Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Накисвам шкембе или сланина в това за 2 дни, става по-добро и от най-скъпия бекон

Ключови думи: свинско шкембе, сланина, бекон, марина, рецепта

Опитайте да сготвите свинско шкембе или сланина по-този начин и ще бъде по-вкусно и ароматно от бекона! Междудругото, по същата рецепта можете да мариновате всяко друго месо по ваш вкус. Получава се невероятно вкусно! Цялата тайна е в добре подбраните подправки.

Съставки:

Свинско шкембе – 1,3-1,5 кг;
соев сос – 500 мл;
сос от стриди – 50 мл;
сол, захар на вкус;
подправки: копър, анасон, дафинов лист, цяла сушена чушка, черен пипер на зърна.

Месо по китайски
Разделете на парчета по дължина с нож. След това изрежете, но не докрай. Тогава маринатата ще проникне по-добре в месото (вижте снимката по-долу). Свинското месо се поръсва със сол (не много) и се натрива от всички страни.

Ароматна марината
В купа смесете 3 дафинови листа, 5 звездовиден анасон, шепа цели сушени люти чушки, шепа зърна черен пипер, същото количество копър и 3 с.л. захар. Добавя се и канела, но това не е за всеки. Изсипете 500 мл соев сос в тигана. Включете и 50 мл стриди. Добавете всички подправки и захарта. Поставете на огъня, оставете да заври, намалете и оставете да къкри 2 минути, изключете.

Мариноване на месо
С получената марината залейте  каквото ще мариновате. Смесете добре. Покрийте с фолио и поставете в хладилника.

Разбърквайте свинското всеки ден, за да се маринова от всички страни. По принцип дръжте месото в марината от 1 до 3 дни, в зависимост от вкуса ви. Колкото по-дълго се маринова, толкова по-богат е вкусът на готовия продукт.

След това извадете и отцедете маринатата. Закачете и оставете месото да изсъхне за 3 дни.

Продуктът ще потъмнее и ще намали размера си. Почти готово е за консумация.

Сега можете да го задушите уред за бавно готвене без вода или да го запечете във фурната на ниска температура за 20-40 минути (в зависимост от големината на парчето).

Месото ще бъде изключително ароматно и крехко. Нарежете го на парчета и вижте колко е красиво! Той е много по-ароматен от обикновения бекон. А колко е сочно и вкусно – думите не могат да го опишат!

1
Коментара по темата
1.
Както
07.04.2025 16:20:31
винаги огромна флегманска тпня.
  Добави Коментар
Мъск с много интересно изказване Милиардерът коментира технологичния напредък Мъничко куче впечатли мнозина Животното оцеля 529 дни само
Продадоха писмо от "Титаник" за невероятна сума 399 000 долара за вещта Смразяваща "находка" в коктейл Бебе змия реши да отиде на ресторант
Взе тежко решение Анчелоти си тръгва от Реал Мадрид Шокиращо провинение близо до София Мъж без книжка кара мъртво пиян
Стряскаща информация за колапса в Испания Може да няма ток 10 часа в голяма част от страната, пълното възстановяване на електропреносната мрежа ще отнеме дни... 12-годишно момче е пребито в страната Тежък случай от Луковит
Потъна в скръб Джъстин Бийбър загуби много близък човек Катастрофа с Вальо Михов Инцидентът е с ниска скорост
Путин изрази огромна благодарност към... От Кремъл поздравяват Северна Корея Българки с разтърсващи думи за хаоса в Испания Положението е тежко