Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Моите наполеонки, по-вкуски са от тези в магазина

Ключови думи: рецепта, наполеонки, сладкиш, наполеон

Необходими Продукти

бутертесто - 500 г
захар - 150 г
ванилова захар - 10 г
жълтъци - 6 бр.
сладкарска сметана - 150 мл
царевично нишесте - 40 г
прясно мляко - 600 мл

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Нарязваме тестото на правоъгълници и го изпичаме в предварително загрята фурна на 200 °C. След като стане златисто, го изваждаме и когато изстине, разполовяваме с нож всяко. Разделяме жълтъците, добавяме нишестето, захарта и разбъркваме.

Добавяме прясното мляко и на котлон с непрестанно бъркане сгъстяваме. Разбиваме сметаната на пяна и когато яйчният крем изстине, ги смесваме.

Намазваме като филийка едно правоъгълниче от тестото. Захлупваме с второ и отново намазваме.

Захлупваме с трето и намазваме със сладкарски крем от всяка страна.

Покриваме с трохи, направени от изпеченото бутертесто. Оставете наполенките да се охладят в хладилника за няколко часа.

Да ви е сладко с този перфектен френски сладкиш - любимите Наполеонки!

Източник:gotvach.bg


 

1
Коментара по темата
1.
Стрина
13.04.2025 11:37:20
Вътре може да сложите и накълцана наденица, праз и варени яйца, обаче след като разцепите трътката си от пърдене, може да разцепите и брака си!
  Добави Коментар
Младеж от Несебър със сериозно провинение зад волана Шофира дрогиран Запали се къща в "Меден рудник" Няма пострадали хора
Украинец вилня в Несебър Става въпрос за млад човек Много българи празнуват днес Могат да почерпят...
Почина колос на съвременната литература Отиде си перуанецът Марио Варгас Льоса Мащабен протест в София Недоволстват служители в градския транспорт на столицата, Варна и Русе
Направи голям фурор Милов с категорична победа във финала на Европейското Какви температури ни очакват? Ето прогнозата за времето днес
Мика Зайкова: Храните ще поскъпват, а рафтовете ще са празни Храните ще продължават да се покачват, защото инфлацията расте, предрича икономистът „Дейли Мейл“: Ванга предсказала ужасяващия трус в Мианмар! Какви други страховити прогнози е направила за 2025-а Едва април е, което означава, че още много неща могат да се случат през 2025
Скъп ток за бизнеса от утре В пазарен сегмент “Ден напред” на Българската независима енергийна борса (БНЕБ), електроенергията за доставка на понеделник, 15 април, е търгувана на средна цена от 216,60 Наред ли е Доклад сочи, че е психически здрав