Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Настъргах 3 ябълки върху тестото, навих и нарязах така, гостите ми полудяха

Ключови думи: ябълка, десерт

Тази проста идея, приготвена с бутер тесто и ябълки, беше истински триумф, когато я поднесох на гостите. Страхотна идея за красив, но много простичък като изпълнение сладкиш за гости или вашето семейство.

Вместо обикновено руло опитайте тази оригинална идея за Ябълков венец:

Ябълков венец
Необходими Продукти:
700 г бутер тесто
3 ябълки
Захар 45 гр.
Канела 10 гр.
Индийско орехче 3 гр
Освен това:

1 яйце
2 супени лъжици захар
бадемови люспи
пудра захар
Начин на Приготвяне:
По-добре е да използвате готово бутер тесто, просто е и практично. Всичко, което трябва да направите, е да разстелете бутер тестото върху работен плот и да отрежете краищата.

Сега ще подготвим ябълките.

Измийте ги, отстранете сърцевината и ги настържете.Ако нямате нищо против кората, можете да настържете с кората.
Добавете канелата, индийското орехче и захарта към настърганите ябълки. Разбъркайте старателно.

Сега разпределете ябълковата смес върху бутер тестото и я загладете равномерно (оставете 1 см по краищата). По желание може да поръсите ябълковия пълнеж и с натрошени орехи или други ядки – още по-вкусно е.

След това се навива като класическо руло и се отрязват краищата без плънка. Хубаво прищипете ръбовете на тестото, за да не изтече плънката.

Сега ще свържем двата края на рулото и ще създадем форма на „венец“ .

Вземете чиста, остра ножица и нарежете рулото равномерно на парчета, без да прерязвате тестото докрай (вижте снимката).

Постелете формата за торта с хартия за печене и я намажете с разтопено масло.

Прехвърлете венеца във формата.

Намажете отгоре с разбито яйце, поръсете със захар, а накрая с бадемови люспи.

Печете в загрята фурна на 180 градуса до готовност.

Печете на 180 градуса за 30 минути. След изпичане се поръсва с пудра захар.

Оставете изпечения десерт да изстине и се насладете.

Желаем ви приятен апетит!

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Четирима от обвиняемите след протеста на „Възраждане“ остават в ареста Петият - непълнолетен, остава под наблюдението на Детска педагогическа стая Бъдещият канцлер на Германия втвърди тона към САЩ, изключва „сглобка“ с крайнодесните Последните неокончателни резултати показват, че следващият Бундестаг ще се състои от пет партии
Бургазлийката в "Ергенът" с разтърсващи думи Тя сподели за раздалата с бившия си мъж Тя е романтичка "Ергенът" съвсем леко започна да се превръща в "Бизнесменът", но участничката Косара се намеси
"Разглезен старец" Роналдо е критикуван Британец изби два зъба на охранител в Боровец Хулиганът е 41-годишен
Земетресение при съседите от... Гърция Призна за сериозна драма Атанас Колев: Смятах, че ще умра до някоя кофа за боклук от цироза
"Лошо му е" "Лошо ми е", е фраза, която нашумя в България преди време, тя бе свързана с роля в турски сериал. Може да се твърди, че един от ергените в едноименното предаване се почувства подобно, чувайки интересни думи от жена във формата  Чужденци се млатиха здраво в Банско Щракнаха белезници на шестима
Финансистка, тренирала бокс, нокаутира седем професионални готвачи за място в Hell`s Kitchen Тя веднага се лепна за мъжете и на тях очите им изтекоха, коментира Марина, а Надя от Карнобат добави, че била прекалено надута Мощна излагация в "Ергенът"? Николов стана богат и в предаването...