Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Накисвам шкембе или сланина в това за 2 дни, става по-добро и от най-скъпия бекон

Ключови думи: свинско шкембе, сланина, бекон, марина, рецепта

Опитайте да сготвите свинско шкембе или сланина по-този начин и ще бъде по-вкусно и ароматно от бекона! Междудругото, по същата рецепта можете да мариновате всяко друго месо по ваш вкус. Получава се невероятно вкусно! Цялата тайна е в добре подбраните подправки.

Съставки:

Свинско шкембе – 1,3-1,5 кг;
соев сос – 500 мл;
сос от стриди – 50 мл;
сол, захар на вкус;
подправки: копър, анасон, дафинов лист, цяла сушена чушка, черен пипер на зърна.

Месо по китайски
Разделете на парчета по дължина с нож. След това изрежете, но не докрай. Тогава маринатата ще проникне по-добре в месото (вижте снимката по-долу). Свинското месо се поръсва със сол (не много) и се натрива от всички страни.

Ароматна марината
В купа смесете 3 дафинови листа, 5 звездовиден анасон, шепа цели сушени люти чушки, шепа зърна черен пипер, същото количество копър и 3 с.л. захар. Добавя се и канела, но това не е за всеки. Изсипете 500 мл соев сос в тигана. Включете и 50 мл стриди. Добавете всички подправки и захарта. Поставете на огъня, оставете да заври, намалете и оставете да къкри 2 минути, изключете.

Мариноване на месо
С получената марината залейте  каквото ще мариновате. Смесете добре. Покрийте с фолио и поставете в хладилника.

Разбърквайте свинското всеки ден, за да се маринова от всички страни. По принцип дръжте месото в марината от 1 до 3 дни, в зависимост от вкуса ви. Колкото по-дълго се маринова, толкова по-богат е вкусът на готовия продукт.

След това извадете и отцедете маринатата. Закачете и оставете месото да изсъхне за 3 дни.

Продуктът ще потъмнее и ще намали размера си. Почти готово е за консумация.

Сега можете да го задушите уред за бавно готвене без вода или да го запечете във фурната на ниска температура за 20-40 минути (в зависимост от големината на парчето).

Месото ще бъде изключително ароматно и крехко. Нарежете го на парчета и вижте колко е красиво! Той е много по-ароматен от обикновения бекон. А колко е сочно и вкусно – думите не могат да го опишат!

1
Коментара по темата
1.
Както
07.04.2025 16:20:31
винаги огромна флегманска тпня.
  Добави Коментар
Една ера в "Ергенът" приключва Приятелство между няколко дами се срива Специализирана полицейска операция в... Перник
"Бомба" в имението с розите Даниела ще получи неприятен въпрос Роди на 100 години Добра вест от САЩ
Неприятен инцидент в България Какво се случва по пътищата? Много коли горяха в... Козлодуй
Има 350 милиона долара И е режимлия "Стреля" директно в... Николов с важно питане в "Ергенът"
Подписа договор с... Халкбанк Задържаха 17 непълнолетни в... Самоков
Пребиха чужденец в България В Благоевград Бомбастичен жест в "Ергенът" Ще има сътресения в имението