Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Туркините взеха от нас рецептата за алтън милинки и я подобриха

Ключови думи: алтън милинки, флагман, рецепта

Чудни, дъхави милинки с аромат на масло, меки като памук и чудни на вкус! Рецептата е българска, но една турска домакиня я „подобри“ и публикува в своя кулинарен блог. Затова ги кръстихме Алтън милинки (или с други думи – „златни милинки“).

Няма по-голямо изкушение от  тесто – опитайте по нашата рецепта. Ето какво ви трябва:

Продукти (чаша от 200 ml):

1 чаша прясно мляко
1 чаша гъсто кисело или квасено мляко
1/2 чаша олио (100-120 мл)
1  яйце + 1 белтък (запазете жълтъка)
1 чаена лъжичка сол
1 пакетче суха мая (10 г)
5 чаши брашно +-
За плънката:

100 г настърган или ситно нарязан кашкавал/чедър
За заливката:

100 г разтопено масло
1 жълтък
Приготвяне:

1. В дълбока купа смесете всички мокри съставки с маята (хладка или на стайна температура), след което постепенно добавете брашното и солта и замесете меко тесто, което съвсем леко да лепне по ръцете.

2. Покрийте и оставете на топло да втаса за 1 час или докато удвои обема си.

3. След като изтече времето, извадете тестото върху леко набрашнена повърхност, премесете го внимателно и го разделете на 28-30 топки.

4. Сплескайте и отворете всяка топка с върховете на пръстите си, след това поставете плънката в средата и отново затворете тестото като топка.

5. Подредете топчетата в намазнена тавичка и ги залейте с разтопено масло, към което сте добавили 1 жълтък.

6. Включете фурната да загрява на 185 градуса и след като достигне температурата (за 10-15 минути), поставете милинките във фурната да пекат за 25-30 минути.

Готовите милинки извадете от фурната, оставете да се охладят леко, преди да ги разделите и поднесете.

2
Коментара по темата
2.
Йокин
01.03.2025 20:08:29
Moжже и с шунка.
1.
Вай
01.03.2025 20:07:17
Правя ги с месец,стават Диамантени!!!
  Добави Коментар
Ето какво ще е времето Дъжд почти в цяла България Струва 170 бона Някои котета са само за богаташи
Сложи край на любовна приказка 27-годишната Синди е сама Не отиде на погребението на бившата си жена Дейвид Хаселхоф може би не се разбира с близки на Памела Бах
Разплака се, защото... Трябваше да снима неприятна за нея сцена Направи скандално признание Чаровна дама си има приятели с екстри 
Медведев се подигра със Зеленски и Фон дер Лайен Твърди, че европейските елити "избират смъртта" PR експерт: Тандемът Борисов-Пеевски ще реши колко дълго да ни управлява кабинета „Желязков” Трябва да изминем пътя към еврозоната, за да затворим тази врата към големия съветски брат, който ни чака оттатък Черно море, каза Диана Дамянова
Твърди, че е била опипвана от... Полицайка Прави сензационен ход? Роналдо се завръща в Реал?
Неочаквано високи температури в... Англия Почина млад футболист Трагедия до България