Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

В стария тефтер открих рецептата за сладкиш Бабино одеалце, нежният шоколадов вкус ме върна в детството

Ключови думи: бабино одеалце, флагман, рецепта

Този десерт, пълен с извара и  шоколад е наистина неустоимо удоволствие. И нещо повече, това лакомство изглежда невероятно. Рецептата е от графата „бабини вкусотии“ и може би вече сте я срещали в кулинарните книги. Е, повече няма да ви го хвалим, а нека направо заедно да приготвим феноменалния Сладкиш Бабино одеалце – ето продуктите:

За тестото:

2 чаши полугрубо брашно
½ чаша растително масло
1 чаша гранулирана захар
1 опаковка бакпулвер
3 яйца
1 чаша хладка вода
3 супени лъжици какао

Пълнеж:

1 опаковка ванилова захар
1 опаковка ванилов пудинг
500 г мека извара
350 мл прясно мляко
1 яйчен жълтък
Приготвяне:

В по-голяма купа разбийте яйцата със захарта на пяна. След това постепенно добавяме водата, какаото, олиото и пресятото брашно с бакпулвера.

Подгответе тава за печене, като я намажете с масло и я поръсите с брашно. Изсипете тестото във формата.

Сварете пудинг от млякото, пудинга на прах и захар (на вкус или според инструкциите на опаковката).

Когато пудингът е готов, го свалете от котлона и го оставете да изстине. През това време в купа разбийте изварата със захарта, след което разбийте жълтъка в сместа. Когато пудингът е достатъчно охладен, го разбъркайте в сместа от извара и жълтък.

Напълнете крем пудинга от извара в сладкарски пош или найлонов плик, като отрежете единия ъгъл.

След това, използвайки крема, оформете модел „мрежа“ върху тъмната повърхност на сладкиша.

Поставете готовия сладкиш в предварително загрята фурна и печете около 30 минути на 180 градуса.

Оставете да изстине и сервирайте.

1
Коментара по темата
1.
......
23.03.2025 03:30:57
Razbiram kakvo e Kato recepta
  Добави Коментар
Зодиите, с които е най-трудно да се поддържа връзка Ето кои са те От днес: Един ден във Венеция - 10 евро такса Сумата е двойно по-висока от миналогодишната
Патриарх Даниил: Кръстът не е краят, кръстът е сила Да си спомним какво Бог е претърпял и да си дадем сметка къде сме, призова духовникът Засилват контрола по пътищата за почивните дни: Цивилни полицейски коли ще следят за нарушители Очаква се днес да е много по-спокойно с оглед на това, че в четвъртък беше натоварено движението по пътищата
С този вит козунак с течен шоколад ще оберете точките на Великден Ето я рецептата Хотелите по Северното Черноморие били пълни с румънци по Великден Немалко са и българските туристи за празника
Жълт код за интензивни валежи е обявен за шест области Прогноза за времето - петък, 18 април 2025 г. Падат лихвените проценти Икономическият растеж на Еврозоната ще пострада сериозно от американските мита, предупреждава ЕЦБ
Голяма палачинка за закуска! Готви се сама, има тайна съставка Може да е и сладка, и солена Извънредно: Бизнесмен изчезна в София, полицията е накрак Апел за помощ: Мъж е в неизвестност в София, близките търсят информация
Голямото завръщане: Гурбетчии пълнят полетите за Великден Пътуват предимно към София и Варна Разводът на годината. Легендарна двойка продава имотите си Майкъл изглежда все по-крехък и неподвижен, сподели близък на холивудските звезди