Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Баба ми ме научи как да направя перфектната мусака

Ключови думи: мусака, 7 съвета, готвене, рецепти

Мусаката е едно от най-емблематичните ястия на българската кухня, но въпреки популярността си, тя крие много тайни. Ако искате мусаката ви да бъде сочна, ароматна и перфектно изпечена, следвайте тези съвети:

1. Изборът на месо е от значение

Най-добрата мусака се прави с балансирана смес от свинска и телешка кайма. Свинското придава сочност, а телешкото – наситен вкус.

2. Картофите – не твърде дебели, не твърде тънки

Нарежете картофите на еднакви кубчета – около 1 см. Твърде големите парчета ще останат сурови, а прекалено малките ще се разпаднат.

3. Не пропускайте подправките

Класическата комбинация включва черен пипер, червен пипер и чубрица. Лека нотка индийско орехче в заливката ще добави още дълбочина на вкуса.

4. Запържете каймата преди печене

Ако предварително задушите каймата с лук и подправки, тя ще стане по-ароматна и няма да пуска излишна течност в тавата.

5. Тайната е в заливката

Перфектната заливка се прави с яйца, кисело мляко и малко брашно. За по-пухкав ефект добавете щипка сода бикарбонат.

6. Правилната температура на печене

Печете мусаката на 180°C за около 45 минути, след което добавете заливката и допечете до златисто.

7. Оставете я да „почине“

След като извадите мусаката от фурната, изчакайте поне 15 минути, преди да я разрежете. Това ще позволи на вкусовете да се смесят и ястието да стегне.

Следвайки тези съвети, ще получите перфектна мусака – златиста отвън, сочна отвътре и с неустоим аромат. Добър апетит!

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Над 100 души се разболяха от мистериозна пяна на плаж Заразените имат странни симптоми: замъглено зрение, сърбящи очи, кашлица и затруднено дишане Forbes: Русия удари по-една от най-силните страни на Украйна в битката Започна да заглушава украинските прецизни бомби със системи за радиоелектронна борба
Лоша новина за 13-годишното дете с менингит в София В тежко състояние е ISW: Защо Путин поставя нови искания в мирните преговори Кремъл продължава да "държи преговорите като заложник“ и се опитва да ''изнудва'' Запада за допълнителни отстъпки
Огнен ад в Царацово, но предотвратиха голяма трагедия На място са изпратени 7 пожарни екипа от няколко пловдивски служби, включително и автомеханична стълба „Вкусът на България“ се завърна в ефира Приключенията и срещите с Мария Жекова ще бъдат всяка събота от 11:00 часа
Шефът на „Пирогов“ с добра новина, всички пострадали при пожара в Кочани са екстубирани Един от най-тежко пострадалите вече е изписан, каза той Бременна ли е Натали Трифонова Мартин Чой бил щастливецът
Ванс отиде в Гренландия, нахока Дания и обеща сделка в стил Тръмп без военна сила Вицепрезидентът е уверен, че САЩ ще поемат контрола над Гренландия Радост: Данъкът на тези автомобили у нас ще е по-нисък от догодина Мотивът на вносителите е да се насърчи използването на екологични и по-икономични алтернативи на традиционните горива
Пиян без книжка участвал в тежката катастрофа на АМ "Тракия" Двама са загиналите  България ще се разделя на 4 района за планиране Столицата се обособява като отделен район