Просто изсипете какаото в топла вода и турската рецепта за сладки е готова
Съставки:
Вода – 400 мл
Сол – 1 чаена лъжичка
Захар – 5 супени лъжици
Олио – 25 мл
Какао – 35 гр
Брашно – 130гр
Пудра захар
За тестото:
Захар – 1 чаена лъжичка
Суха мая – 5 g
Топла вода – 4 супени лъжици
Брашно – 320гр
Начин на приготвяне:
Изсипете водата в тигана и го поставете на огъня. Когато заври, добавете 1 чаена лъжичка сол и 5 супени лъжици захар. Когато се разтворят се налива олиото и се налива какаото.
Добавяме и 130 гр. брашно. Гответе на умерен огън, като разбърквате, за 6-7 минути. Прехвърлете в дълбока купа и оставете да изстине.
Отделно свържете компонентите за пяната и оставете настрана за 5 минути. Добавете маята към охладеното тесто. Добавете брашното и разбъркайте. Тестото трябва да е меко и леко да лепне за ръцете.
Покрийте тестото и го оставете за 40 минути. Намажете ръцете си с олио и разделете тестото на 10 равни части. Разстиламе го върху тава за печене на разстояние и леко го притискаме.
Покрийте и оставете на топло за 15 минути. След това печете в загрята на 180 градуса фурна за 25-30 минути. Поръсват се с пудра захар.
Добави Коментар