Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Мамината рецепта за вкусни триъгълници е готова за норматив

Ключови думи: рецепта, триъгълник, баница

Една от предпочитаните закуски у дома са солените триъгълници, които се приготвят бързо и лесно. Нужни са готови кори, и са готови за консумация веднага след изпичане, пестят време, а са божествено вкусни. Те предоставят хрупкава външност и мек вътрешен слой с избрания по Ваш избор вкусен пълнеж. Предлагаме ви две прекрасни рецепти, а вие може да изберете Вашата любима. Споделете какво мислите в коментарите. Ето как да приготвите вкусни триъгълници със сирене:

Мамина рецепта за солени триъгълници, която трябва да се опита поне веднъж!

Необходими продукти:

500 грама готови кори за баница
300 грама краве сирене
3 яйца
1 с. л. сметана
1 малка лъжичка сол
100 грама масло
100 милилитра олио
1 яйце + сусам за поръсване

Приготвяне:

Натрошете сиренето в купа и добавете яйцата, сметаната и солта. Разбъркайте добре, докато съставките се смесят. Разгънете корите върху работната повърхност и ги нарежете на три еднакви ленти.

Приготовление на триъгълниците: Ако корите са много тънки, сложете по 4 от тях една върху друга, като всяка се намаже с разтопено масло. При по-дебели кори, сложете по две от тях една върху друга. На единия край на всяка кора поставете лъжичка от плънката и след това завийте в триъгълник.

Продължете да завивате зигзагообразно, докато стигнете до края. Подредете триъгълниците в тава с малко масло, след което ги намажете отгоре с разбитото яйце и поръсете със сусам.

Изпечете в предварително загрята фурна на 200 градуса за 25-30 минути, докато придобият златист цвят.

След изпичане, извадете ги от фурната, покрийте с памучна кърпа и оставете да починат няколко минути, преди да ги сервирате.

Триъгълници с шунка и кашкавал
Необходими продукти:

Готови кори за баница
200 грама сирене
2-3 яйца
200 милилитра кисело мляко
100 грама нарязана шунка или друго мезенце по избор
50 грама кашкавал, нарязан на пръчици
1/2 пакетче бакпулвер (5 грама)
30 милилитра олио
По желание: малко кетчуп

Ето и как точно да приготвим:

Натрошете сиренето в дълбока купа и добавете две яйца и половин пакетче бакпулвер. Разбъркайте с вилица. Прибавете зехтина, киселото мляко и нарязаната на кубчета шунка. Разбъркайте отново.

Сглобяване на триъгълниците: Разгънете една кора върху работната повърхност и я намажете с масло. Сгънете кората по дължина и върху нея сложете лъжица от сместа, като я разпределите равномерно. Сгънете отново по дължина, за да получите дълъг правоъгълник. Намажете го отгоре с още смес.

Сложете малко кашкавал в единия край, след което завийте триъгълника, като правите зигзагообразни движения. По желание, преди да го завиете, може да поръсите с малко кетчуп. Подредете триъгълниците в тава, покрита с хартия, и ги изпечете в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 40 минути.

Ако желаете, може да сложите и парченца масло отгоре преди да ги изпечете.

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Продават рядка находка от Титаник за 50 хил. паунда Ханс Кристенсен Гивард е сред 1500-те загинали при сблъсъка на кораба с айсберг Носи дрехите на майка си в предаването Мацката с най-много рози в Ергенът жъне успех, след успех и по всичко личи, че се превръща в основна фаворитка на Васил
Ако това се случва с вашата пералня, значи се разваля Вижте важните признаци Почина успял българин Напусна ни Илия Пехливанов
Стана ясно кой е арестуваният топ мафиот в центъра на София. Голяма клечка е! Това е Александър Любович Иззеха анаболни стероиди за над 500 000 лева в Студентски град Месечно от схемата са печелени около 120 000 лева
Какво се случи с нея? Изчезнала е безследно  Кметът Николай Димитров: Равда има най-дългия туристически сезон в община Несебър Равда и Несебър вече се възприемат като едно цяло – туристите трудно могат да направят разлика между двете селища благодарение на унифицираната инфраструктура, отбеляза градоначалникът
Лоша новина за великденската салата Пълна е с нитрати  Този празничен Великденски козунак на плитка стана любим на синовете ми и дори свекървата ме похвали Сложих шипков мармалад в козунака и у дома са във възторг
Ситроен потегли сам и помете в гръб бургазлийка до център "Мадика" Жена влезе в болница, след като... Агнешкото стана празничен деликатес, внасяме яйца на поразия За една година сме произвели малко над 6000 тона агнешко месо