Императорските картофки слагат в малкия си джоб и пържените, и мусаката, и огретена!
Неописуемо вкусово изживяване! Такова ще ви предложат тези апетитни Императорски картофки на фурна, които са запечени във фурната със сочна кайма и много настърган кашкавал.
Забравете мусаката, огретена и другите картофени вкусотии – това наистина е ястие, достойно за императорската трапеза! Предлагаме ви рецептата по-долу:
Императорски картофки на фурна
Продукти:
500 г картофи
500 г кайма (каквато имате под ръка)
3 глави лук
сол
смлян черен пипер
1 супена лъжица сметана
2-3 супени лъжици вода
80-100 г кашкавал
Приготвяне:
Обелете и измийте картофите, нарежете на филийки. Обелете и нарежете лука.
Сложете каймата в купа.
Добавете лука, подправете със сол и черен пипер. Всичко се разбърква старателно.
Смажете стъклен съд за печене с растително масло.
Поставете половината от картофите на дъното.
След това разстелете равномерно слой кайма. Отгоре се нареждат останалите картофи. Изсипете заквасената сметана в отделна купа.
Налейте водата и разбъркайте с лъжица.
Залейте картофите с дресинга и разпределете равномерно.
Поставете формата в предварително загрятата фурна.
Пече се 30-40 минути на 180-200°C.
След като изтече времето, поръсете отгоре с настърган кашкавал.
Поставете формата обратно във фурната. Пече се още 35 минути.
След изпичане може да сервираме.
Желаем ви добър апетит!
Добави Коментар