Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Бабините кифли с ванилов крем са по-вкусни от еклери и понички

Ключови думи: кифли, кифли с ванилов крем

Меки кифлички с пълнеж от нежен ванилов крем. Перфектни за закуска или просто сладък десерт с кафенцето.

Рецептата е от моята баба, която беше сладкарка и прилежно си записваше всяка рецепта.

Пазя кулинарния й тефтер като очите си, защото в него намирам „съкровища“ като това тук. Нежно, пухкаво  тесто, под което се крие плътен и много вкусен домашен ванилов крем – отхапваш и примижаваш блажено. Разбира се, аз съм направила някои изменения в оригиналната рецепта – така например, понеже нямам много време за приготвяне на сладкарски крем, използвам готов ванилов пудинг. Споделям с вас рецептата за Бабините кифли с ванилов крем:

Бабините кифли с ванилов крем

Продукти:

250 мл прясно  мляко
200 мл олио
3 жълтъка
400 г гладко брашно
10 чаени лъжички захар
щипка сол
20 г мая
За крема:

3 опаковки ванилов пудинг
750 мл прясно мляко
3 опаковки ванилова захар
180 г масло
За намазване:

Яйце
Приготвяне:

Приготвя се закваска от 100 мл хладко мляко, 2-3 ч.л. захар и маята.

Когато шупне, смесете с останалите продукти и омесете еднородно тесто. Покрива се и се оставя на топло да втаса .

Можем да разберем, че тестото е втасало добре, когато удвои обема си.

Върху набрашнен плот разделете тестото на по-малки части и всяка издължете на руло с диаметър 1 см и дължина около 20 см.

Всяко руло прегънете на две и просто преплетете (завъртете като свредел), след това прегънете краищата и ги обърнете надолу, за да не се развие „плетката“.

Всички така създадени „свредла“ се нареждат върху застлана с хартия за печене тава и се оставят да втасат още 20 минути.

След това намажете с яйце и печете на 200 градуса за 15-20 минути (или до златисто на повърхността).

През това време ще приготвим крема. Сварете гъст пудинг от захарта, пудинга на прах и млякото.

Разбийте размекнатото масло с ваниловата захар и след като пудингът се охлади, го добавете в крема лъжица по лъжица.

Когато кифличките се охладят, ги разрежете на две и напълнете с крем.

Сервирайте поръсени с пудра захар.

1
Коментара по темата
1.
Мери
29.03.2025 11:42:48
Баба ти е ползва само ванилов пудинг...
  Добави Коментар
Тъжна вест във футбола Почина национал на Габон Направи обръщение към българското общество Рамазанов иска да носи още спортна слава на България, той е един от тримата ни настоящи олимпийски шампиони
Сръбският парламент избра ново правителство Депутатите взеха решение да гласуват поименно Сподели, че никога няма да... Лилиън е порн* модел
Лекар е обвинен за смъртта на 15 пациенти В Берлин Нафтата подписа с... Диагонал от чужбина се присъединява към "Нефтохимик"
Пускат нападателя на Дебора под парична гаранция Пловдивският районен съд промени постоянната мярка за неотклонение на подсъдимия Невероятен скандал в България В борбата
86-годишен крие боен пистолет и граната Мъжът нахлу в офис и се закани на персонала с убийство "Бомба" в имението с розите Ергените хванаха бас, който не изглежда от най-джентълменските
Направи разтърсващо признание Бил е жертва на тормоз като дете Британският върховен съд най-после разумно: Трансджендър жените да не се третират като жени Петимата съдии по делото взеха единодушно решение