С малка хитринка правя фалшива крем-пита, по нищо не отстъпва на оригиналната рецепта
Фалшива Крем пита – кое й е фалшивото, ще попитате, щом изглежда досущ като истинска (а и на вкус е такава). Ами просто има малка хитринка, благодарение на която ще я приготвите два пъти по-бързо и това са обикновените бисквити! Вместо да печете кори или да купувате бутер тесто, ви предлагаме да направите феноменален кремообразен десерт с бисквити и пухкав крем, който ще е достойна конкуренция на класическата крем-пита.
Всеки ще посегне за още – гаранция! Ето какво ви трябва
2 яйца
220 г захар
1 пакетче ванилова захар
50 г нишесте
700 г гъста кисело мляко или заквасена сметана
70 г масло
18 броя бисквити (от по-големите, по възможност меки)
пудра захар за поръсване
Начин на приготвяне:
Яйцата, захарта, ваниловата захар, нишестето и киселото мляко се разбъркват с телена бъркалка. Всичко се разбива добре, след което се вари на умерено слаб огън до сгъстяване при непрекъснато бъркане.
Изключете котлона, след това добавете маслото и разбъркайте, докато се разтопи. Оставете крема настрана.
В тава с размери 15х20 см се нареждат бисквитите, след което отгоре се изсипва кремът, заглажда се и се редят още един слой бисквити.
Оставя се в хладилник да се охлади, след което се поръсва с пудра захар.
По желание може да използвате бели или какаови бисквити. Аз често намазвам и слой разбита сметана върху крема, преди да наредя бисквитите – става още по-въздушно и вкусно!
Добави Коментар