Настъргах 3 ябълки върху тестото, навих и нарязах така, гостите ми полудяха
Тази проста идея, приготвена с бутер тесто и ябълки, беше истински триумф, когато я поднесох на гостите. Страхотна идея за красив, но много простичък като изпълнение сладкиш за гости или вашето семейство.
Вместо обикновено руло опитайте тази оригинална идея за Ябълков венец:
Ябълков венец
Необходими Продукти:
700 г бутер тесто
3 ябълки
Захар 45 гр.
Канела 10 гр.
Индийско орехче 3 гр
Освен това:
1 яйце
2 супени лъжици захар
бадемови люспи
пудра захар
Начин на Приготвяне:
По-добре е да използвате готово бутер тесто, просто е и практично. Всичко, което трябва да направите, е да разстелете бутер тестото върху работен плот и да отрежете краищата.
Сега ще подготвим ябълките.
Измийте ги, отстранете сърцевината и ги настържете.Ако нямате нищо против кората, можете да настържете с кората.
Добавете канелата, индийското орехче и захарта към настърганите ябълки. Разбъркайте старателно.
Сега разпределете ябълковата смес върху бутер тестото и я загладете равномерно (оставете 1 см по краищата). По желание може да поръсите ябълковия пълнеж и с натрошени орехи или други ядки – още по-вкусно е.
След това се навива като класическо руло и се отрязват краищата без плънка. Хубаво прищипете ръбовете на тестото, за да не изтече плънката.
Сега ще свържем двата края на рулото и ще създадем форма на „венец“ .
Вземете чиста, остра ножица и нарежете рулото равномерно на парчета, без да прерязвате тестото докрай (вижте снимката).
Постелете формата за торта с хартия за печене и я намажете с разтопено масло.
Прехвърлете венеца във формата.
Намажете отгоре с разбито яйце, поръсете със захар, а накрая с бадемови люспи.
Печете в загрята фурна на 180 градуса до готовност.
Печете на 180 градуса за 30 минути. След изпичане се поръсва с пудра захар.
Оставете изпечения десерт да изстине и се насладете.
Желаем ви приятен апетит!
Добави Коментар