Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Известен готвач разкрива златен трик: Добавете това към палачинките, ако искате да са много пухкави и меки

Ключови думи: палачинки, рецепта, трик

Може би няма човек на света, който да не обича палачинки, а всяка домакиня си има своя „тайна рецепта“. Така известният готвач и сладкар Мери Бери разкри.

За да направи палачинките изключително пухкави, Мери Бери, известна телевизионна личност и професионален готвач, слага едно цяло  яйце и един жълтък в сместа вместо две цели  яйца.

Може да се интересувате

Стара рецепта за ZERBO DICE от известната сладкарница Пеща: Ненадмината комбинация от орехи и сладко, което се топи в устата

Тя обясни, че допълнителният жълтък прави тестото по-пищно и вкусно.

Тайната е в мазнината в жълтъка и неговата емулгираща сила, която има благодарение на лецитина.Лецитинът помага за задържането на вода и мазнина заедно, така че тестото може да абсорбира допълнителна течност, като мляко и захар. Това води до палачинки, които са по-влажни, по-крехки и по-сладки от тези, направени с по-малко яйчен жълтък.
Рецепта за пухкави палачинки

Приготвянето на пухкави палачинки е лесно и са ви необходими само три съставки: яйца, мляко и брашно, както и малко олио.

съставки:

– 125 г гладко брашно

– 1 яйце и 1 жълтък

– 300 мл мляко

– Малко масло

Приготвяне:

Пресейте брашното в купа и направете кладенче в центъра. В отделна купа разбийте яйцето, жълтъка и малко мляко.

Изсипете яйчената смес в брашното и започнете малко по малко да смесвате мокрите и сухите съставки. Постепенно добавете половината от млякото, като издърпвате още брашно от средата, докато го правите.

Когато тестото стане гладко, добавете останалото мляко. Загрейте тиган и го намажете леко с олио. Изсипете две до три супени лъжици тесто за палачинки в тигана и го наклонете, за да се разпредели равномерно по тигана.

Гответе 45 до 60 секунди на среден огън, докато отгоре се появят дупки, краищата на палачинката се извият и цветът стане златист. Обърнете и изпечете другата страна на палачинката за около 30 секунди. Сервирайте веднага с любимата си плънка.

1
Коментара по темата
1.
Без мляко и яйца
25.02.2025 14:44:13
стават палачинки,само брашно и вода и олио за пържене/така ги правихме по времето на Беров/.Знаете ли колко струват яйцата и млякото,а олиото и тока?
  Добави Коментар
„Хлебарка“ налази ефира на БНТ и дори изпълзя на трето място в „Ново 10+2“ Песента на Диди и Мони от бургаския дует „Парадокс“ дебютира в класацията и едва не я оглави Не му върви срещу Джокович, защото... Изпълнява бекхенд с една ръка
Това са истинските причини жените да привличат емоционално недостъпни мъже Те се влюбват в партньори, които изглеждат чаровни, загадъчни и привлекателни, но с времето се оказва, че тези мъже не могат да предложат дълбока емоционална свързаност Вече не купувам хляб, от 2 кг брашно правя 45 броя от тези памук питки Лесни са, практични и толкова вкусни, че ще се чудите защо изобщо сте купили хляб
Макрон с призив към Нетаняху Френският президент иска спиране на огъня в Газа Ужасна вест от Мианмар Бременна жена издъхна след земетресението
Шокиращ финал Сбогуваме се с хитовия сериал "Златно момче" Кола се запали в движение в голям роден град За щастие няма пострадали
Най-злобните зодии Те могат за нула време да превърнат живота ви в истински ад Малък самолет падна върху къща Пожарна и полиция евакуираха района 
Подробности за важната дискусия с министър Боршош в Бургас Ето какво се случи на разговор за туризма Отиде си голямо име в киното Почина Денис Арнт