Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Вместо да си играя да оформям кюфтета, бухам всичко в една форма и пека

Ключови думи: кекс от кайма, кюфтета, ястие, основно

Това е един много вкусен и икономично ястие, което се приготвя практично и без много време в кухнята. Кюфтетата не се приготвят предварително едно по едно, а напротив всичко се слага в тава и се пече (като кекс от кайма ), след което се нарязват парчета. Много е вкусно и месото се изпича равномерно. Подправих го с още съставки и наистина е нещо разкошно! Ето какво ви трябва, за да опитате и вие фантастичния Специалитет с кайма :

Кекс от кайма
Необходими Продукти: 
500 г кайма смес
300 г пилешка кайма (може от един вид месо, в такъв случай сложете 800 гр.)
2 яйца
20 г галета
50 г заквасена сметана
20 г магданоз
1 чаена лъжичка сол
1/2 чаена лъжичка черен пипер
20 мл олио
200 г лук
200 г моркови
120 г моцарела или друго сирене
30 г кетчуп
Начин на Приготвяне: 
Каймата и пилешкото месо се слагат в дълбока купа и се разбъркват за кратко с лъжица. Може да използвате и един вид месо, като в този случай количеството определете според нуждите. Веднага чукнете 2 яйца върху месото и разбъркайте на ръка.

Добавете 20 г галета, 50 г сметана, 1 чаена лъжичка сол и 1/2 чаена лъжичка черен пипер. Можете да добавите и подправки на вкус, например лют червен пипер. В тиган на котлона се налива олио, след което се нарязват 200 г лук на малки кубчета. Включете котлона на ниска до средна температура.

Когато олиото се загрее, сложете в него лука и го запържете около 15 минути, като разбърквате от време на време. Когато лукът омекне и започне да се карамелизира, добавете 200 г ситно нарязан морков. Запържете моркова за кратко, докато омекне, след което свалете съда от котлона.

Изчакайте 1-2 минути да изстине всичко, след което добавете моркова и лука към месната смес. Разбъркайте всичко в еднородна смес, като замесване на тесто. Накрая добавете ситно нарязан магданоз и го омесете в месото.

Подгответе продълговата огнеупорна форма с размери 10х24 см или с подобни размери. Намажете добре дъното и стените с размекнато масло или олио, след което постепенно я напълнете с месната смес. С всяко добавяне на 1-2 супени лъжици от месото се заравнява повърхността.

Когато напълните формата, нарежете кашкавала на малки кубчета, след което ги пъхнете в средата на линия по дължина. Можете да направите това с натискане и да оформите дупки и след това да пъхнете вътре парченцата. Готовия кекс от кайма намажете с кетчуп или доматен сос (за да хване коричка).

Включете фурната да загрее на 180 градуса, след което обядът се пече около 40 минути. През това време ще се изпече добре отвътре и няма да се препече. След изпичане се нарязва на кубчета/правоъгълници. Поднесете със свежа салата.

1
Коментара по темата
1.
йокин
21.02.2025 12:58:53
Няма да е вкусно,ЩОТО,НЕ Е от ТЕФТЕРА на БАБА!!!
  Добави Коментар
Знаменит тенисист с култово последно желание Агилера поиска студена бира Зверство смрази морски град Убиха с пушка кърмеща майка куче
Желание за стриптийз в „Ергенът“, но Мартин отказа Това е гадно, каза той, след като Анна-Мария го би в игра и това й даде право да поиска нещо от него Получи огромно признание Мъри и Гьозтепе мобилизират френетична фенска маса
Събра погледите на 57 години Малина е с тяло като манекенка Вързаха й тенекия Дрю е чаровна и богата, но не сполучи с определен мъж
Река с крокодили ще е домакин на знаменито състезание? Ето какво планират Не си поплюва Фънки с негативни думи за Лили Иванова
Направи голям фурор в "Стани богат" Млад мъж отвори въпрос за 20 000 лева Ще е булка Леердам каза "да" на Пол
Пак показа класа Григор е 1/4-финалист в Маями, турнирът е за 1000 точки при трофей Беше на върха на славата, а сега е в затвора Робиньо е зад решетките