: козунак, флагман, лесен козунак на конци

В момента всяка домакиня трескаво преглежда рецептите в Интернет за домашен козунак . А те са стотици – с прясно или кисело мляко, с масло, олио, мас, с плънка или без…

Днес ще ви предложим сигурно най-мързеливия козунак, който може да си представите. Меси се лесно в машината за хляб (а ако нямате такава, може и с миксер, с приставките за тесто), а след това тестото втасва в хладилника, докато вие си почивате през нощта. Грехота е да не опитате да го направите – лесен козунак от хладилника :

Лесен козунак от хладилника:

Продукти:

4 яйца
1 ч.ч. захар
1 ч.ч. олио
1 ч.ч. кисело мляко
1 ч.л. сода бикарбонат
1 ч.ч. прясно мляко
1 кубче прясна мая
1 кг бяло брашно
по желание: стафиди, орехи или други ядки, портокалови корички
Начин на приготвяне:

Яйцата и захарта се разбиват с миксер.

В топлото прясно мляко (не горещо) се разтваря маята. Оставя се да шупне.

В яйчената смес се прибавя олиото, като пак се разбива.

Содата се разтваря в киселото мляко и също се добавя в яйчената смес. Разбърква се леко с лъжица, след което добавя и прясното мляко с маята. Отново се разбива до смесване на продуктите.

Добавя се постепенно брашното, предварително пресято, като се разбърква на по-бавна скорост, а когато стане трудно на бъркалките, се сменят с приставките за бъркане на тесто.

Тестото трябва да стане гладко и меко. Сега се добавят стафидите (предварително накиснати в алкохол и оваляни в брашно), орехите или други ядки.

Тестото се маже с малко олио, увива се в найлонов плик или домакинско фолио и се поставя в хладилника. Трябва да престои една нощ или около 10 часа.

Готовото тесто се вади от хладилника и се оставя на стайна температура около час.

Разделя се на три части, от тях се оформят фитили и се сплита на плитка. Козунакът се поставя в тавичка, намазана с олио и поръсена с малко брашно. Тавата трябва да е достатъчно голяма, защото козунакът тепърва ще втасва.

Оставя се на топло, докато удвои обема си. След това се слага в загрята на 150 градуса фурна за около 40 минути.

Готовността се проверява със суха клечка.

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Тези зодии са емоционално стабилни, могат да излязат от всяка ситуация Ето кои са 6-те знака, които успешно достигат целите си, съсредоточавайки се над емоционалното си унищожение Загази здраво, пускат колективна жалба за сексуален торзом Директорът на ДГ МИР в Пловдив получи сериозни обвинения
Ще падне ли правителството? (НА ЖИВО) Депутатите гласуват днес Спаси 2-годишно дете Кучето Бъфорд е смело и умно
Това са най-харизматичните зодии Те имат голямо влияние над околните, всички се вслушват в техните съвети, уважават ги и ги обичат Мъж нападна с брадва полицаи, те го разстреляха Фатална ситуация в Германия
Внезапно почина богат бизнесмен Издъхна на 64 години Англичанин погази закона в Бургас Кара мъртво пиян
Боядисваме яйцата за Великден, ето важна традиция свързана с обичая Първите две яйца са червени Изключително много полицаи излизат на терен Заради голямото празнично пътуване
Не ужасен ден, а направо кошмарен за две зодии Късмет за Овена и Рибите, любов за Рака, а Козирогът да контролира емоциите си! Биха му шута Даниел Бачорски приключи с Кухнята на ада